FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CFR CLUJ - DINAMO // Florin Prunea se întoarce la „locul faptei”! » Scandalul care a rupt Dinamo în două: escapade în miez de noapte, amenințări cu bătaia și o plecare cu microbuzul la București

Florin Prunea, alături de Cornel Țălnar în timpul meciului CFR Cluj - Dinamo 2-1, din aprilie 2010 // foto: Gazeta Sporturilor
Florin Prunea, alături de Cornel Țălnar în timpul meciului CFR Cluj - Dinamo 2-1, din aprilie 2010 // foto: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iulie 2019 17:34

Dinamo joacă în această seară pe terenul lui CFR Cluj, într-o partidă din etapa a treia a Ligii 1. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport și Look Sport. 

Fără antrenor principal, ultimii în clasament și măcinați de probleme, roș-albii au o misiune dificilă pe terenul campioanei CFR Cluj, care vine cu un moral excelent după victoria cu Maccabi Tel Aviv, 1-0, din preliminariile Ligii Campionilor.

Problemele existente în sânul lui Dinamo aduc aminte de un alt scandal celebru care a „dizolvat” formația din șoseaua Ștefan cel Mare. Coincidența face ca Florin Prunea, actualul președinte al echipei, să fi fost, ca și acum, în mijlocul evenimentelor conflictuale.

 

„Scandalul Microbuzul” a rupt Dinamo în două!

În sezonul 2009-2010, fostul goalkeeper era director sportiv la Dinamo, echipă aflată atunci într-un alt sezon de coșmar. Roș-albii pierdeau pe terenul lui CFR Cluj în semifinalele Cupei României, 1-2, prilej pentru izbucnirea unui conflict de proporții.

Imediat după meci, cinci jucători au fugit de la echipă în ceea ce presa a numit atunci „Scandalul Microbuzul”. După terminarea acelei partide, Ousmane N'Doye a petrecut alături de Djakaridja Kone și Zie Diabate într-un club de noapte din Cluj, stârnind furia colegilor români din lot.

„Pârâți” la conducere de Florin Bratu, cei trei africani au provocat un scandal de pomină în lotul lui Dinamo. Enervat că nu se iau măsuri împotriva celor care au inițiat escapada, Bratu s-a luat la ceartă cu Florin Prunea, cei doi fiind aproape de bătaie.

Andrei Mărgăritescu, Ianis Zicu, Adrian Cristea, Gabi Boștină și Marius Alexe au plecat cu microbuzul la București, solidari cu Bratu, iar haosul s-a instalat definitiv la echipă în acel sezon, la finele căruia Dinamo a terminat pe 6.

Vezi și: Varianta surpriză pentru banca lui Dinamo: „Eu pe Dorinel Munteanu l-aș vedea”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  27 Iulie 2019, 23:52

Prunea a facut CFR campioni si cu Iasiul ! Poate e CFR-ist peste 2-3 ani il vedem pe la CFR sa-si ia plata !fara Dinamo nu era aici CFR ! Borcea si Generalii sa-si caute alti aliati ! Negoita e biban in fotbal !Dinamo din ce in ce mai diletanti !

demolarii
demolarii  •  27 Iulie 2019, 23:49

Și ăștia se numesc dinamovisti? Iar pe unii presa îi face legende pentru un meci reușit...

1149097785109254
Cosu Liviu-Gabriel  •  27 Iulie 2019, 19:08

Cand vine Prune a asa se intampla ,pe unde merge iasa cearta

Vezi toate comentariile (9)
Comentează