FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cel mai tare sponsor

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 septembrie 2007 00:00

Steaua s-a inteles ieri pentru un contract de sponsorizare pe 3 ani cu Citifinancial, divizia de credite a celui mai puternic grupa financiar din lume, Citibank. La 9 luni distanta de momentul in care contractul de sponsorizare dintre RAFO si Steaua a fost reziliat, trupa din Ghencea a incheiat un nou parteneriat. De ieri, noul sponsor principal al ros-albastrilor este Citifinancial, divizia de credite a colosului financiar Citibank. Partile s-au inteles pentru un contract pe trei sezoane

Numele bancii va fi imprimat pe pieptul tricourilor si, in schimbul acestei expuneri, Citifinancial va oferi Stelei cite 1,3 milioane de euro pe an, cea mai mare suma primita vreodata de Steaua din partea unei firme. Totusi, suma totala, pentru cei 3 ani de contract, poate depasi 4 milioane de euro, deoare exista o clauza conform careia la finalul fiecarui sezon se va renegocia.

Initial, cei de la Citifinancial doreau sa-si regaseasca numele doar pe spatele tricourilor si au oferit 500.000 de euro. Oficialii Stelei le-au explicat insa ca la meciurile din Champions League, UEFA nu accepta alti sponsori decit pe piept, astfel ca s-a batut palma in cele din urma pentru ca Citifinancial sa devina sponsor principal.

Un avantaj important in derularea negocierilor l-a constituit modul in care au decurs discutiile oficiale cu gigi Becali, dar si de deschiderea patronului Stelei pentru un parteneriat. De aceea, Citifinancial a acceptat imediat suma ceruta de latifundiarul din Pipera. A mai contat foarte mult prezenta Stelei in ultimii ani in cupele europene si faptul ca, pentru a doua oara consecutiv, ros-albastrii sint in grupele Ligii Campionilor, o competitie extrem de mediatizata.

Comanda speciala la Nike
Imediat dupa ce s-a semnat contractul, Steaua a anuntat sponsorul tehnic, Nike, ca are nevoie urgenta de cel putin doua rinduri de echipamente care sa aiba imprimat Citifinancial pe piept. Oficialii din Ghencea au promis noului sponsor ca vor face tot posibilul ca miercuri, la Praga, la primul meci din Liga, cu Slavia, Dica si compania sa joace deja cu tricouri care sa contina numele bancii respective.

Alti sponsori in Liga I
Echipa Firma Suma anuala
Unirea Urziceni Primaria Voluntari 1.000.000
Dinamo Orange 1.000.000
Rapid Holsten 700.000
Gloria Bistrita Darimex 340.000
* sumele sint exprimate in euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează