FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1 // VIDEO + FOTO Nu merge doar cu avioanele! Start ratat pentru campioana României » CFR Cluj remizează acasă cu FC Botoșani, scor 1-1

Foto: facebook.com/cfr1907 +23   FOTO
Foto: facebook.com/cfr1907

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2018 23:04

Ediția #101 a campionatului României a debutat cu un egal între deținătoarea titlului CFR Cluj și FC Botoșani, scor 1-1. Au marcat Vinicius 26 și L. Fulop 48.

CFR s-a bazat aproape total pe jocul aerian, dar Botoșaniul a găsit antidotul în repriza secundă. Golul lui Vinicius n-a fost suficient pentru a aduce victoria campioanei, egalată de reușita lui Fulop, care a fost la un pas să dea și lovitura decisivă pe final de joc.

Regina din vara lui 2018 a avut onoarea de a deschide pe linie noul sezon. A fost mai întâi Supercupa, câștigată în fața Craiovei, 1-0, iar trupa lui Iordănescu jr. a bătut gongul de start și pentru campionat. În fața propriilor suporteri, ardelenii au pornit cam cu aceeași garnitură folosită în Bănie, cu doar două nume noi printre titulari: Manea și Omrani în locul lui Peteleu și Mailat. Sunt, de fapt, oamenii din formula standard a Clujului, cu care ceferiștii vor ataca eventul 2019.

Totul se petrece la înălțime!

Este, evident, o echipă mai deschisă spre ofensivă, care rareori aduce aminte de cinismul din epoca lui Dan Petrescu. Poate e și entuziasmul începutului de mandat al lui Edward, care s-a făcut simțit și în partida cu Botoșaniul. CFR-ul s-a aruncat din primul minut peste adversar, supunându-l presiunii și obligându-l să se maseze în propria jumătate pentru a bloca aerienele Clujului, armele preferate spre a pune în valoare jocul de cap al cuplului Țucudean – Omrani.

De fapt, la înălțime s-au născut toate momentele importante ale reprizei întâi. Ciocnirile violente Oaidă - Omrani (9) și Miron – Țucudean (39), golul cu capul al lui Vinicius, anulat pentru ofsaid (11), reușita identică de la 1-0 a aceluiași stoper (26) și din nou ofsaid la reluarea în plasă semnată de Djokovici (45).

Botoșaniul încă nu s-a trezit

A fost ca un atac devastator al unei unități de avioane asupra careului moldav, scăpat miraculos cu un handicap minim înainte de pauză. Băieții lui Enache au avut momente în care parcă nu realizau că a început sezonul.

Așezarea și mobilitatea i-au trădat constant, Roman ex-Craiova și-a turnat ciment în ghete la fiecare șansă de contraatac, iar cursele haotice ale lui Golofca mai degrabă i-au distrat pe fundașii Clujului. Nimic n-a putut schimba Enache de pe margine, în ciuda zvâcnirilor nervoase din spațiul tehnic!

Egalarea frânge Clujul

Ceva s-a întâmplat însă la pauză în cabina Botoșaniului! Oaspeții s-au întors pe gazon cu alt tonus și un plus de determinare, traduse imediat într-o egalare care a surprins campioana. O acțiune pe axa Soiledis – M. Roman II – Fulop s-a încheiat cu un gol simplu din 6 metri, la care Arlauskis a contribuit decisiv cu o respingere fragilă a balonului venit din flancul drept.

E momentul care frânge, bizar, jocul Clujului, care devine brusc încâlcit și nesigur, poate și pentru că Botoșaniul s-a prins, în fine, că blocarea baloanelor lungi e antidotul precis împotriva gazdelor. CFR-ul și-a păstrat poziționarea adâncă în jumătatea moldovenilor, dar traseele n-au mai funcționat ca în prima parte a jocului. Au început însă să apară forțările de penalty și reproșurile discrete între colegi, rețetă precisă că oamenii își pierd răbdarea.

Pap, numele minunii

Stoperii Mureșan și Vinicius au rămas cei mai periculoși clujeni la fazele fixe, dar și cei mai expuși la contrele în viteză ale Botoșaniului, care a fost la un pas să dea lovitura prin Fulop (79), lăsat singur după o pasă a lui Golofca, dar cu o finalizare defectuoasă.

CFR-ul n-a mai reușit să schimbe nimic, în ciuda presiunii lui Țucudean sau Omrani, trupa lui Enache a ținut cu dinții și cu prețul unui val de avertismente de o remiză care, după cum începuse partida, părea o minune. Dar minunile vin uneori încă din prima etapă și poartă un nume scurt: Pap, portarul moldav cu apucături de caracatiță!

 

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1
Au marcat: Vinicius 26 / L. Fulop 48

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Culio, Hoban (81 Males), Djokovic (60 Costache) - Deac (90+3 De Luca), Ţucudean, Omrani
Rezerve: Vâtcă - Bordeianu, Peteleu, Mailat
Antrenor: Edward Iordănescu

FC Botoşani: Pap - Patache, Miron, Burcă, Soiledis - Rodriguez, Oaidă - Roman I (70 Chitoșcă), L. Fulop (82 Dumitraş), Golofca (90+3 Chindriş) - Roman II
Rezerve: Brînză - Târşa, Piftor
Antrenor: Costel Enache

Stadion: "Constantin Rădulescu"
Spectatori: 4.000
Arbitru: Marcel Bârsan (București) 
Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) / Marius Marica (Bistrița)

Programul etapei #1:

CFR Cluj - Botoșani 1-1
Sâmbătă, ora 18 Hermannstadt - Sepsi
Sâmbătă, ora 21 Astra - FCSB
Duminică, ora 18 Viitorul - Dunărea Călărași
Duminică, ora 21 Dinamo - Voluntari
Luni, ora 18 Gaz Metan - Chiajna
Luni, ora 21 Craiova - Poli Iași

BURSA TRANSFERURILOR

cfr
CFR CLUJ

Antrenor: Edward Iordănescu (nou)
Veniri: Tambe (Adana Demirspor), A. Radu (Aris Limassol), Males (Rijeka), Lang (Dijon), De Luca (Virtus Entella), Tambe (Adana Demirspor)
Plecări: Boli (Guizhou Hengfeng), M. Coman (U Cluj), Luchin (Viitorul), Dodoi (Sepsi), Al. Vlad (FC Voluntari), Nouvier (Sepsi), L. Rus (Poli Iași), Gilvan (Atletico)

botosani
FC BOTOȘANI

Antrenor: Costel Enache (confirmat)
Veniri: Papa (Lushnja), M. Roman II (Craiova), Patache (Chiajna), Aristidis (Kerkyra), Brekalo (Sibenik), Târșa (Clinceni), Corban (Chiajna), Chindriș (Știința Miroslava), Pițian (Apollon Limassol), Ongenda (Murcia)
Plecări: Moruțan (FCSB), Cucu (Călărași), Plămadă (Petrolul), Axente (Dinamo), Cobrea (Poli Iași), Golubovici, Tincu, Ungurușan, Acsinte, Mușat, Serediuc (contracte expirate)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (156)
100002473541087
Danut Ognean  •  21 Iulie 2018, 19:30

facsb in visuri mai castiga un titlu asa ca doliu placut in contiynuare fcsb=eilor

whiteredarad
whiteredarad  •  21 Iulie 2018, 11:10

In general. la gsp se exulta, ***, egalul fiind salutat cald. CFR a jucat slabut, Tucudean nu "s-a dat cap in cap" cu Miron cum ziceti voi, ci a lovit , cu capul, mingea , apoi a fost lovit...si...nici ( macar ) galben. In general fluierasul a fost cu Botosaniul (...logic ! ). Apoi si-a aratat si Edi Iordanescu limitele : nici un nou venitnu intra in echipa, pe itaian l-a bagat in...ultimile.... 2 ( doua) minute, ( de ce oare, ca sa ...ce ? ), Omrani si Hoban nu au contat, nu au fost schimbati, Costache, o schimbare neeficienta a stricat mai mult jocul. Nu este tragedie, dar este un semnal de luat in seama. Suedezii vor juca marti, la Cluj fizic si rapid, si fara complexe. Tema pentru marti ar fi "un joc pentru 2-0", dar una e visul si alta realitatea. Sa mai avem rabdare cu CFR, dar, de pe acum Iordanescu nu pare a fi o veriga solida.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  21 Iulie 2018, 10:00
Postat de Pavel Radu pe 21 Iulie 2018, 09:51

Am urmarit aproape integral la televizor meciurile de la Campionatul mondial din Rusia .Ati vazut vreun meci in care jucătorii sa se accidenteze la cap cum s-au lovit aseara berbecii nostri ? Si in ce meci : marele derbi, finala finalelor: CFR Cluj-FC Botosani ! Doi pe meci, deja este un mare semnal ca trebuie intervenit imediat cu ceva .

Cu niste casti de motociclist.

Vezi toate comentariile (156)
Comentează