FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CORESPONDENȚĂ DIN AUSTRIA Șumudică, primul eșec pe banca CFR-ului! Akademia Puskas a răpus-o pe campioană

CFR Cluj a pierdut amicalul cu Akademia Puskas, locul doi în ultimul sezon din Ungaria, scor 0-1. E primul eșec suferit de Marius Șumudică pe banca ardelenilor.
CFR Cluj a pierdut amicalul cu Akademia Puskas, locul doi în ultimul sezon din Ungaria, scor 0-1. E primul eșec suferit de Marius Șumudică pe banca ardelenilor.

Articol de , - Publicat marti, 22 iunie 2021 20:54 / Actualizat marti, 22 iunie 2021 22:33

CFR Cluj a pierdut amicalul din Austria cu Akademia Puskas, locul doi în ultimul sezon din Ungaria, scor 0-1. E primul eșec suferit de Marius Șumudică pe banca ardelenilor.

  • CFR a jucat alte două amicale în cantonamentul din Austria, 4-0 cu FC Wels și 1-1 cu Ludogoreț Razgrad.
  • Campioana se pregătește pentru turul I preliminar al Champions League. „Feroviarii” se vor duela cu Borac Banja Luka, locul 1 în ultimul sezon din Bosnia. Meciurile se vor disputa pe 6, respectiv 13 iulie.

CFR a pierdut al treilea amical austriac. După 4-0 cu Wels, din liga a treia a Austriei, și 1-1 cu Ludogoreț, vișiniii au fost învinși de Puskas Akademia, viecampioana Ungariei. 

Prima repriză a fost încâlcită, cu multe dueluri foarte dure și cu puține faze de povestit. A doua, fragmentată de multe faulturi și de schimbări, a început cu un gol al maghiarilor. 

Susic a faultat în careu și Akademia a deschis scorul din penalty. CFR a atacat mai mult după ce a ajuns să fie condusă. Petrila a fost cel mai aproape de gol cu o execuție frumoasă dintr-o lovitură liberă, un șut tehnic, peste zid, la care portarul maghiarilor a respins mingea în bară. 

Clujul va continua să se antreneze la Bad Zell, în Austria, până pe 29 iunie și va disputa următorul amical cu o zi înaintea revenirii în România, tot împotriva unei formații din Ungaria, Ujpest.

VIDEO. Ciprian Deac, după CFR Cluj - Akademia Puskas 0-1: „A fost un meci dur”

La finalul partidei, Deac s-a plâns de atitudinea maghiarilor: „Cred că în repriza a doua nu s-a jucat 20 de minute. E prima dată când văd un amical în care se trage așa mult de timp. Trebuie să fim și noi puțin mai șmecheri și să câștigăm cu orice mijloace”.

De asemenea, „decarul” clujenilor a sesizat duritatea din jocul adversarilor: „Știam că ei vor fi foarte agresivi. Am avut mereu meciuri foarte grele cu echipele din Ungaria, de multe ori ne-am luat la bătaie. A fost un meci dur pentru un amical. Dar nu avem nicio scuză”.

Eu sunt supărat, pentru că, deși a fost un meci amical, ne dorim să câștigăm tot. Să sperăm că am învățat din acest meci și vom fi mai concentrați când încep duelurile oficiale
- Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj

Să sperăm că vom trece de Borac Banja Luka și că vom face o figură frumoasă în Europa. În ultimii ani am reușit rezultate bune. Ar fi ceva fantastic să ajungem în grupele Champions League. Din turul 3 vom întâlni echipe foarte puternice și ne va fi foarte greu, dar nu imposibil
- Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj

CFR Cluj - Akademia Puskas 0-1

  • A marcat: Jakub Plsek 62 - pen.
     
  • CFR Cluj: Cristiano - Cr. Manea (58 Susici), Ciobotariu (58 Bouhenna), Hoban (58 Cestor), Camora (Latovlevici) - Itu (46 J. Rodriguez), Tahiri (46 Sigurjonsson) - Costache, Rondon (46 Deac), Ad. Păun (66 Gâdea) - Debeljuh (58 Omrani)
  • Antrenor: Marius Șumudică

Final de meci: CFR Cluj pierde, 0-1, cu Akademia Puskas.

  • min. 90: Lovitura de cap a lui Omrani e scoasă din vinclu.
  • min. 87: CFR forțează egalarea. Gîdea pasează foarte bine pentru Petrila, dar acesta e blocat în careu. Imediat după, Bouhenna, singur, la 8 metri, a tras în portar.
  • min. 75: Ocazie mare CFR Cluj. Petrila lovește bara dintr-o lovitură liberă expediată de la 18 metri.
  • min. 65: Păun e schimbat cu Mihai Gîdea.
  • min. 62: GOL Akademia Puskas! Maghiarii deschid scorul din penalty, prin Jakub Plsek.
  • min. 58: Au părăsit terenul Mario Camora, Denis Ciobotariu, Cristian Manea, Gabriel Debeljuh, respectiv Ovidiu Hoban și au intrat Rachid Bouhenna, Mike Cestor, Iasmin Latovlevici, Mateo Susic, respectiv Billel Omrani.
  • » CFR atacă mai des în partea a doua. Două atacuri promițătoare ale clujenilor sunt oprite prin fault de adversari.
  • min. 53: Petrila îi ia locul lui Costache.
  • min. 48: Akademia Puskas trece din nou pe lângă gol, la un corner. Cristiano scoate de jos, de la colțul scurt.
  • La pauză, Șumudică a efectuat 3 schimbări: Rodriguez, Sigurjonsson și Deac au intrat în locul lui Itu, Tahiri și Rondon.
  • Start în repriza a doua.

Pauză: 0-0.

  • min. 40: Un atac tare asupra lui Debeljuh se soldează cu încă un cartonaș galben pentru Puskas. La faza următoare, atacantul CFR-ului își lovește și el un adversar și e avertizat.
  • min. 37: Încă o șansă irosită de maghiari. Șut de la 20 de metri, balonul trece pe lângă stâlpul din dreapta lui Cristiano.
  • min. 30: Akademia Puskas presează. Manea respinge un șut cu pieptul din careu.
  • min. 27: Sunt 28 de grade în Austria, soare puternic. Cele două echipe au avut o pauză de hidratare.
  • min. 26: Încă un atac tare la Camora, din spate. Primul „galben” văzut de maghiari.
  • » Se joacă foarte agresiv, maghiarii au început partida cu câteva intrări violente.
  • min. 7: Puskas ratează prima ocazie, un șut moale, de la 14 metri de poartă, după o acțiune în flancul drept.
  • A început partida disputată în localitatea Ottensheim (Austria).
  • Echipa de start a CFR-ului: C. Figueiredo - M. Camora (cpt.), O. Hoban, D. Ciobotariu, C. Manea - C. Itu, A. Tahiri - A. Păun, M. Rondon, V. Costache - G. Debeljuh
  • Alexandru Băluță (27 de ani, mijlocaș ofensiv) e titular la maghiari.

Marius Șumudică a efectuat și azi un antrenament, chiar înaintea meciului cu formația la care sunt legitimați românii Alexandru Băluță și Marius Corbu.

VIDEO. Șumudică a analizat primul adversar al CFR-ului din preliminarii: „O echipă incomodă, nu o să fie ușor”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Marius Șumudică, interviu eveniment din Austria: totul despre obiectivele europene ale CFR-ului, lupta la titlu, negocierile cu Gigi Becali și echipa națională

Anas Tahiri, primele declarații ca jucător al CFR-ului » Cum se descrie, ce obiectiv are + mesajul pentru fanii campioanei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
albusibiu
albusibiu  •  23 Iunie 2021, 10:52
Postat de adrianyo pe 22 Iunie 2021, 22:02

Magiarii sunt la nivelul campioanei Bosniei din primul tur preliminar. In preliminarii trebuie sa ii mancam, sa ii coplesim! Daca ii lasi, se poate intampla ca astazi(Doamne fereste!)

Maghiarii sunt vicecampionii Ungariei. Cum Ungaria este acum peste noi la nivel fotbalistic, o infrangere in fata unei vicecampioane de la ei nu e nicio drama, mai ales in conditiile in care iti rulezi lotul, in care ai schimbat antrenorul si schimbi stilul. De asta sunt amicalele astea, pentru rodarea lotului, nu pentru scoruri.

napocarepublic
napocarepublic  •  22 Iunie 2021, 22:43
Postat de piet pe 22 Iunie 2021, 21:35

Fără vrajeala ,citiți echipa și vă pufnește râsul. Cu lotul ăsta se bate ușor la titlu în Papua. Numai autocarul lui Mititelu costă cât tot lotul scărilor!

daca Cartu baga autobuzul in poarta,Mititelu baga autocaru

adrianyo
adrianyo  •  22 Iunie 2021, 22:02

Magiarii sunt la nivelul campioanei Bosniei din primul tur preliminar. In preliminarii trebuie sa ii mancam, sa ii coplesim! Daca ii lasi, se poate intampla ca astazi(Doamne fereste!)

Vezi toate comentariile (11)
Comentează