FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA

CFR Cluj - CSU Craiova e X solist! » Egalul e rezultatul care le e suficient ambelor echipe

Articol de , , - Publicat joi, 09 mai 2019 09:00

Pentru CFR Cluj și CSU Craiova egalul sau victoria înseamnă același lucru. În schimb, înfrângerea le-ar periclita în mare parte obiectivul pe care îl au: titlul de campioană, respectiv loc de cupă europeană 

În penultima etapă de play-off vom avea un meci în care echipele ce se vor înfrunta în meci direct au nevoie de același rezultat: egalul. Meciul în cauză e CFR - CSU Craiova. Cele două cluburi se află în joc pentru ținte total diferite în acest final de sezon.

CFR are de apărat primul loc pentru a câștiga un nou titlu de campioană, în vreme ce Craiova trage cu dinții de locul 3, cel care asigură prezența în cupele europene.

Și, foarte probabil, partida se va termina la egalitate. Motivul? E rezultatul care le convine ambelor. De fapt, pentru CFR, dar și pentru Craiova, remiza e fix același lucru ca o victorie. CFR e campioană matematic dacă o bate pe Craiova, dar și dacă face egal.

Craiova, cu victorie în Gruia, tot are nevoie, în ultima etapă, să nu piardă acasă cu Viitorul pentru a termina pe locul 3. Același lucru e valabil și cu remiză în fața CFR-ului. Ar păstra un punct peste trupa lui Hagi, chiar dacă Viitorul se va impune cu Astra. Deci, în ultima etapă, i-ar ajunge și un egal în Bănie și va fi la startul preliminariilor Europa League.

În schimb, eșecul e rezultatul care le-ar pune în mare dificultate pe ambele și le-ar putea provoca daune imense. Dacă pierde, CFR ar merge să joace în ultima etapă pe Arena Națională cu titlul pe masă; dacă ar pierde și acolo, iar FCSB câștigă la Sf. Gheorghe, atunci Dan Petrescu și compania ar rata titlul.

Craiova, dacă se va întoarce de la Cluj fără niciun punct, iar Viitorul o bate pe Astra, atunci cele două vor fi la egalitate de puncte înaintea duelului din runda finală. Caz în care oltenii ar fi obligați să se impună în fața lui Hagi pentru a termina pe 3.

Motivul? Craiova a terminat sezonul regulat cu punctaj impar și a beneficiat de rotunjire, în vreme ce Viitorul a avut punctaj par.

Au scăzut cotele la egal

În momentul în care meciul a apărut în oferta caselor de pariuri, rezultatul de egalitate avea o cotă de 3,20-3,30. În ultimele zile însă, la toate casele X-ul a scăzut și continuă să scadă inclusiv până la 2,70. 

CASĂ         COTĂ PENTRU X
Superbet    3,05
Betfair        3,00
Netbet        2,85
Unibet        2,75
Betano       2,70

33% din meciurile disputate de CFR în acest campionat, 11 din 34, s-au terminat cu un rezultat de egalitate

73% din rezultatele de egalitate ale CFR-ului în actualul sezon, 8 din 11, au fost înregistrate în meciurile de pe teren propriu

Cum pierde Craiova cupele europene

Varianta 1
- câștigă sau face egal cu CFR
- Viitorul o bate pe Astra
- pierde în ultima etapă cu Viitorul

Varianta 2
- pierde la CFR
- Viitorul o bate pe Astra
- nu câștigă cu Viitorul în ultima etapă
# în ambele variante, Craiova termină pe locul 4, iar dacă Astra va câștiga Cupa României, atunci trupa din Bănie nu va merge în Europa

Cum prinde Craiova cupele europene

Varianta 1
- câștigă sau face egal cu CFR
- nu pierde acasă cu Viitorul

Varianta 2

- pierde cu CFR
- o bate acasă pe Viitorul

Varianta 3

- termină pe locul 4, dar Viitorul câștigă Cupa României

Craiova ar intra în turul 1 preliminar din Europa League

ADVERSARI DE EVITAT
Malmo (Suedia)
Rangers (Scoția)
MOL Vidi (Ungaria)
Rijeka (Croația)
ȚSKA Sofia (Bulgaria)

ADVERSARI LA ÎNDEMÂNĂ
Milsami Orhei (Moldova)
Ventspils (Letonia)
Zalgiris (Lituania)
Neftci Baku (Azerbaidjan)
Dinamo Minsk (Belarus)

Citește și:

CFR CLUJ - CSU CRAIOVA // Dan Petrescu e la un punct de istorie! „Bursucul” poate deveni primul antrenor care reușește asta în România

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (62)
its1134
its1134  •  11 Mai 2019, 23:21

Omeeeenieee omeeniiiieee.. ale ale aleeeee. =) Vine circul la Koloșvaroș!

firaldo
firaldo  •  11 Mai 2019, 17:23

Craiova nu are capacitatea sa incurce CFR,cu siguranta CFR o sa castige cu Craiova.Fara nici un dubiu CFR merita sa fie campioana iar Viitorul merita sa fie pe locul 3.

adook
adook  •  09 Mai 2019, 20:17
Postat de stoichkov10 pe 09 Mai 2019, 18:51

Ptr cine nu stie cine este Ilie.Iliescu asta. Numele lui real este Viorel Predosanu. Lucreaza la ambasada Rom. In Suedia. Consul economic sa ceva de gen. Oricum dansu' e undercover acolo, el fiind un sekurist din timpul lui Ceausescu.

e si greu de dedus cine e viorelstelistu fostul anton pan,actual ilie iliescu,bine ca nu si-a zis ion iliescu. :)

Vezi toate comentariile (62)
Comentează