FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Porumboiu, reacție acidă despre acordul CFR Cluj - Balaj: „Se întoarce acasă. A stat în spatele vitrinelor, acum iese în față”

Adrian Porumboiu (dreapta) și Cristian Balaj
Adrian Porumboiu (dreapta) și Cristian Balaj

Articol de GSP - Publicat marti, 21 septembrie 2021 10:42 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 11:25

Fostul arbitru Adrian Porumboiu (70 de ani) l-a „înțepat” din nou pe Cristian Balaj (50), cu care are o relație tensionată. Balaj urmează să devină oficial președinte al clubului CFR Cluj.

  • CONTEXT: Adrian Porumboiu, ex-finanțator la FC Vaslui, l-a acuzat pe Balaj de-a lungul timpului că a fost „arbitrul de casă” al CFR-ului în era Arpad Paszkany. „Balaj a dirijat campionate și Cupe câștigate de CFR Cluj, în cele mai mari nenorociri posibile și imposibile de pe stadioanele din România”, este una dintre acuzațiile-șoc ale fostului arbitru, ajuns la 70 de ani.
  • În replică, Balaj l-a dat în judecată pe Porumboiu în 2019. Ulterior, și Porumboiu l-a acționat în instanță pe Balaj, care-l comparase cu o butelie din cauza aspectului fizic.
  • Decizia Judecătoriei Sectorului 2 București a venit în 2020. Porumboiu a fost obligat să-i achite lui Balaj 10.000 de lei, drept daune morale, iar Balaj lui Porumboiu aceeași sumă.

Fostul arbitru Cristian Balaj a acceptat propunerea de a deveni președinte al clubului CFR Cluj, post vacant după îndepărtarea din club a lui Marian Copilu. Balaj va fi instalat în noua funcție imediat după ce-și va încheia socotelile cu Agenția Națională AntiDoping (ANAD), forul pe care îl conduce de peste doi ani.

Adrian Porumboiu îl „înțeapă” pe Balaj, care semnează cu CFR Cluj: „Se întoarce acasă”

Întrebat despre colaborarea Balaj - CFR Cluj, Adrian Porumboiu nu s-a putut abține și l-a „înțepat” pe cel cu care are o relație rece. 

„S-a dus Balaj la CFR Cluj? Când va fi transferat oficial, sau retransferat la CFR, să mă anunțați, voi face o declarație atunci. Omul se întoarce acasă, nu e niciun fel de problemă.

Gadola (acționar minoritar la CFR Cluj, n.r.) a spus foarte corect: i-a ajutat. Nu e corect că i-a ajutat? E corect Balaj, cu CFR Cluj! Ar fi multe de comentat, dar haideți să așteptăm, să vedem...

El e de mult acolo. Omul a stat ascuns în spatele vitrinelor, acum iese în față, așa se întâmplă în viață”, a spus Porumboiu în această dimineață, la GSP Live.

Porumboiu a fost contrazis ceva mai târziu, în cadrul aceleiași emisiuni, de Iuliu Mureșan. Actualul administrator special de la Dinamo a fost președinte la trupa vișinie în perioada în care Paszkany finanța clubul:

„De multe ori am fost supărat pe modul în care Balaj ne-a arbitrat. În fiecare etapă sunt greșeli de arbitraj, penalty-uri neacordate, cartonașe neacordate, multe lucruri care nemulțumesc fiecare echipă. Așteptăm VAR-ul. Balaj nu a fost niciodată la CFR, am înțeles că va fi acum, pentru prima dată”, a spus Mureșan.

Cristian Balaj devine președinte la CFR Cluj

„Confirm înțelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod sprecial de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională.

Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore.

Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.

Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în parlament și este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern”, a scris Balaj pe Facebook în urmă cu o săptămână.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Dan Petrescu, exasperat: „Toată țara a văzut! A fost clar ca lumina zilei”

După ce i-au bătut în campionat, clujenii sunt gata să-i elimine pe olteni din Cupă: „Avem puterea să câștigăm chiar la ei acasă!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
cornelcc
cornelcc  •  27 Septembrie 2021, 21:20

Eu il cred pe-ntaiul felcer al tarii, zis “muri”, cand ne spune plin de seriozitate ca NU!, arbitrul balaj nu a ajutat niciodata cfreul. El, muri, este un om integru, cinstit, uraste minciuna si inselatoria! Intrebati-l pe Conceicao, sigur e de aceeasi parere cu mine!

cornel86
cornel86  •  26 Septembrie 2021, 18:10

Porumboiu are dreptate 100%. E deja un trend, Tudor "greseste" pentru echipa lui Becali in meciuri decisive si primeste un post caldut dupa retragere. Balaj la fel cu CFR. O sa fie si Istvan Kovacs rasplatit, sunt convins, dupa retragere!

931319036902966
Stoica Ionel  •  24 Septembrie 2021, 22:50
Postat de albusibiu pe 21 Septembrie 2021, 12:18

Echipa aia de care zici tu a venit atunci la Cluj si CFR-ul, desi juca si in Champions League in perioada aia, si-a facut vreme si le-a tras un sec 3-0. A fost meciul in care, in minutul 90, la 3-0, Deac a plecat pe contraatac, iar Sanmartean i-a pus o piedica absolut prosteasca. Urmarea: ruptura de ligamente incrucisate pentru Deac si pana in iarna n-a mai jucat. Deci ce zici tu despre merite?

Dincolo de rezultatele de care amintesti, ar fi fair play sa amintesti si multele rezultate influientate de arbitraje, care au ajutat CFR-ul sa fure cel putin 3 titluri de campioana, printre protagonisti s-a aflat si Balaj! Partea neinteleasa (plina de mister politico-mafiot) este intrebarea: de ce nu s-a investit in echipa de traditie a Clujului, ceea a "sepcilor rosii"? Intrebare la care ar trebui sa raspunda poate Balaj si cei implicati, dupa o vizita pe la DNA...! Dar traim in Romania...!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează