FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO 3-1

CFR CLUJ - DINAMO 3-1 // Țucudean își distruge fosta echipă cu o "dublă" de senzație » Echipa lui Bratu a condus 5 minute, dar nu i-a putut face față campioanei!

FOTO: Facebook CFR Cluj
FOTO: Facebook CFR Cluj

Articol de - Publicat duminica, 19 august 2018 16:01

CFR Cluj a învins-o pe Dinamo, 3-1, în derby-ul etapei a 5-a din Liga 1.

Dinamo a avut avantaj, însă CFR s-a dezlănţuit în ultima jumătate de oră, când Ţucudean a avut contribuţia decisivă în a-şi răpune fosta echipă.

Bratu are curaj! Denis Ciobotariu, Olteanu, Ricardo Grigore şi Deian Sorescu titulari. Au fost şi etapa precedentă, cu Viitorul, dar atunci aveau în faţă tot nişte puşti. De această dată, adversarii s-au numit Culio, Camora, Vinicius, Males,

Ţucudean, fotbalişti cu mare experienţă.Curaj, da. Calitate, mai degrabă nu
Şi dacă Bratu are curaj, atunci şi Dinamo are curaj. Stă sus în teren, nu o lasă pe CFR să aibă posesie şi să dezvolte acţiuni ofensive. Totuşi, curajul nu e suficient în fotbal. Îţi trebuie şi calitate pentru a avea ocazii şi pentru a marca. Iar Dinamo nu produce nimic în careul campioanei.

Jumătăţi de ocazie

Ardelenii joacă mai mult cu gândul la play-off-ul de Europa League. N-are nici claritate, nici consistenţă în a crea pericol la poarta lui Penedo. Produce totuşi două jumătăţi de ocazii, prin fundaşii centrali Lang (30) şi Vinicius (45): primul a reluat cu capul alături, al doilea a trimis pe poartă, însă balonul a fost blocat.

Gol după corner

Repriza a doua începe cu Dinamo înghesuită în cei 30 de metri din faţa lui Penedo. Trupa lui Bratu probabil că ar semna imediat pentru un 0-0, numai că fotbalul e atât de imprevizibil încât oferă situaţii de neexplicat. CFR, cea mai bună echipă de faze fixe, e răpusă chiar la un astfel de moment.

Mihai Popescu înscrie cu capul după un corner, însă Dinamo nici n-are timp să se bucure că Ţucudean egalează: în loc să joace faza corect şi să paseze către un coleg aflat singur cu portarul, alege să tragă printre picioarele fundaşilor. Are noroc şi mingea ajunge în plasă!

Cuplu letal

Dinamo îngenunchează. Pare că se sufocă şi nu mai are reacţie. În schimb, Camora şi Culio parcă scot flăcări pe nas cu fiecare minut care trece. Argentinianul inventează o centrare perfectă, Omrani e mai puternic şi mai inteligent decât Olteanu şi marchează cu capul pentru 2-1!

Pe teren există o singură echipă, iar meciul se închide definitiv în minutul 78: pasă strălucitoare a lui Omrani, finalizare de golgeter autentic a lui Ţucudean. Victorie clară pentru CFR şi de aseară am aflat şi titularul României în "dubla" cu Muntenegru şi Serbia: George Ţucudean. 

50 de goluri
în 159 de meciuri în Liga 1 a bifat George Țucudean

45 de pasea dat Nistor, acesta fiind cel mai bun pasator activ din L1

CFR nu o lasă pe FCSB să încheie etapa pe primul loc, poziție care va fi ocupată tot de campioana de anul trecut.

De partea cealaltă, Dinamo coboară pe locul 6, bifează a doua înfrângere a sezonului. "Câinii" au din nou cea mai slabă defensivă din campionat. 10 goluri primite, 9 marcate.

CFR Cluj  - Dinamo 3-1
Au marcat: Țucudean '66, '78, Omrani '73 / M. Popescu '61

Echipele de start:

CFR Cluj: Vâtcă - Cr. Manea, Vinicius, Lang, Camora -  Bordeianu, Maleș, Culio - Ad. Păun, Omrani, Țucudean
Rezerve:
Jesus Fernandez, Tambe, Hoban, Al. Ioniță II, Mailat, Mureșan, Peteleu
Antrenor:
Antonio Conceicao

Dinamo: Penedo - Corbu, M. Popescu, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu - Mahlangu, R. Grigore - D. Sorescu, Nistor, Salomao - Axente
Rezerve: Muțiu, Delorge, Hanca, Pesici,  Moldoveanu, D. Popa, Katsikas
Antrenor:
Florin Bratu

Arbitru: Radu Petrescu / A1: Adrian Ghinhuleac / A2: Mircea Grigoriu / Observator: Zoltan Szekely

 
 

PROGRAMUL ETAPEI A 5-A:

Poli Iași - Botoșani 2-1 Detalii AICI
Astra - Dunărea Călărași 1-1 Detalii AICI
Viitorul - Gaz Metan 2-0 Detalii AICI
FCSB - Sepsi 2-0
CFR Cluj - Dinamo 3-1
Luni, 18:00 Hermannstadt - Voluntari
Luni, 21:00 Craiova - Chiajna

CLASAMENT:

Vezi și: Complexul Dinamo » Ce avantaj moral au "câinii" înaintea supermeciului de diseară

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (322)
mariuss72
mariuss72  •  19 August 2018, 22:49
Postat de 1745flo pe 19 August 2018, 22:47

Din pacate apararea in frunte cu Penedo ne tradeaza din nou. Bratu mai are mult de munca!

Bratu brambureste formula de start de la meci la meci, zici ca are meciuri de pregatire, nu de campionat.

tonyys
tonyys  •  20 August 2018, 09:46

Dinamo nu prinde nici sezonul asta play-off-ul.

hai_d1nam0
hai_d1nam0  •  20 August 2018, 09:40

penedo e cea mai slaba veriga. Dinamo din cauza lui a pierdut multe meciuri. Are prea putine mingi parate pentru un portar de talia noastra. Eu il consider principalul vinovat pentru golurile luate prea lejer. Punct

Vezi toate comentariile (322)
Comentează