FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

ANALIZĂ GSP CFR și Craiova, reacții opuse după înlocuirea antrenorului » Cum au influențat Iordănescu și Ouzounidis lupta la titlu

FOTO: facebook.com/UCVOficial
FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de , , - Publicat sambata, 08 mai 2021 08:00 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 09:31

Contrast mare în privința modului în care cei doi antrenori și-au pus amprenta asupra celor două echipe: Edward Iordănescu a preluat-o pe CFR Cluj de pe locul 3 și a dus-o pe primul loc, în vreme ce CS Universitatea Craiova era tot pe 3 când a venit Marinos Ouzounidis, dar la o distanță mai mică față de prima poziție.

Lupta la titlu din Liga 1 a pierdut una dintre cele 3 candidate. Craiova a fost zero barat în ultimele două etape și nu mai poate emite pretenții pentru a termina prima. În schimb, CFR a preluat pentru prima dată fotoliul de lider în urmă cu câteva runde și pare să fie acum principala favorită! De fapt, explicația acestor situații în care au ajuns cele două cluburi e dată de modul în care s-au comportat de când au fost preluate de actualii tehnicieni: Edi Iordănescu și Marinos Ouzounidis.

Cei doi n-au venit în același timp, ci la o distanță de două luni, însă unul a reușit să revitalizeze echipa și să o urce în clasament, e vorba despre Iordănescu junior, în vreme ce tehnicianul din Grecia nu doar că n-a urcat-o deloc în clasament, dar ca punctaj e sub media realizată de cei de dinaintea lui - Bergodi, Papură și Bon - și acum e și mai departe de lider, deși Craiova a beneficiat de înjumătățirea ecartului pe care îl avea față de primele două clasate la finalul sezonului regulat.

Iordănescu: de la -6 la +2 cu CFR Cluj

Edward a preluat echipa de pe locul 3, iar în acel moment CFR avea cu 6 puncte mai puțin decât FCSB. După 25 de etape de la acel moment, Clujul a răsturnat situația și are acum un avans de 2 puncte și păstrează în mânecă și un atu important: la egalitate, la final e campioană fiindcă FCSB a beneficiat de rotunjire.

Apoi, actualul principal din Gruia a ridicat cu mult frecvența cu care CFR a început să acumuleze puncte în campionat. În primele 11 runde, cu Petrescu pe bancă, echipa bifase o medie de 1,9 puncte pe meci. Cu Iordănescu, într-un număr de meciuri de peste două ori mai mare, CFR a ajuns la peste 2,2 puncte pe meci.

Ouzounidis: de la -5 la -7 cu Craiova

În schimb, cel pe care Craiova l-a adus sperând să-i câștige primul titlu din palmares n-a îmbunătățit cu nimic situația echipei din clasament. A preluat formația după etapa a 22-a, când oltenii erau pe 3 și aveau de recuperat 5 puncte de primul loc. Acum, după 14 etape disputate de la acel moment, Craiova e și mai departe de lider. Are 7 puncte în spate, dar, de fapt, diferența reală e și mai consistentă fiindcă înjumătățirea punctelor a fost în avantajul grupării din Bănie.

De fapt, o comparație între media de puncte a lui Ouzounidis și cea reușită de cei 3 predecesori ai săi, care s-au aflat la timona Craiovei în acest sezon, Bergodi, Papură și Bon, îl dezavantajează pe grec. Cu cei de dinaintea lui, oltenii reușiseră 1,95 puncte bifate pe meci. Cu el nivelul a scăzut la 1,65 puncte pe meci!

Edward Iordănescu la CFR Cluj: 

Unde a preluat echipa: după etapa a 11-a

1. FCSB27p
2. Craiova25
3. CFR21

Unde e acum echipa

1. CFR45p
2. FCSB43
3. Craiova37

Punctajul primelor 3 din momentul în care Iordănescu a preluat-o pe CFR

Sezon regulat: 19 etape disputate

1. CFR 43p
2. FCSB 38
3. Craiova 33

Play-off: 6 etape disputate

1. CFR 13p
2. FCSB10
3. Craiova8

56 de punctea făcut CFR Cluj cu Iordănescu antrenor în 25 de etape, cu 17% peste FCSB și cu 36% mai mult decât Craiova, în același interval

Marinos Ouzounidis la CS Universitatea Craiova:

Unde a preluat echipa: după etapa a 22-a

1. FCSB 48p
2. CFR47
3. Craiova 43

Unde e acum echipa

1. CFR45p
2. FCSB43
3. Craiova37

Punctajul primelor 3 din momentul în care Ouzounidis a preluat-o pe Craiova

Sezon regulat: 8 etape disputate

1-2. CFR17p
FCSB17
3. Craiova 15

Play-off: 6 etape disputate

1. CFR 13p
2. FCSB10
3. Craiova8

23 de punctea adunat Craiova cu tehnicianul grec pe bancă în cele 14 etape, în același interval, FCSB a acumulat cu 17% în plus, iar CFR cu 30% mai mult

Paradoxul: derby-urile sunt specialitatea lui Marinos și coșmarul lui Edi 

Per total, aducerea lui Iordănescu a însemnat o strategie câștigătoare pentru CFR, în vreme ce pentru Craiova, alegerea lui Ouzounidis n-a însemnat decât să bată pasul pe loc și chiar să regreseze. În schimb, există un capitol important la care totuși actualul antrenor din Bănie stă mult peste Edward. Cel al modului în care cele două formații s-au comportat în derby-uri: 

  • Cu Ouzounidis pe bancă, oltenii au disputat 4 meciuri cu CFR și FCSB. N-au pierdut nici unul, au câștigat două și au atins un procentaj al punctelor câștigate de 66%. 
  • Cu Iordănescu jr. "principal", CFR a fost implicată în 6 derby-uri și palmaresul arată rău: un singur succes, două eșecuri și un procentaj al punctelor câștigate de 33%, fix jumătate din cel atins de Ouzounidis

VIDEO CFR Cluj, meci tare în Liga 1! Totul despre duelul cu Sepsi

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Provocarea lunii la Dinamo » Fanii trebuie să strângă rapid 200.000 de euro

Schimbare de antrenor în Liga 1 » Conducerea nu a mai răbdat + Înlocuitor-surpriză!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
tororosso
tororosso  •  08 Mai 2021, 16:29

Dacă și parcă ... Craiova este acolo deoarece nu are proptele precum CFR-ul prin Dâncă & Finul Srl .dar care au și mari afinități cu anumiți arbitri . FCSB și baciul Beeecali este acolo deoarece și-au băgat dracii coada dar cu ajutorul unor ingerii loiali a mai recuperat spre finiș . Indiferent de ce și cum ,campionatul nostru este sub media multor alte campionate din afară . Dacă este să facem un studiu nu ai cum să ai ceva fotbal de clasă peste medie și asta deoarece în L1 sunt echipe jalnice provenite din L2 și care dispar după un an ca măgarul în ceață .

brancusi
brancusi  •  08 Mai 2021, 11:26
Postat de lacadus pe 08 Mai 2021, 10:34

Nu știu de ce am impresia ca si-a băgat iar Cârțu coada la echipa si a stricat. Asta si cu Becali când încep sa vorbească s-a dus naiba fotbalul. Despre valoare nici vorba, grecul este 17 clase peste fostul iubit al Deliei si băiatul lui Puiu, singurele lui performante

Nici nu ma intereseaza de ***,grecul e doar un alt mediocru venit cu surle si trambite iar realitatea confirma din plin acest lucru.Dealtminteri,ca sa fim corecti pana la capat,nici nu vom vedea in liga mamaliga tehnicieni si jucatori cu adevarat valorosi,din simplul motiv ca nu are ce sa le ofere,asa ca toti cei ce doresc asta se pot autosugestiona ca am dat lovitura cu antrenori care au castigat cate ceva prin Cipru sau Israel si jucatori care au trecut pe la copii sau juniori prin curtea Arsenalului sau Barcelonei iar la seniori au bifat cate doua meciuri prin Belgia sau pe la echipe de subsol din Portugalia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1_0_1_0
1_0_1_0  •  08 Mai 2021, 10:44
Postat de lacadus pe 08 Mai 2021, 10:34

Nu știu de ce am impresia ca si-a băgat iar Cârțu coada la echipa si a stricat. Asta si cu Becali când încep sa vorbească s-a dus naiba fotbalul. Despre valoare nici vorba, grecul este 17 clase peste fostul iubit al Deliei si băiatul lui Puiu, singurele lui performante

Cum ai numărat alea 17 clase? Care e diferența?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează