FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Situație explozivă la CFR Cluj! Varga s-a săturat și de Petrescu și vrea o nouă schimbare + prima vedetă care se gândește la plecare

Dan Petrescu nu are liniște la CFR / foto: Guliver/Getty Images +32   FOTO
Dan Petrescu nu are liniște la CFR / foto: Guliver/Getty Images

Articol de , - Publicat joi, 21 octombrie 2021 06:59 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 11:07

Înainte de meciul cu AZ Alkmaar, situația este explozivă la CFR Cluj, după înfrângerea cu Rapid relația dintre jucători și antrenor fiind extrem de încordată. Nu e exclus nici ca finanțatorul Varga să renunțe la Dan Petrescu pentru a-i face loc lui Adrian Mutu.

În plină criză de rezultate, dar și de atmosferă, care s-a degradat și mai mult după eșecul cu Rapid, CFR întâlnește astă-seară, pe AZ Alkmaar, liderul grupei de Conference League și favorita la locul 1. Iar în Gruia nu e liniște deloc

Dan Petrescu nu-și revine din șoc: „Uitați-vă la fața mea!” » Ce vedetă îl nemulțumește
CFR CLUJ
Dan Petrescu nu-și revine din șoc: „Uitați-vă la fața mea!” » Ce vedetă îl nemulțumește

Înfrângerea, dar mai ales jocul ardelenilor din partida cu giuleștenii au lăsat urme adânci. La ședința de analiză de marți, cu echipa, Dan Petrescu a pus la zid marea majoritate a jucătorilor. După ce i-a luat la rând, reproșându-le greșelile și evoluțiile, la final le-a transmis „o să-l chem pe patron să discute cu voi, că eu nu știu ce să vă mai fac. Așa nu se mai poate!".

Rapid - CFR Cluj / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - CFR Cluj / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - CFR Cluj / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - CFR Cluj / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - CFR Cluj / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+28 FOTO

Mulți vor să plece de la CFR Cluj! Alibec s-ar întoarce în Turcia

Cu un lot foarte numeros, dar din care mulți jucători nu au mai intrat pe lista pentru Liga 1 și nici pe cea din cupele europene, clubul din Gruia plătește multe contracte stufoase practic degeaba, pentru Hoban, Butean, Rodriguez, Fofana sau Tahiri. 

Chiar și așa, mulți se gândesc la plecare, nu doar fiindcă nu joacă, ci și pentru că nu mai suportă programul de pregătire și stilul impus de Dan Petrescu. În plus, sunt încă datorii, echipa fiind în urmă cu plata salariilor pe două luni. 

Chiar și colaborarea dintre Denis Alibec și tehnician, care spusese în numeroase ocazii că și-l dorește la echipă, e extrem de degradată. Atacantul, venit în vară, sub formă de împrumut pe un an de la Kayserispor, se gândește să revină în Turcia chiar din iarnă. Iar în situația lui, cu gânduri de plecare, sunt mai mulți colegi.

Și Dan Petrescu e în pericol 

În numai 5 runde de campionat, de când a preluat echipa oficial, Dan Petrescu a înregistrat două înfrângeri în Liga 1, 0-1 la Botoșani și 0-2 la Mioveni, cu Rapid. Astfel avantajul pe care îl avea echipa în fruntea clasamentului Ligii 1, cu maximum de puncte după 7 runde (în primele 6 fusese condusă de Marius Șumudică), s-a tot micșorat. 

FCSB e acum la doar 6 puncte distanță, față de 12 câte erau după meciul direct. U Craiova a redus și ea ecartul cu un punct. În Cupă, CFR a ieșit din primul tur, învinsă chiar de olteni. 

În Conference League, ardelenii au doar un punct din două partide. Un bilanț care a început să macine încrederea finanțatorului Nelu Varga în tehnicianul alături de care a câștigat trei dintre ultimele 4 titluri consecutive ale clubului din Gruia.

Surse apropiate echipei susțin că omul cu banii se gândește tot mai serios la o despărțire de Dan Petrescu, care abia a venit pe 1 septembrie și are contract până pe 30 iunie 2024. Iar Varga se tot gândește să-l aducă pe prietenul său, Adrian Mutu, cel care s-a despărțit recent de FCU Craiova.

Primele reacții despre „furtuna” de la CFR Cluj: „Jucătorii ar fi bulversați dacă Petrescu va fi schimbat”
CFR CLUJ
Primele reacții despre „furtuna” de la CFR Cluj: „Jucătorii ar fi bulversați dacă Petrescu va fi schimbat”

400.000 de euroeste taxa reciprocă de reziliere a contractului dintre CFR și Dan Petrescu, în cazul în care una dintre părți denunță înțelegerea valabilă până pe 30 iunie 2024

AZ Alkmaar, cel mai greu adversar pentru CFR Cluj

Azi, CFR întâlnește în Gruia cel mai dificil adversar din Conference League, pe olandezii de la Alkmaar. Liderii grupei, olandezii vin după un succes la scor în campionat, 5-1 cu Utrecht. 

Ei sunt cel mai bine cotați și conform siteului transfermarkt.com, unde lotul lor este evaluat la 65,83 milioane euro, în timp ce ardelenii au o cotă de piață de numai 32,68 milioane euro. O victorie în Conference League este recompensată cu 500.000 euro.

Jucăm cu o echipă foarte bună, tânără, cu calitate. Noi venim după un meci în care toți am fost o rușine. Atitudinea echipei trebuie schimbată radical! Trebuie să avem mai multă dorință de a câștiga, fiindcă poate e ultima șansă.

Am trecut greu peste eșecul cu Rapid. A fost poate unul dintre cele cinci cele mai slabe meciuri ale echipei de 11 ani, de când sunt aici. Mai slabi nu se poate. Am avut și noi niște discuții. Să ne ridicăm, să ne trezim, ne așteaptă un meci de 10 ori mai greu cu AZ Alkmaar.

- Mario Camora, căpitan CFR

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

EXCLUSIV Detalii din culise » De ce a renunțat CFR la Mutu: „Mare greșeală! Alt gen de influențe l-au adus pe Edi”

VIDEO Dan Petrescu, speriat de duelul cu AZ Alkmaar: „Nu am văzut demult așa ceva!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (45)
sdaniel1972
sdaniel1972  •  21 Octombrie 2021, 19:45

Alibec ala umbla doar dupa tati... un nenorocit de om, joaca doar cind are chef... si cu cine vrea el...

talpaiadului
talpaiadului  •  21 Octombrie 2021, 18:27

Sper ca situatia reala de la CFR sa nu fie cea descrisa in articol, dar pe de alta parte, nu iese fum fara foc. E clar ca nu e nimeni multumit de cum au mers lucrurile de cand a venit Dan Petrescu, nici macar el insusi nu poate fi multumit. Mie imi pare rau de Bursuc, pe care il consider un antrenor foarte bun, dar care a repetat la Cluj aceeasi greseala pe care o facuse la Kayserispor, preluand in plin campionat o echipa cu probleme. Insa la ora actuala, o despartire prematura va afecta clubul CFR mai mult decat pe Dan Petrescu, iar aducerea lui Mutu ar avea toate sansele sa fie bomboana de pe coliva. Eu unul ii voi tine pumnii lui Dan Petrescu in meciul de azi, sper ca jucatorii sa-si dea seama ca lupta in primul rand pentru ei si sa nu joace in dorul lelii pentru a scapa de Bursuc.

130661668133038
George Sirbu  •  21 Octombrie 2021, 17:46

Prin aducerea la CFR a lui D Petrescu a început sinuciderea.Acum prin aducerea lui A Mutu sinuciderea este totală.Diseara va fi dezastrul.Acum CFR echipa de mijlocul clasamentului.Blestemul lui SUMUDICA.Jucatori valoroși sunt scoși din formă. DEAC ce zici?Palmele sunt un nimic.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează