FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

CALCULE LA TITLU // 5 concluzii pe programul ultimelor 10 etape din Liga 1 » CFR Cluj, campioană de două ori?!

CFR Cluj a câștigat campionatul în sezonul trecut
CFR Cluj a câștigat campionatul în sezonul trecut

Articol de , - Publicat miercuri, 06 martie 2019 14:23

CFR Cluj a câștigat sezonul regular și e pe primul loc și într-un clasament realizat exclusiv pe meciurile disputate între primele 6 clasate.

Sâmbătă debutează play-off-ul cu cel mai dezechilibrat meci din perspectiva clasamentului: locul 1 versus locul 6! CFR împotriva lui Sepsi, a treia confruntare între aceste formații în decurs de 10 zile. CFR pornește ca favorită nu doar în acest joc, ci și în bătălia pentru câștigarea campionatului.

De unde se pleacă în play-off

1. CFR 27
2. FCSB 25
3. Craiova 23
4. Astra 21
5. Viitorul 19
6. Sepsi 19

lOCUL 1 LA MECIURI DIRECTE

CFR Cluj câștigat sezonul regular, exact cum au stat lucrurile și în sezonul precedent, dar s-a impus și într-un alt top, foarte important. Mai ales ca un preview la ceea ce va urma în următoarele 10 etape.

CFR e pe primul loc și în clasamentul partidelor disputate exclusiv între formațiile care au terminat pe primele 6 locuri. A strâns 18 puncte, cu două peste principala rivală, FCSB. Disputele directe au creat diferența: CFR a luat 4 puncte, FCSB unul singur. Revelația acestei ierarhii e Sepsi. Clubul care e doar la al doilea sezon pe prima scenă a strâns 15 puncte, tot atâtea câte are și Craiova și doar cu unul sub FCSB.

Clasamentul dintre primele 6

1. CFR 18p
2. FCSB 16p
3. Sepsi 15p
4. Craiova 15p
5. Astra 11p
6. Viitorul 8p

Clasament final virtual

Dacă în următoarele 10 etape s-ar bifa aceleași rezultate care au fost între aceste echipe pe parcursul sezonului regulat, atunci CFR ar câștiga titlul fără niciun fel de emoții. Practic, podiumul s-ar păstra, singura mare diferență ar fi că Sepsi ar urca două poziții.

1. CFR 45
2. FCSB 41
3. Craiova 38
4. Sepsi 34
5. Astra 32
6. Viitorul 27

8 concluzii în urma meciurilor dintre primele 6

1. CFR a suferit cele mai puține înfrângeri, două: 1-2 acasă, cu Viitorul, și 0-2 la Craiova
2. FCSB a suportat un număr dublu de eșecuri față de CFR, nu mai puțin de 4. A pierdut 3 din cele 5 deplasări: 0-1 cu Astra, 1-2 cu Craiova, 2-4 cu Sepsi
3. Singura echipă cu care CFR a făcut punctaj maxim e Sepsi: 2-1 și 1-0
4. Singura echipă cu care FCSB a bifat punctaj maxim e Viitorul: 4-1 și 2-0
5. Sepsi a suportat doar 3 înfrângeri, iar două dintre ele au fost împotriva CFR-ului, cea de-a treia cu FCSB, 0-2
6. Sepsi a bătut măcar o dată toate echipele din play-off, cu o excepție: CFR Cluj
7. CFR a făcut doar 6 puncte în meciurile de acasă. FCSB are punctaj dublu și e pe primul loc în topul partidelor de pe teren propriu
8. FCSB e pe ultimul loc în clasamentul meciurilor din deplasare: a acumulat doar 4 puncte, la fel ca Viitorul și Astra. CFR a făcut nu mai puțin de 12.

5 concluzii pe programul ultimelor 10 etape 

1. CFR Cluj va alterna de la început până la final meci acasă vs meci în deplasare. Nu va avea două jocuri consecutive acasă sau în deplasare. 
2. În intervalul etapelor 5-9, FCSB va avea 4 meciuri în deplasare: CFR, Viitorul, Craiova și Sepsi
3. În primele 4 etape, FCSB va avea 3 meciuri acasă: Viitorul, Craiova și Sepsi
4. În intervalul etapelor 2-6, Craiova va avea 4 deplasări: Sepsi, FCSB, Viitorul, Astra
5. În ultimele două etape, CFR întâlnește echipele care acum sunt pe locurile 2-3. z

Ardelenii au două plusuri

Campioana are două argumente importante de partea ei în lupta pentru cucerirea campionatului. Primul: e echipa de pe primul loc, iar până acum, toate formațiile care au câștigat sezonul regulat, s-au impus și au luat titlul. Al doilea: a intrat cu punctaj par, astfel că la egalitate de puncte la final cu FCSB și / sau Craiova va câștiga titlul. 

FCSB va fi mai odihnită

Trupa lui Teja va avea și ea un avantaj important în aceste două luni în care se vor disputa ultimele 10 etape. Nu e implicată în semifinalele Cupei României, astfel că va avea pauză atunci când rivalele vor disputa jocurile tur-retur. În Cupă, CFR Cluj se va duela cu Astra, iar CSU Craiova va juca cu Viitorul. Meciurile vor avea loc pe 2/3 aprilie-turul, iar returul pe 23/24 aprilie.

Cartonașele se anulează

La startul play-off-ului, regulamentul prevede că se va pleca de la zero în privința cartonașelor galbene. În plus, se va păstra același sistem de suspendare pentru jucători. Un fotbalist va sta prima dată când va acumula 4 avertismente, apoi după al 7-lea. Cel mult de două ori va putea fi suspendat, din cauza cartonașelor galbene. Presupunând că e avertizat în fiecare meci în care evoluează, un fotbalist va fi suspendat cel mult două runde: în a 5-a și în a 9-a. 

Când vor decide meciurile directe

Între CFR și FCSB sau între CFR și Craiova, în caz de egalitate de puncte, CFR va avea câștig de cauză fiindcă a terminat cu punctaj par sezonul regulat. În schimb, departajarea între FCSB și Craiova va fi decisă de rezultatele meciurilor directe de pe parcursul play-off-ului. La fel și în eventualitatea în care CFR va termina la egalitate cu Astra sau Viitorul, grupări care nici ele n-au beneficiat de rotunjirea punctajului. 

Nici o intermediară, o singură pauză

Cele 10 etape din play-off se vor disputa doar în wekeend. Nu va exista nici măcar o etapă intermediară. În plus, Liga 1 va lua o singură pauză. Între 17 și 28 martie nu se vor juca meciuri fiindcă perioada e dedicată echipei naționle și startului în preliminariile Campionatului European 2020. Vom întâlni Suedia, în deplasare, pe 23 martie, apoi, Insulele Feroe, la Cluj, 3 zile mai târziu. În rest, se va juca la fiecare final de săptămâna, iar ultima etapă din play-off e programată pe 18/19 mai. 

Se va juca și de Paști

Nu se va ține cont nici de prima mare sărbătoare ortodoxă care va urma. Paștile cade pe 28 aprilie. În acel weekend se va juca a doua etapă din returul play-off-ului. Primele 3 clasate au meciuri acasă în respectiva rundă. 

Enache, campionul ultimelor 10 etape

Astra a dat o mare lovitură atunci când l-a adus pe fostul antrenor al Botoșaniului. Costel Enache a pierdut doar primul meci pe banca giurgiuvenilor, 0-1 la Sf. Gheorghe, cu Sepsi. Apoi, au urmat 10 etape în care are o linie de clasament fabuloasă: nici o înfrângere, 6 victorii și 4 remize. 22 de puncte, iar Astra e pe primul loc în această perioadă. z

Clasamentul ultimelor 10 runde

1. Astra 22p
2. CFR 21p
3. Craiova 19p
4. FCSB 18p
5. Iași 17p

Vezi AICI programul complet al play-off-ului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
adook
adook  •  06 Martie 2019, 18:10
Postat de Anton Pan pe 06 Martie 2019, 16:56

***! militienii insolventi nu mai au treaba de mult cu performanta in fotbal dar continua sa fie zgomotosi si penibili, poluand netul cu enormitatile debitate si confirmand ca ei mai traiesc in fotbal Doar pentru Steaua. Asta este acum: dinamo bucuresti ..doar un banc prost cu militieni esti!

iar ai aparut tovule cu prostiile tale?tocmai tu te vaiti de poluarea netului cu ineptii cand i-ai innebunit si p-aia de la digi predosene cu aberatiile tale?poate ne scapa macar gsp de elucubratiile scrise de tine p-aici ca nu se mai poate,chiar nu mai ai nici un raport de facut si pe nimeni de turnat tovgradu'?

104343947122875
Anton Pan  •  06 Martie 2019, 16:56
Postat de magic4ever pe 06 Martie 2019, 16:05

Campioana arbitrajelor favorabile si aranjamentelor este fara discutii FCSB, cat despre umilinte tot FCSB conduce detasat dupa ce a fost eliminat de Ludogoret la penalty-uri cu CAINELE MOTI IN POARTA:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ati fost de rasul PLANETEI:)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Asa slabi??????????:)))))))))))))))))))))))))

***! militienii insolventi nu mai au treaba de mult cu performanta in fotbal dar continua sa fie zgomotosi si penibili, poluand netul cu enormitatile debitate si confirmand ca ei mai traiesc in fotbal Doar pentru Steaua. Asta este acum: dinamo bucuresti ..doar un banc prost cu militieni esti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

abigail.drunk
abigail.drunk  •  06 Martie 2019, 16:55

ce bine era daca se pleca de la clasamentul intre ele.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează