FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cestor, acuzat de Petrescu că n-a vrut să joace în derby! Ce s-a întâmplat după FCSB - CFR 3-3

Faza care i se reproșează în mod deosebit lui Cestor: Iulian Cristea a lovit înaintea lui mingea care avea să se ducă în plasă și să o păstreze pe FCSB în coasta clujenilor FOTO Imago +23   FOTO
Faza care i se reproșează în mod deosebit lui Cestor: Iulian Cristea a lovit înaintea lui mingea care avea să se ducă în plasă și să o păstreze pe FCSB în coasta clujenilor FOTO Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 18:27 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 18:53

Dan Petrescu a spus public, imediat după meciul cu FCSB, că își reproșează introducerea lui Mike Cestor, însă în discuțiile față în față cu jucătorul, dar și cu cei din conducerea clubului, a lansat acuzații grave și anume că stoperul francez n-a dorit să joace serios fiindcă e în ultimele 6 luni și negociază deja cu alte echipe.

CFR a pierdut la ultima fază a derby-ului cu FCSB posibilitatea de a câștiga meciul și, implicit, de a închide în proporție de peste 90% lupta pentru câștigarea campionatului. Iulian Cristea a marcat cu capul, de lângă Chipciu și Cestor. 

Pe ultimul, Dan Petrescu îl introdusese cu mai puțin de două minute mai devreme pe teren, în locul lui Deac. Imediat după joc, antrenorul ardelenilor și-a reproșat mișcarea: „Acum îmi pare rău că am făcut acea înlocuire”. Ținta era Cestor și părea că tehnicianul acuză o eroare tehnică a elevului său, mai ales de poziționare la centrarea lui Vali Gheorghe.

Cine e fotbalistul despre care Boloni a declarat că nu l-a dorit înapoi la națională în 2001 » Detalii despre ruptura dintre Loți și FRF
SELECȚIONER
Cine e fotbalistul despre care Boloni a declarat că nu l-a dorit înapoi la națională în 2001 » Detalii despre ruptura dintre Loți și FRF

Dan Petrescu a răbufnit în fața lui Cestor și apoi l-a acuzat în fața șefilor CFR! 

Din informațiile GSP, reproșurile lui Petrescu au mers chiar mai departe, dar nu în public, ci în interiorul echipei și al clubului. Mai întâi, antrenorul ar fi avut o discuție tare chiar cu stoperul francez. I-a reproșat modul în care a intrat și că n-a fost concentrat suficient, ca atunci când îl folosea din postura de titular. 

Mult mai dure au fost acuzațiile pe care Petrescu le-ar fi lansat în fața colaboratorilor săi, dar și a șefilor de la CFR Cluj. Acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că nu mai are încredere în Cestor după ceea ce s-a întâmplat în finalul derby-ului cu FCSB și că n-ar mai dori să-l folosească deloc în meciurile din acest sezon.

3 fundași centraliare CFR în lot în afara lui Cestor, pe Burcă, Graovac și Bouhenna, în timp ce Meleke și Denis Ciobotariu au fost împrumutați la Voluntari

Ce suspectează Dan Petrescu în privința lui Cestor

Suspiciunile pe care Petrescu le are vin într-un moment în care Cestor a intrat în ultimele 6 luni de contract cu CFR. El a primit o ofertă de a prelungi, însă nu l-a mulțumit salariul, care era mai mic decât cel de acum. 

Fără a extinde contractul, Cestor, apărat de regulament, are posibilitatea de a negocia cu alte cluburi. Lucru care s-a și întâmplat, prin intermediul agentului său, Mihai Joița. Iar printre cluburile care s-au interesat de el se află inclusiv FCSB, dar și Universitatea Craiova, exact rivalele clujenilor în vârful clasamentului.

+19 FOTO

Cestor nu e singurul fotbalist aflat în ultimele 6 luni cu CFR. Omrani și Susici se află și ei la final de contract, nici ei n-au semnat, dar nici unul dintre ei n-a evoluat vreun minut în derby-ul cu FCSB. Omrani nici n-a fost în lot fiindcă a ratat cantonamentul din Spania, având Covid-19, iar fundașul dreapta bosniac a rămas pe banca de rezerve.

16.000 de europe lună e salariul pe care Cestor îl are la CFR, cel mai bine plătit fotbalist al campioanei fiind Sigurjonsson, 35.000 de euro pe lună

Cestor, jucător de ligile a 4-a și a 5-a în Franța și Anglia

Până să ajugă în România, în vara lui 2018, Mike Cestor, practic, n-a existat ca fotbalist la un nivel cât de cât decent. Evoluase doi ani la Epinal, echipă de mijlocul clasamentului în Divizia a 4-a din Franța, iar între 2012 și 2015 evoluase la Woking, o formație de locurile 7-8 din a 5-a ligă din Anglia! 

În schimb, în România a evoluat la nivel de top. A disputat finala Cupei României cu Astra, în 2019, după care și-a trecut în palmares două titluri cu CFR (2020 și 2021), plus o Supercupă. În momentul de față, e cotat de site-ul transfermarkt la 750.000 de euro.

0 atingeri alebalonului a avut Cestor în cele aproximativ 3 minute în care a jucat în meciul cu FCSB

Ruptură de tendon ahilian, 9 luni out!

În toamna lui 2020, Cestor a suferit o accidentare extrem de gravă. În timpul unui meci Voluntari - CFR, a acuzat o ruptură a tendonului ahilian, o problemă foarte rară la un fotbalist. A avut nevoie de o perioadă de pauză imensă. A stat pe bară din octombrie 2020 până în iulie 2021. Aproape 9 luni! 

În acest sezon a disputat doar 11 meciuri din cele 22 de campionat, însă doar de 6 ori a fost folosit ca titular. În cupele europene a jucat în 9 dintre cele 14 partide susținute de CFR.

„La experiența noastră, mă așteptam să ne apărăm mai bine”

Citește și:

MM Stoica se ia de Chipciu: „Vezi că te-a huiduit tot stadionul, nu mai fi ipocrit!”

CFR Cluj a realizat al 4-lea transfer la iernii » Atacant adus din Italia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
planetfun
planetfun  •  27 Ianuarie 2022, 15:25

Aha, adica ce a facit balgradean cand era la fcsb ? Chiar ma gandeam de unde ii vin ideile astea.

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  27 Ianuarie 2022, 14:23

Piturca a dat doua goluri de langa stoperul Peruzovic-caruia Anderlecht refuzase sa-i prelungeasca contractul-in semifinala CCE cu Anderlecht!

cfrinho
cfrinho  •  27 Ianuarie 2022, 11:49
Postat de dinamo100 pe 27 Ianuarie 2022, 09:33

Cestor e un jucator modest, nu merita salariul mare pe care il are. Totusi, reactia lui DP de dupa meci e una exagerata.

Nu chiar modest, e ok.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează