FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL DOPAJ LA ASTRA

Noul clasament din Liga 1 dacă Astra e exclusă » ROAF e clar: nu toate meciurile sunt 0-3! Cine profită cel mai mult din play-off

FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 09:44 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 12:53

Astra se află în centrul unui scandal uriaș, după ce Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au apelat la o terapie interzisă de vitaminizare. Clubul din Giurgiu ar putea fi exclus din Liga 1, după ce Ioniță și-a recunoscut fapta în fața Comisiei ANAD. 

  • CONTEXT: Conform regulamentului antidoping, Astra ar trebui exclusă din Liga 1! GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".
  • La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.
  • În acest caz, potrivit ROAF, toate rezultatele înregistrate deAstraîn tur se vor menține, iar în retur și în play-out, formația lui Eugen Neagoe va pierde toate partidele la „masa verde”, cu 0-3.

Iată fragmentul din regulament care precizează clar cum va fi calculat noul clasament al Ligii 1 în cazul în care Astra va fi exclusă: 

În cazul în care, în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desfiinţează, sunt excluse din activitatea competiţională, se retrag sau sunt retrogradate, se procedează astfel:

a. dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului (la competițiile organizate potrivit art. 8.a)/sezonului regular, rezultatele jocurilor disputate se anulează şi nu vor mai apărea în clasament;

b. dacă această situaţie intervine după terminarea turului sezonului regular (la competițiile organizate potrivit art. 8.a), sau în timpul desfăşurării fazelor play-off/playout, rezultatele jocurilor disputate în tur/sezonul regular se menţin, iar toate jocurile din retur/fazele play-off/play-out (cele care s-au desfăşurat până la data retragerii/excluderii și cele rămase a se desfăşura conform programului official) se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse
– articolul 17 din ROAF

Cum va arăta clasamentul Ligii 1 dacă Astra e exclusă

Astra a jucat până acum trei partide în retur (0-3 cu FCSB, 1-1 cu CSU Craiova și 1-4 cu Sepsi), toate urmând să devină 0-3 la „masa verde”. Astfel, doar echipa lui Papură va avea de câștigat, urmând să reducă diferența față de FCSB și CFR Cluj.

  1. FCSB – 41p
  2. CFR Cluj – 40p
  3. CSU Craiova – 37p (+2p)
  4. Sepsi -31p
  5. Chindia- 27p
  6. Academica Clinceni – 26p
  7. FC Botoșani -23p
  8. Viitorul -23p
  9. Gaz Metan – 23p
  10. UTA – 21p
  11. Dinamo – 19p
  12. FC Argeș -18p
  13. Hermannstadt -16p
  14. FC Voluntari -15p
  15. Poli Iași – 15p
  16. Astra 0-p
    *Clasamentul este calculat la momentul actual, dar ierarhia va mai suferi modificări până pe 4 februarie, când e așteptată prima decizie în acest caz. 
    **Astra va mai juca până atunci 3 partide, cu CFR Cluj (d), Viitorul (a), Voluntari (d).
    *** În plus, posibila decizie de pe 4 februarie nu va fi definitivă, ea va putea fi atacată la Apel. Prin urmare, Astra va juca mai multe meciuri înainte de decizia să devină irevocabilă. Dacă suspendarea clubului va rămâne în picioare și după apel, Astra va pierde cu 3-0 la „masa verde” toate meciurile jucate până la acel moment. 

Astra va juca în etapa a 19-a din Liga 1 cu CFR Cluj, locul 2 din Liga 1. Partida e programată pe 28 ianuarie, de la ora 20:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport, Look Sport+ și Digi Sport.

VIDEO Alexandru Ioniță a recunoscut tot! Astra trebuie exclusă din campionat

Citește mai multe știri despre cazul Astra: 

EXCLUSIV Astra trebuie exclusă din Liga 1! Ioniță a recunoscut că s-a DOPAT, iar consecințele sunt dramatice!

EXCLUSIV Dani Coman, după ce Ioniță a recunoscut că a folosit metode interzise: „Ești un trădător!”

EXCLUSIV Pericol pentru România » Risc maxim dacă Astra n-ar fi exclusă din Liga 1 pentru dopaj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  27 Ianuarie 2021, 12:34

Se insinueaza c-ar fi un avantaj pentru cei ce au apucat sa joace cu Astra si au pierdut sau au facut meci egal. E un avantaj efemer ca toti vor primi 3p si 3-0 la golaveraj sau vor fi anulate punctele tuturor echipelor ce au jucat si nu vor primi nici celalalte cand le vine randul sa joace cu Astra. Si atunci avantajul devine dezavantaj ca unii au muncit pe teren cu rezultate sau nu, iar ceilalti stau in etapa respectiva. Pentru dopaje mare semn de intrebare. Cocteiul lui Nurbert?? cate vitamine contine?! Parca de cateva etape FCSB nu mai e asa zglobie! S-o fi speriat de Astra!! Prea erau prietene cu schimb de jucatori, imprumuturi, datul cu mai usorul la joc etc.

robotzel
robotzel  •  27 Ianuarie 2021, 10:31
Postat de cornelcc pe 26 Ianuarie 2021, 21:04

Si cu ce este, in opinia ta de “pregatit juridic” (spirist!) mai credibil ionita, decat Takayuki sau Fatai? Sau doctorul? Sau asistenta.? Daca justitia s-ar face dupa opinia ta de falimentat,”in functie de interesele ascunse ale martorilor”, chiar ar fi dezastru! Nu ca am fi departe de dezastru cu justitia din RO. Sau cu “juristi” ca tine!

eu nu inteleg ce proces mai este necesar in situatia in care cei 3 sunt pozati in ipostaza in care se dopeaza. mereu am spus ca este stupid sa mai ai un proces pentru a stabili vinovatia sau nevinovatia atunci cand este clar ca ai incalcat legea si exista poze, filme si asa mai departe. trebuie doar un proces prin care sa stabilesti o pedeapsa mai mare sau mai mica in functie de intentie insa nu vinovatia in sine. cei 3 nu au cum sa se apere ca nu au stiut regulamentul pentru ca este si mai grav. este ca si cand esti sofer si nu sti regulamentul rutier.

cj1960i
cj1960i  •  27 Ianuarie 2021, 08:21

Dupa 10 articole cu Becali,4 cu M.M., vreo 5 tunuri, 6 bombe, 10 articole pro f.c.s.b. si unul despre Astra, sari la gatul altora. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează