FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR se revoltă după măsura lui Novak: „N-o respectăm, mergem în justiție! Riscăm să fim excluși din Europa”

CFR Cluj nu e de acord cu măsura impusă de Eduard Novak, ministrul Sportului: obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile intercluburi
CFR Cluj nu e de acord cu măsura impusă de Eduard Novak, ministrul Sportului: obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile intercluburi

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 20:00 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 22:36

CFR Cluj nu e de acord cu măsura impusă de Eduard Novak, ministrul Sportului: obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile intercluburi. Președintele Cristi Balaj susține că ardelenii sunt pregătiți să atace ordinul în justiție și să boicoteze inițiativa lui Novak.

Decizia luată de Novak va intra în vigoare începând cu sezonul 2022-2023, iar vizate sunt toate sporturile de echipă, inclusiv fotbalul.

Reacția lui Becali la ordinul impus de minister: „Nu-ți convine? Du-te în Bangladesh!”
FCSB
Reacția lui Becali la ordinul impus de minister: „Nu-ți convine? Du-te în Bangladesh!”

Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „N-avem cum să respectăm măsura”

„Exclus să fie implementată de acum! Din punct de vedere sportiv, aș spune că salut o asemenea intenție, toți ne-am dori ca echipele de club să aibă cât mai mulți jucători români. Dar la sporturile de echipă e greu de implementat. Am început compeția, ne-am format deja lotul de 25 de jucători. Noi deja am semnat contracte cu fotbaliștii conform actualului ROAF. Acum, ce facem? Cum reziliem contractele? O asemenea regulă trebuie pregătită, informați cei care se ocupă de destinele echipelor. Noi nici măcar azi n-am fost întrebați! E mult prea mult. 

Îl cunosc foarte bine pe domnul Novak. Un ordin de ministru e cea mai simplă formă legislativă, procesul de avizare e redus. Întrebi federațiile și ții cont dacă vrei sau nu. Poți implica și celelalte ministere, cel al Muncii de exemplu, care se pot opune pentru că ordinul e împotriva măsurilor europene. 

100% vom ataca în justiție ordinul! Nu avem cum să respectăm. Dacă nu respecți ordinul, atunci vine o sancțiune conform Legii 69. Însă aceste sancțiuni n-au norme de aplicare, nu știi cine te sancționează, cum. Ne-am grăbit. 

Din 11 titulari, trebuie să ai 5 români în teren. Nu ai voie să spui cine să joace! Le iei dreptul la muncă străinilor. Nu vom respecta ordinul dacă intră în Monitorul Oficial. Noi jucăm în baza regulamentelor Federației. Dacă legislația nu respectă normele europene, riscăm să fim excluși din competițiile internaționale. UEFA nu aprobă aceste reglementări discriminatorii”, a declarat Balaj în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

16 jucători străiniare acum CFR Cluj în lot; cu Pyunik Erevan, „feroviarii” au folosit 5 fotbaliști români în primul „11”

Hai să facem ca în Ungaria, echipele primesc 10.000 de euro pentru fiecare maghiar U21 care joacă. Bravo lor! La fel se întâmplă și în Italia, unde suma e mai mică. Poți să premiezi, dar nu să constrângi și să le iei dreptul la muncă străinilor
Cristi Balaj, președinte CFR Cluj

Denis Alibec spune tot. Ce n-a mers la CFR Cluj și de ce nu poate vorbi mai multe: „Cu Șumudică totul a fost în regulă! Cu Dan Petrescu, nu”

Gigi Becali s-a răzgândit » Anunțul important făcut astăzi de FCSB: „Probele se vor desfășura la Baza Sportivă din Berceni”
FCSB
Gigi Becali s-a răzgândit » Anunțul important făcut astăzi de FCSB: „Probele se vor desfășura la Baza Sportivă din Berceni”
Străinul din România care s-a săturat de hegemonia CFR-ului: „Nu se poate ca doar ei să ia titlul an de an, aș vrea FCSB sau Craiova”
CHIAJNA
Străinul din România care s-a săturat de hegemonia CFR-ului: „Nu se poate ca doar ei să ia titlul an de an, aș vrea FCSB sau Craiova”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (116)
irr78
irr78  •  08 Iulie 2022, 18:26
Postat de c23655 pe 08 Iulie 2022, 17:26

In grupele Conf League cine v-a injumatatit punctajul?

Noi in EL si UCL am realizat recordul de pct pt echipele romanesti,12 pct,respectiv 10 pct. Voi n ati intrat macar in grupele de conference ca v a taiat de pe lista,superforta karagandy.din asia.din primul tur..

istet10
istet10  •  08 Iulie 2022, 17:50
Postat de irr78 pe 08 Iulie 2022, 16:34

Ia explica mi ca eu sunt prost si sunt incapabil sa inteleg si tu o persoana cu intelectul elevat ma vei lumina..ascult..e ok ca o echipa care isi creaza un avantaj de puncte pe teren,pe superioritatea sa sportiva sa fie deposedat arbitrar de acel avantaj??!! Acest sistem nu l favorizeaza pe "luzarul" din urma?? Nu avantajeaza lipsa de performanta si obscuritatea..? ce sa ne omoram noi cu fotbalul, la urma tot o sa ii taie punctele CFR lui si tot o sa ii ajungem..ia explica i la prostime,de ce e ok sistemul competitional,in afara avantajului artificial si arbitrar oferit eternului "luzar" ,fecefecesebeu!

Vad ca raspunsul nu este publicat.

istet10
istet10  •  08 Iulie 2022, 17:37

Asa si cine le spune sa renunte la contracte? Voi nu pricepeti ce cititi fratilor. Pai astia erau si impotriva regulii u21. Ca le erau lezate interesele. Nesimtiti carora nu le pasa de interesul comun. Petrescu spunea ca el trebuie sa castige campionate nu sa fomeze jucatori.

Vezi toate comentariile (116)
Comentează