FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CRAIOVA

CFR CLUJ - CRAIOVA 2-0 // FOTO + VIDEO CFR cu proza, Craiova cu poezia » Cronică de Cristi Geambașu: Cacealma sau CFR e prea bună?

Articol de , - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 22:30

CFR Cluj a câștigat duelul cu CS Universitatea Craiova, 2-0 (Traore '70, Omrani '78), în capul de afiș al ultimei etape a turului. Campioana a tranșat jocul în ultimele 20 de minute și și-a consolidat primul loc în Liga 1.  

Ați înțeles cine câștigă. Fiindcă fotbalul se joacă mai puțin pe efecte pirotehnice și mai mult pe un plan urmat cu o disciplină soldățească. Altfel, Petrescu mai bun azi decât Pițurcă.

Când se întâlnesc Dan Petrescu și Victor Pițurcă, se anunță un meci! N-or fi ei cei mai spectaculoși antrenori, dar oamenii își cunosc meseria ca puțini alții din Liga 1. Iar această Craiovă surprinzătoare atât în formă, cât și în conținut ține CFR-ul în treimea proprie chiar din startul meciului. 

Cu Ivan și Mihăilă aproape de poarta lui Arlauskis, sprijiniți din spate de Cicâldău și de surprizele Mățel (un fetiș al lui nea Piți) și Cosici, echipa olteană pare mai conectată la tensiunea derbyului. Campioana contra Campioanei unei speranțe mereu amânate. O realitate matematică împotriva unei metafore. Hmm, poetul Pițurcă? 

Să nu ne grăbim cu concluziile! 

Să nu ne grăbim însă cu concluziile, pentru că Dan Petrescu nu poate asista nepăsător la somnul lui Itu și la stângăciile deja clasice ale lui Susici. Logic, Itu este schimbat în minutul 27 cu Păun, iar șutul-avertisment al lui Hoban înregistrat cu trei minute mai înainte anunță că ardelenii intră în meci. 

Mai încet Traore, dar tot așa, hai să avem răbdare. Și suntem răsplătiți. Căci, încet-încet centrul de greutate al partidei se mută în terenul Craiovei, fiindcă Hoban, Culio și Păun se dovedesc mai harnici decât Cicâldău și compania. Mai serioși, mai montați. 

N-avem festin, avem încleștare 

Repriza a doua nu aduce nici ea festinul ofensiv pe care orice microbist naiv l-ar aștepta de la ocupantele locurilor 1 și 3 în clasament. Dar insistența clujenilor se accentuează pe fondul diluării opoziției oltenilor. 

Poate este și o superioritate fizică acolo, poate și omogenitatea ori experiența superioare. Dovadă că lucrurile stau așa este faza din minutul 62, când Hoban îl blochează fără fault pe Ivan, mai tânăr cu vreo 14 ani. Dar pentru olteni este de-abia începutul sfârșitului.

Cacealma sau CFR e prea bună? 

Golul înscris de Traore (70), după o pasă inspirată a lui Păun care a exploatat greșeala imensă a lui Acka, a pus cumva lucrurile în ordinea lor firească. CFR este echipa mai solidă, mai bine așezată. 

Iar reușita lui Omrani din minutul 78, după o lovitură liberă executată excelent de Culio, dă verdictul unui derby în care Dan Petrescu a mers pe drumuri bătătorite, iar Pițurcă a încercat să șocheze cu un prim „11” surpriză. 

Sau a jucat la cacealma? Poate și una, și cealaltă, faptul este că fostul selecționer mai are de lucrat (și) la capitolul atitudine a jucătorilor. Craiova este în construcție, de la gazon, la jucători.

6.000 de spectatoriau asistat la duelul din „Gruia”

CFR CLUJ - CRAIOVA 2-0

ECHIPELE DE START:

CFR: Arlauskis - Susic, Boli, Vinicius, Camora - Itu, Hoban, Culio - Costache, Traore, M. Pereira 
REZERVE: J. Fernandez, Pașcanu, Djokovic, Păun, Golofca, Petrila, Omrani
ABSENT: Peteleu (accidentat), Deac, Bordeianu (menajați)
ANTRENOR: Dan Petrescu 

CRAIOVA: Pigliacelli - Vlădoiu, Bălașa, Acka, Vătăjelu - Mățel, Cicâldău, Cosic - Zakaric, A. Ivan, Mihăilă
REZERVE: L. Popescu, Martic, Kelic, Mateiu, Bărbuț, Baiaram, Fortes
ABSENȚI: Bancu (suspendat), Koljici (accidentat) 
ANTRENOR: Victor Pițurcă

Arbitru: Radu Petrescu / A1: Radu Ghinguleac / A2: Mircea Mihail Grigoriu / Observator: Marian Dorobanțu
Stadion: Dr. „Constantin Rădulescu” (Cluj)

+22 FOTO
  • foto: Raed Krishan

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (244)
juliusmad
juliusmad  •  20 Octombrie 2019, 11:41
Postat de Iuga Mircea pe 20 Octombrie 2019, 06:00

Unde e marele ”antrenor Piți”,i-a bătut mult criticatul Petrescu cu echipa a doua.Și cînd te gîndești că oltenii se și vedeau pe locul întîi după acest meci!!!

Piti nu e antrenor. E un profitor care a distrus universitatea Craiova și a încercat sa distrugă și Steaua.

speedyhalepinia
speedyhalepinia  •  20 Octombrie 2019, 11:38

UE la oltenii idioți! Piți e cel mai slab și figurant antrenor din liga I.

clujcampion
clujcampion  •  20 Octombrie 2019, 11:38
Postat de luisharcsa pe 20 Octombrie 2019, 11:21

Nu spun ca a facut sau nu evaziune, dar nu poti nici tu afirma asa ceva.Exista vreo dovada,condamnare in acest sens? Nu cred.Daca era prins, era sigur arestat.Asa ca, mai incet cu acuzatiile de acest gen. Repet ,nu stiu daca a facut ceva sau nu, dar fara dovezi , nu pot sustine asa ceva.

Intreaba-l pe remarque daca faptul ca te dai proprietar pe un stadion construit din banii tuturor clujenilor si daca aialalti au dorit odata sa joace in cupe acolo, le-ai umflat ochii, e mai civilizat decat sa lasi in urma o echipa buna si un stadion modern, chiar hot fiind?

Vezi toate comentariile (244)
Comentează