FOTBAL  »  Superliga  »  TITLU

Care va fi jocul Craiovei? Oltenii pot decide lupta dintre CFR și FCSB! Care sunt calculele pentru titlu + ce interes are CSA Steaua

FCSB și CFR Cluj luptă pentru locul 1 în Liga 1 // FOTO: .facebook.com/FCSBOfficial
FCSB și CFR Cluj luptă pentru locul 1 în Liga 1 // FOTO: .facebook.com/FCSBOfficial

Articol de , , - Publicat sambata, 08 mai 2021 09:19 / Actualizat sambata, 08 mai 2021 10:06

În cursa pentru câștigarea campionatului au rămas doar CFR și FCSB, care se vor întâlni abia în ultima etapă, însă până atunci meciurile lor împotriva Craiovei sunt extrem de importante. 

  • Craiova și-ar putea antama locul 3 după runda următoare, caz în care n-ar mai fi interesată nici de derby-ul cu CFR, iar la confruntarea cu FCSB ar putea să-și odihnească titularii pentru finala Cupei, care se va disputa după numai 3 zile!

Ultima etapă din turul play-off-ului și prima rundă din retur au scos din joc una dintre cele 3 candidate în lupta pentru titlul de campioană. Craiova a pierdut cu Clinceni și Sepsi și va privi practic de pe margine bătălia dintre CFR și FCSB, care sunt despărțite de două puncte, cu avans acum pentru clujeni.

Este distanța maximă la care FCSB trebuie să se afle în spatele clujenilor pentru ca meciul din ultima etapă, din Gruia, să mai aibă miză. În caz de egalitate de puncte la final, avantajată e gruparea ardeleană fiindcă n-a beneficiat de rotunjirea punctajului!

Până la meciul direct însă mai sunt de jucat 3 etape, iar partidele indirecte vor avea și ele un rol poate chiar decisiv. Teoretic s-ar putea ajunge chiar și la varianta în care FCSB să fie campioană înaintea deplasării de la Cluj, dar ar avea nevoie de cel puțin 4 puncte peste CFR, lucru extrem de greu de realizat!Ar însemna să obțină cu 6 puncte mai mult decât trupa lui Edi Iordănescu în următoarele 3 runde!

Care va fi jocul Craiovei? 

Universitatea e ieșită acum din lupta pentru titlu, chiar dacă matematic ar mai putea să termine pe prima poziție. Cum însă e singura echipă din play-off care a reușit să bată ambele ocupante ale primelor două locuri, e clar că de modul în care va arăta gruparea din Bănie împotriva CFR-ului și FCSB-ului s-ar putea să depindă destinația titlului!

Sunt scenarii care trebuie luate în calcul din perspectiva formației antrenată de Marinos Ouzounidis.

1. Cum ar putea fi Craiova un aliat al CFR-ului

Modul în care Craiova a pierdut titlul anul trecut poate fi un argument în acest sezon ca Mihai Rotaru să se răzbune pe Gigi Becali, iar apropiații săi dezvăluie că acesta s-ar fi jurat că „atâta timp cât obiectivele Craiovei nu vor fi puse în pericol, voi face totul ca FCSB să nu iasă campioană".

Pentru ca interesele Craiovei să nu fie afectate, adică echipa să fie cât de cât sigură de prezența într-o cupă europeană, ar trebuie ca în etapa care urmează Sepsi să piardă la Cluj, cu CFR, iar oltenii să se impună în fața Botoșaniului. S-ar ajunge la o diferență de 7 puncte între Craiova și Sepsi, cu numai 3 etape înainte de final. De fapt, de 7,5 puncte fiindcă la egalitate, tot Universitatea ar fi avantajată.

În această situație, Craiova și-ar permite să facă un joc pe care l-a mai făcut în 2017, când i-a cedat meciul Viitorului. S-ar putea repeta scena la derby-ul cu CFR, din antepenultima etapă, lucru care i-ar crea un imens avantaj actualei campioanei, deplasarea din Bănie fiind, de departe, cea mai grea încercare din acest finiș al campionatului, până la disputa directă cu FCSB!

2. Cum ar putea fi Craiova un aliat al FCSB-ului

Există însă și varianta în care Craiova ar putea să devin, fără să vrea, un sprijin pentru clubul lui Gigi Becali. În ce mod?

În primul rând, dacă în etapa de duminică și luni, distanța dintre ea și Sepsi nu se va mări sau chiar se va diminua! În acest caz, cu un final de play-off infernal, Craiova n-ar mai fi sigură de locul 3, care garantează Europa, iar finala Cupei se va disputa după cele două derby-uri cu CFR și FCSB.

În acest scenariu, Nistor și compania vor fi obligați să joace la 100% din potențial cu CFR, iar orice rezultat bun împotriva clujenilor ar fi un imens ajutor pentru FCSB.

În al doilea rând, s-ar putea ca Universitatea să ajungă să-și antameze poziția a 3-a chiar după derby-ul cu CFR, caz în care la ora meciului cu FCSB ar putea să menajeze câțiva dintre oamenii importanți în perspectiva finalei Cupei, pe care o va disputa fie cu Astra, fie cu Dinamo. Duelul cu FCSB va avea loc cu numai 3 zile înaintea ultimului act din Cupă!

Programul ultimelor 4 etape pentru primele două clasate

CFRFCSB
Sepsi (a)Clinceni (a)
Craiova (d)Sepsi (d)
Botoșani (d)Craiova (a)
FCSB (a)CFR (d)

Programul ultimelor 3 săptămâni din mai

8-9 mai, Etapa a 7-a play-off
CFR Cluj - Sepsi / FCSB - Clinceni
15-16 mai, Etapa 8 play-off
Craiova - CFR / Sepsi - FCSB
19 mai, Etapa 9 play-off
FCSB - Craiova / Botoșani - CFR
22 mai, finala Cupei României
U Craiova / Viitorul Tg. Jiu - Astra / Dinamo
26 mai, ultima etapă play-off
CFR - FCSB

CSA Steaua interesată ca titlul să se decidă în ultima etapă

O echipă care nu evoluează în Liga 1 și-ar dori ca bătălia pentru decernarea titlului să aibă loc în runda de final a play-off-ului, la confruntarea dintre CFR și FCSB. E vorba desore CSA Steaua, din Liga a 3-a, care foarte probabil va ajunge să joace barajul de promovare în al doilea eșalon chiar cu FCSB II, unde Gigi Becali a anunțat că va trimite foarte mulți dintre titularii primei echipe. 

Numai că, dacă meciul CFR - FCSB se va juca practic cu titlul pe masă, atunci e foarte puțin probabil ca la echipa secundă să mai fie direcționați foarte mulți dintre fotbaliștii importanți de sub comanda lui Toni Petrea. Datele barajului nu se suprapun peste vreo etapă de Liga 1, CSA - FCSB II va avea loc pe 22/23 mai, turul și 29/30 mai, returul. 

Totuși, ar fi puțin probabil ca înaintea deplasării în Gruia, cu numai 2-3 zile, FCSB să-și permită luxul de a folosi împotriva celor de la CSA Steaua jucători precum Octavian Popescu, Șut, Oaidă, Nedelcu, Simion, de care vor avea nevoie în cazul în care confruntarea cu CFR va avea miză

VIDEO CFR Cluj, duel tare în Liga 1! Totul despre meciul cu Sepsi

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Panduru, laude pentru doi jucători de la FCSB după victoria de la Botoșani! Apreciază o decizie luată de roș-albaștri

ANALIZĂ GSP CFR ș Craiova, reacții opuse după înlocuirea antrenorului » Cum au influențat Iordănescu și Ouzounidis lupta la titlu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
dansy
dansy  •  09 Mai 2021, 11:39
Postat de stefy29 pe 08 Mai 2021, 16:09

Cam cum le-ati dat la Clinceni si Sepsi?

Pai Sepsi si Clinceni au loturi mult mai bune decat echipa lui Mititelu fraiere!

2284730755005067
Gabriel-Ciprian Gheorghe  •  09 Mai 2021, 08:57
Postat de observator_federal pe 08 Mai 2021, 10:59

Teoretic, Fcsb și CFR sunt "la mâna lor". De ce se vorbește despre Craiova și nu și despre "sateliți" și arbitri?

Pai mai vorbesc și de Mogoșoaia putin,cine știe cât vor mai avea ocazia.Rotaru o să plece la CSA cat de curând

firaldo
firaldo  •  09 Mai 2021, 08:24

Craiova nu bate astăzi ...iar evident Sepsi nu ia pct cu CFR...deci diferenta o sa fie tot de 4 pct...iar 3 etape Craiova poate pierde locul 3...eu zic ca Craiova o sa joace ptr ea

Vezi toate comentariile (54)
Comentează
Close