FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - ASTRA 2-0

CFR CLUJ - ASTRA 2-0 // VIDEO Campioana revine pe primul loc în Liga 1! Culio termină spectaculos aventura pe arena din Gruia

Articol de , - Publicat luni, 16 decembrie 2019 22:00

CFR Cluj a câștigat partida cu Astra, scor 2-0, și revine pe locul 1 în Liga 1 (Burcă '23, Kitanov '84 ag.).

CFR se întoarce! Cu Alibec suspendat și cu Budescu nervos și fără chef, Astra a fost un lider-marionetă, dezmembrată ușor și fără mare efort de echipa lui Dan Petrescu, care redevine lider în Liga 1.

E o vorbă că "dacă te duci cu sacul la pomul lăudat, iei plasă". Meciul marilor orgolii, între proaspătul și ineditul lider, Astra, și stăpâna Ligii 1 de până etapa trecută, furioasa CFR, a început departe de așteptări. Deși cele două echipe veneau după prestații entuziasmante, giurgiuvenii 8 victorii în serie în campionat, CFR după calificarea în primăvara Europa League, jocul a curs molcom, cu momente de monotonie.

Burcă recidivează, Budescu doar o umbră

Ardelenii preiau din start inițiativa și împing Astra în propria jumătate. Nimic neobișnuit, te aștepți ca Budescu să aprindă în orice moment fitilul. Dar, fără Alibec, omul care poate să dea gol de la vestiar e mai mult absent. Nici CFR nu găsește drumul drept spre careul lui Kitanov. Construcția e lentă, iar când sunt aproape, clujenii ratează execuția finală. Dima îl devansează pe Costache, la fel și Radunovici. Nici ei, nici tamaș nu mai pot face nimic după o fazş clasică: lovitură liberă, traseu de biliard bâlbâit, după un șut blocat al lui Păun și o "chiflă" a lui Costache, la capătul căruia Burcă, de sub privirile stoperilor adverși, plasează calm balonul în plasă. E 1-0, scorul perfect pentru Dan Petrescu și ai lui. Astra iese puțin la joc, dar nu, nu e seara lui Budi. Dă o pasă aiurea, direct în aut, scapă mingea pe sub picior. Cireașa de pe tort vine dintr-o "liberă" perfectă, de la 25 de metri, pe care o bate de zici că e încălțat invers și rupe gardul care ține loc de peluză. Îl imită și valentin Ghheorge cu un "zmeu" și repriza e gata.

Culio, cadou de plecare, Budescu doar la mișto

De la cabine, cam același joc. Astra dă senzația că ar vrea ceva, dar pasează doar de-a latul, incapabilă să devină periciloasă. Pe o contră, CFR e aproape de 2-0, dar Costache ratează încredibil, de la numai doi metri!!!. Budescu dă cîlcâie, exterioare, e clar, nu e deloc acolo! Simion e singuruil care îi dă ceva emoții lui Arlauskis. Atât. În trei minute, Budescu, nervos pe arbitri, vede două "galbene" și e out și la propriu. Doar un minut mai târziu, Culio dă un șut centrare, la care Kitanov pune capac dezastrului, scăpând mingea în poartă. Penibil. Fără să forțeze, CFR se întoarce la șefia Ligii 1, iar Astra încă mai visează la Moș Crăciun.

4suspendați va avea Astra pentru etapa viitoare, ultima din 2019: V. Gheorghe, Tamaș, G. Simion, Budescu

FOTO Culio, ultimul meci în Gruia! Argentinianul, cu lacrimi în ochi când a fost premiat pentru întreaga activitate la CFR Cluj

CFR Cluj - Astra Giurgiu 2-0

CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Hoban, Culio - Păun, Rondon, V. Costache 
Rezerve: Rus - Petelu, Boli, Bordeianu, Petrila, Pereira, Omrani 
Antrenor: Dan Petrescu 

Astra: Kitanov - Graovac, Tamaş, Dima - G. Enache, V. Gheorghe, Crepulja, Simion, Radunovic - Răduţ, Budescu 
Rezerve: Kitanov - Begue, Tounkara, Dandea, Fl. Matei, Biceanu, D. Bruno 
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Dr. „Constatin Rădulescu”, Cluj
Arbitru: Istvan Kovacs / A1: Vasile Marinescu / A2: Valentin Avram / Observator: Nicolae Grigorescu

8.000 de oameniau asistat la meciul dintre CFR Cluj și Astra

Vezi și: 

VIDEO Dezvăluiri din interiorul clubului despre Emmanuel Culio: „Lasă-mă, nu mai pot să te văd plângând! » Ce i-a promis Dan Petrescu 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (188)
wolfstark
wolfstark  •  16 Decembrie 2019, 22:00

Multumim Culio pentru devotamentul tau la adresa fotbalului romanesc. Multumim pentru ce-ai facut in Europa sub tricoul alb-visiniu. Multumim si pentru injosirea fcsbului (club amator) la care a ai participat an de an... Respect Culio, Respect CFR !!

cneius
cneius  •  17 Decembrie 2019, 09:48
Postat de wolfstark pe 16 Decembrie 2019, 22:00

Multumim Culio pentru devotamentul tau la adresa fotbalului romanesc. Multumim pentru ce-ai facut in Europa sub tricoul alb-visiniu. Multumim si pentru injosirea fcsbului (club amator) la care a ai participat an de an... Respect Culio, Respect CFR !!

Frumos comentariu, in afara de: "Multumim si pentru injosirea fcsbului (club amator)"...Trebuie sa respecti partenerele de intrecere si sa-ti tii parerile proprii pentru tine.

908074729289300
Radulescu Aurel  •  17 Decembrie 2019, 08:27
Postat de clujcampion pe 17 Decembrie 2019, 08:12

Zi ma creier spalat un nume de ungur la cfr. Asa de curiozitate, sa vedem daca stii ce-s aia unguri.

Nu sunt un suporter al CFR-ului,dar respect aceasta echipa pentru seriozitate si performanta. Nu luati in seama dobitocii,ca sunt prea multi.

Vezi toate comentariile (188)
Comentează