FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO Dan Petrescu fuge de „jandarm”: „Să nu mă caute prin tribune că o fac degeaba!” » Riscă să fie amendat cu 10.000 €!

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2022 21:50 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 22:10

Dan Petrescu (54 de ani) spune că va privi meciurile lui CFR Cluj din următoarele două etape de campionat, la care va fi suspendat, de acasă. „Bursucul” driblează astfel noua lege gândită de Federația Română de Fotbal, care plănuiește să plaseze un delegat lângă antrenorii suspendați, astfel încât aceștia să nu ofere indicații către jucători și staff. Riscă să fie sancționat cu 10.000 de euro!

Eliminat în Chindia - CFR Cluj 0-2, Dan Petrescu a aflat astăzi că a fost suspendat pentru două meciuri. Așadar, nu va fi pe bancă la partidele de acasă cu FC Botoșani și cea din deplasare cu FC Hermannstadt.

Noua regulă FRF sancționează antrenorii suspendați care comunică cu echipa și cu staff-ul cu 50.000 de lei. Adică 10.000 de euro! La meci, tehnicienii ar trebui să stea în tribună, supravegheați de un delegat FRF, care le va urmări fiecare mișcare. Nu e clar încă dacă cei care aleg să nu vină la stadion vor fi sancționați automat pentru că nu se poate demonstra că au comunicat cu echipa.

Chiar și așa, Dan Petrescu anunță că va privi de acasă următoarele meciuri. În plus, reclamă presupuse greșeli de arbitraj împotriva echipei sale la înfrângerea cu FCU Craiova, 1-3, și victoria din cea mai recentă partidă, 2-0 cu Chindia.

Slab pentru Dinamo, bun pentru Superliga! Mihai Eșanu și-a găsit rapid echipă: „Ne-am înțeles, e un portar de viitor, cu potențial”
TRANSFER
Slab pentru Dinamo, bun pentru Superliga! Mihai Eșanu și-a găsit rapid echipă: „Ne-am înțeles, e un portar de viitor, cu potențial”

Dan Petrescu: „Trebuia să avem 12 puncte în campionat. Arbitrul de la Craiova a făcut praf meciul”

„Am meritat suspendarea, dar sper să fie suspendați și arbitrii. Eu merit, recunosc, dar de ce nu avem acum 12 puncte? Pentru că arbitrul de la FCU Craiova - CFR (n.r. - Andrei Chivulete) a făcut două greșeli mari împotriva lui CFR!

Nu s-a acordat un cartonaș roșu deși s-a dat cot și a curs sânge la 1-0 pentru CFR, în timp ce Yeboah a primit roșu pentru că a dat în minge, iar Debeljuh pentru că a protejat mingea (n.r. - se referă la meciul cu Chindia). Apoi, cu Craiova, am avut cel mai clar penalty din lume, neacordat.

Iar acei arbitri au arbitrat în continuare! Eu am greșit și sunt suspendat, e corect! Dar suspendați și arbitrul, care a făcut praf meciul”, a precizat Dan Petrescu la conferința de presă.

Dan Petrescu: „Să nu mă caute prin tribune, voi sta acasă!”

Am vrut VAR-ul, dar e împotriva lui CFR până acum. Trebuia să avem 12 puncte. Celalalte echipe din Europa ia vedeți unde sunt în clasament, și nu au jucat 10 meciuri, ca noi.

Nu e ușor să joci și în Europa și în campionat. Nu am pierdut niciun meci până acum în cupele europene, am pierdut doar la penalty-uri. Iar în campionat suntem unde ne e locul de 5 ani, cu mari greșeli împotriva noastră. Dacă ai făcut greșeli majore, trebuie să fii suspendat, să plătești precum antrenorii!

Am greșit și merit 100% să plec, două etape stau acasă. Să nu mă caute prin tribune că nu mă vor găsi. Nu voi sta la meci, așa că degeaba m-ar căuta. Voi sta acasă, dacă între timp voi mai fi antrenor la CFR, pentru că în fotbal nu se știe niciodată”, a adăugat Petrescu.

Alte știri din Liga 1: 

Dan Petrescu l-a sunat de urgență pe Nelu Varga: „M-am supărat foarte, foarte rău”

Porumboiu, război cu FRF, CCA și LPF! „Vassaras e un idiot! Chiar îl rog să mă dea în judecată” + „Să-i pună cătușe și să-l lege la ochi pe Dan Petrescu!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  12 August 2022, 00:21

Jurnalistii lui peste, nu inteleg ceea ce citesc..amenda pentru ce? Regulamentul prezentat de voi in alt articol vorbeste de "permisiunea" si nu OBLIGATIA antrenorului de a fi la stadion, iar amenda se refera fix la situatia de la stadion. "Antrenorii au permisiunea de a viziona meciul din tribună, dar pe întreaga durată a prezenței lor la stadion trebuie să stea alături de delegatul de joc sau observatorul de arbitri." "Sancțiunea pentru încălcarea prevederilor mai sus enunțate este penalitatea sportivă de 50.000 de lei."

ralffy_mr
ralffy_mr  •  12 August 2022, 00:18
Postat de steaua.libera pe 10 August 2022, 23:33

Nu se poate, echipele din Cluj si reprezentanții lor sunt mereu corecți, cinstiți, fair play. DP sigur a glumit. Presa pune mereu paie pe foc, vrea destabilizarea CFR-ului. Redevind serioși, e un moment bun să vedem dacă în fotbalul românesc există legi sau doar tocmeală..

despre ce lege vorbesti??? Citeste atent "Antrenorii au permisiunea de a viziona meciul din tribună, dar pe întreaga durată a prezenței lor la stadion trebuie să stea alături de delegatul de joc sau observatorul de arbitri." ...Unde vezi ca e antrenorul obligat sa se prezinte la stadion? Antrenorul are permisiunea (NU obligatia). Oricum Petrescu n-a fost niciodata la stadion cand era suspendat. Asta pentru toti care comenteaza ca-i place sa faca circ (Croitoru insa nu atrage audienta pentru presa cat atrage Petrescu de aia nici nu se scrie atat de mult pentru fanii cancanisti)

vasileroaita
vasileroaita  •  11 August 2022, 02:46

Presupuse greșeli împotriva CFR-ului? Presupuse?!? Dar sunteți orbi? Nu ați văzut că sunt reale?!?!?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează