FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cel mai atipic căpitan! Cum au reușit Gâlcă și Reghecampf să schimbe viața și cariera lui Alin Toșca

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2016 09:44

Alin Toșca (24 de ani) a fost un fundaș stânga de rezervă în primul mandat al lui Laurențiu Reghecampf, între 2012 și 2014, dar între timp a ajuns om de bază.

În mod surprinzător, a încetat să mai fie fundaș stânga în mandatul lui Gâlcă. Antrenorul l-a reprofilat ca stoper și Alin a devenit titular pe noua poziție, în ciuda unui dezavantaj evident: fizicul nu-l recomandă ca fundaș central.

Înalt de doar 1,80 m, Toșca e cel mai scund apărător central din campionat, alături de Maftei, de la Voluntari. În acest sezon, în mandatul lui Reghecampf, a devenit în premieră și căpitanul Stelei, după plecarea lui Nicolae Stanciu la Anderlecht.

"Compensează cu viteza. Și e destul de puternic", crede Nicolae Dică, secundul lui Gâlcă în momentul în care s-a decis transformarea lui Alin.

7 minute
are Toșca în echipa națională, adunate din două amicale, 1-0 cu Lituania și 1-1 cu RD Congo, ambele disputate înainte de EURO 2016, turneu de la care stelistul a lipsit

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi și în Gazeta Digitală a amplă analiză a evoluției lui Alin Toșca din ultima vreme, dar și care a fost bonusul primit după ratarea transferului la Pescara.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
luciann
luciann  •  15 Septembrie 2016, 18:55

Tamas trebuie sa fie capitan!

luciann
luciann  •  15 Septembrie 2016, 18:55
Postat de Romeo Daniel pe 15 Septembrie 2016, 12:38

Este cel mai mic fundaș central din România. ...dar și cel mai slab. Postul potrivit pentru Tosca este cel de fundas stânga. Cat timp a jucat central Steaua a primit foarte multe goluri. Anul trecut a greșit la peste 65% dintre goluri. În acest sezon a început cu greșeli din primul meci. În cupa ligii cu Chiajna,Pena a marcat cu capul de lângă el. A urmat meciul de la Praga unde iarăși am luat gol din cauza lui Tosca (corner făcut cadou de el și pe urma adversarul marcat de Tosca a înscris cu capul),a urmat golul marcat de Chitu la Viitorul, a urmat meciul de acasă cu Praga unde doar norocul a făcut să nu luam gol(a pierdut 2-3 mingii în 20 metri și la cornere toți adversarii marcați de Tosca loveau mingea cu capul),pe urma la Botoșani (cel mai slab meci din campionat al lui Tosca)unde am câștigat cu 2-0 dar să nu uităm că gazdele au avut "doar" 4 ocazii de gol și în ale a fost implicat același Tosca. În prima repriza Plamada de doua ori cu capul la cornere, repriza secunda Matulevicius puțin pe lângă cu capul tot de lângă Tosca și Roman în minutul. 83 șut pe lângă dupa ce a făcut instrucție cu Tosca. A urmat meciul de acasă cu City :-)) A gresit la 4 goluri !!! Aguero îi ia mingea lui Tosca și marchează...și restul de 3 datorita poziționării sau a lipsei de marcaj, dar nu cred ca are rost sa descriu și cele 3 goluri ca sunt sigur ca meciul a fost văzut de majoritatea....după care sa accidentat (mare noroc pentru noi),și Steaua a început în sfârșit sa joace. Dar

Subscriu! De un an de zile spun ca n-are ce cauta fundas central...

capca1
capca1  •  15 Septembrie 2016, 14:23
Postat de portardelegenda pe 15 Septembrie 2016, 11:58

un foarte bun jucator , cu un IQ peste medie comportament ireprosabil ,nu cred ca mai sta mult pe la stana . Apropo si Canavaro era mic si era meserias deci se poate.

Da, Cannavaro este chiar cea mai bună comparație. Totul la Toșca aduce cu Cannavaro, ambii *** din picioare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează