FOTBAL  »  Superliga  »  RASISM

Reacție explozivă a jucătorului acuzat de rasism: „Mi-a umplut frigiderul! Mi-a luat familia la rând!”

Pițian (jucătorul din dreapta)
Pițian (jucătorul din dreapta)

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 20:12 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 20:30

Andrei Pițian (25 de ani), stoperul Chindiei, a reacționat după ce a fost acuzat de rasism la finalul meciului în care echipa sa a câștigat cu Hermannstadt, 2-0.

  • CONTEXT: Romario Pires (32 de ani), mijlocașul celor de la Hermannstadt, susține că a fost victima unui atac rasist din partea lui Andrei Pițian, mijlocașul Chindiei, care nu a evoluat în această după-amiază - detalii, pe larg, AICI!

Pițian și-a prezentat propria variantă, neagă orice acuzație de rasism și afirmă că Pires l-a înjurat grosolan, motiv pentru care mijlocașul sibienilor a și văzut cartonașul roșu.

Andrei Pițian, după scandalul de rasism: „El m-a înjurat, mi-a umplut frigiderul!”

„La finalul partidei, am coborât pe gazon, mi-am felicitat colegii. Iar lui Romario i-am spus doar atât: «Nu te mai bați cu pumnii în piept acum, nu ne mai provoci?». Nu l-am făcut «maimuțoi»! Nu m-am bătut cu pumnii în piept, n-am imitat niciun gest de gorilă! 

În tur, când ne-au bătut cu 3-1, Pires ne-a provocat tot meciul. Inclusiv azi, la început. Departe de mine gândul de rasism. N-am pronunțat acele cuvinte. Sunt curios cine confirmă cele spuse de el. Pe parcursul meciului nu i-am spus nimic. O singură dată domnul Iulian Dima s-a întors către tribună și ne-a spus: «Mai încet, că mă surziți!». Dar nu a avertizat pe nimeni în mod special. 

Am prieteni de culoare. Incidentul nu-mi face bine nici mie, nici lui Romario. El m-a înjurat, mi-a umplut frigiderul. N-am ripostat, am continuat drumul către vestiare. Am înțeles că a luat cartonaș roșu. Nu a fost nicio formă de rasism! Mi-a luat familia la rând, m-a înjurat, de ce nu a menționat asta la finalul meciului?”, a declarat Pițian la „Digi Sport Special”.

Acuzații de rasism la Chindia - Hermannstadt

Sunt de atâția ani în România, poate am mai auzit cuvântul negru, dar pe acesta eu nu-l consider rasist. Însă să se ajungă să mă facă maimuțoi cineva este deja prea mult. Pentru ce?! M-am săturat să fiu arătat cu degetul 
Romario Pires, pentru digisport.ro

Ce scrie în regulamentul Federației:

Reacție explozivă a jucătorului acuzat de rasism: „Mi-a umplut frigiderul! Mi-a luat familia la rând!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Echipele rămân în zona periculoasă a play-out-ului! Clasamentul actualizat

Se retrage din fotbal după 21 de minute la Dinamo: „S-a accidentat azi” » Verdict CRUNT!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
belane
belane  •  18 Aprilie 2021, 13:39
Postat de risen3 pe 18 Aprilie 2021, 11:34

Si apropo, de unde stii tu ca nu mai calca pe acasa? Doar anul asta a fost deja de 2 ori in Brazilia. Faci niste asocieri si legaturi de te doare capul. Faci pe inteligentul cand de fapt esti exact opusul.

Ma bucur ca a avut posibilitate si timp ca intr-un an de pandemie sa-si viziteze locurile natale aflate la 10.000 km distanta de 2 ori, cat despre ce vreau sa spun este faptul ca atunci cand a sosit in Romania sub comanda lui Nicolae Manea la Bistrita erau zvonuri din partea anumitor persoane din club cum ca brazilianu' e un blatist notoriu, schimband 5 echipe in decurs de un an si ceva prin ligile inferioare din Brazilia si c-a avut si niste probleme la un moment dat dar nu cu oamenii legii ci cu cei care si-au pus increderea in el de aici si motivul pentru care a si vrut sa plece si sa-si gaseasca un nou inceput pe alte meleaguri. Astea-s zvonuri , nu cred si pan' la urma nici nu ma intereseaza daca a facut la fel si prin Romania insa ce mi se pare ciudat este ca el a aterizat la o echipa ca Gloria Bistrita ce se afla in prag de desfiintare pe atunci din cauza datoriilor financiare. Pana la urma sunt doar presupozitii, cert e ca l-am vazut jucand de nenumarate ori pe viu atat la Bistrita cat si la Petrolul si ca-i un jucator submediocru.

105644358246528
Khan Oliver  •  18 Aprilie 2021, 11:39
Postat de gago747 pe 17 Aprilie 2021, 20:41

***

Tipic romanesc, nici macar nu constientizati forma de rasism, e ceva firesc pentru voi... iar despre organ, las-o moale, ca te face ala de tot fainosagul!

risen3
risen3  •  18 Aprilie 2021, 11:34
Postat de belane pe 18 Aprilie 2021, 08:38

Ce spun eu si ce-ntelegi tu *** ! N-am comentat strict pe subiect pentru stiu ca in principiu Romario are dreptate dar ca de obicei hai sa vedem sirul evenimentelor de la inceput si n-as miza pe expresia om de nota 10 - intreaba-te si tu ce facea Romario in ligile inferioare din Brazilia si cum de a decis brusc la 22 de ani sa plece definitiv fara sa mai calce vreodata prin tara natala ?!

Si apropo, de unde stii tu ca nu mai calca pe acasa? Doar anul asta a fost deja de 2 ori in Brazilia. Faci niste asocieri si legaturi de te doare capul. Faci pe inteligentul cand de fapt esti exact opusul.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează