FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

FOTO Stadionul din Liga 1 nu poate fi inaugurat după 3 ani și 15 milioane de euro investite » Ultima problemă: apa infiltrată în tribune

Apa infiltrată la stadionul din Târgoviște, o imagine de miercuri, 28 septembrie 2022 +7   FOTO
Apa infiltrată la stadionul din Târgoviște, o imagine de miercuri, 28 septembrie 2022

Articol de - Publicat joi, 29 septembrie 2022 09:56 / Actualizat joi, 29 septembrie 2022 10:22

După mai bine de trei ani de la startul lucrărilor, la arena „Eugen Popescu” din Târgoviște au început problemele cauzate de vreme, iar șansele ca echipa să joace acasă în acest an rămân mici.

Chindia Târgoviște a intrat în al patrulea sezon de la promovarea în SuperLigă, dar și de când nu are propriul stadion. De atunci e tot în pribegie și „acasă”, anul acesta la Ploiești, pe „Ilie Oană”.

Stadionul din Târgoviște, departe de finalizare

Între timp, la Târgoviște, Primăria tot lucrează, din iulie 2019. Un proiect care va costa în jur de 15 milioane de euro: refacerea tribunei a 2-a (4.200 locuri), ridicarea unei noi tribune I (4.000 de locuri), vestiare și alte birouri, refacerea suprafeței de joc și o nouă nocturnă. Și care e încă departe de a fi gata.

Primarul Daniel Stan a fost marți în vizită, iar apoi, ca de obicei, a scris optimist pe Facebook: "În privința primului meci pe noua arenă, reiterez faptul ca finalul acestei toamne reprezintă un termen realist de finalizare a lucrărilor și facem toate eforturile ca debutul pe stadionul modernizat să se producă cu FCSB, pe 9 decembrie".

La stadion, pe un afiș, termenele "realiste" s-au tot schimbat, acum fiind scris 31 octombrie 2022. Surse din apropierea echipei susțin însă că și începutul lui decembrie este un țel prea optimist și că abia în primăvara lui 2023 Chindia va reveni acasă.

Au oprit lucrările la interior

Aceleași surse au adăugat că la ultima sa inspecție la stadion, edilul Târgoviștei nu a vizitat toate camerele şi vestiarele de la parterul noii tribune. Astfel că nu a putut vedea că în unele zone a început deja să se infiltreze apa, din cauza ploilor.

Iar cum lucrările la interior au început înainte de executarea hidroizolației acoperișului, acum sunt probleme. Pentru că, în conformitate cu postarea lui Daniel Stan "camera centralei s-a finalizat (tencuit, zugrăvit, tavan fals și gresie), izolarea cu polistiren e aproape finalizată, a început montarea tavanului casetat de la parter".

Pentru hidroizolație este necesar să nu plouă cel puțin 48 de ore. Așa că totul e, cum susțin respectivele surse, „la mila Domnului, dacă va fi vremea bună”.

47 de lunia durat de la începerea lucrărilor până la primul meci pe Arena Națională (55.635 locuri), iar la stadionul Chindiei (9.000 de locuri), în decembrie s-ar împlini 41 de luni de la pornirea reparațiilor

Adică aproximativ în aceeași situație ca în urmă cu 11 luni când, în noiembrie 2021, același primar al urbei declara: „Dacă ne ajută Dumnezeu și vremea și nu vom avea probleme cu structura de rezistență, poate reușim să prindem câteva meciuri acasă sezonul ăsta". Era vorba despre sezonul 2021-2022. Nu au reușit. 

FOTO Imagini de pe șantierul stadionului din Târgoviște

+3 FOTO

VIDEO Valeriu Iftime critică practicile din fotbalul românesc: „Toți se tăvăleau! Ce faci, oprești meciul?”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Strategie „kamikaze” cerută de Gigi Becali la FCSB » Dică sacrifică un compartiment întreg pentru a-i satisface moftul

Un talent promovat de Hagi, remarcat de The Guardian și comparat cu Chivu, la doar 16 ani: „Are toate calitățile”

Playtech: ȘOC! Ordinul HALUCINANT dat de Putin în război: 'E SINUCIDERE!' Ce răsturnare de situație...


Comentarii (19)
propaganda
propaganda  •  29 Septembrie 2022, 17:29

Articol facut pe genunchi, NEDOCUMENTAT! S-a bagat o suma foarte mica.

Kos381
Kos381  •  29 Septembrie 2022, 15:53
Postat de gazistu pe 29 Septembrie 2022, 14:30

zici ca il construieste cu un PFA, de dureaza atata ... ce de nu-l mai gata de 3 ani, un stadion de 9000 de locuri ; cel de la Medias, s-a ridicat in 6 luni, de am jucat pe Municipalul din Sibiu, 5 etape, ca fiind acasa;

Nu un PFA, ci firma primăriei, fara licitație. Acu e clar de nu îl mai termina și a costat cat unul nou?

gazistu
gazistu  •  29 Septembrie 2022, 14:30

zici ca il construieste cu un PFA, de dureaza atata ... ce de nu-l mai gata de 3 ani, un stadion de 9000 de locuri ; cel de la Medias, s-a ridicat in 6 luni, de am jucat pe Municipalul din Sibiu, 5 etape, ca fiind acasa;

Vezi toate comentariile (19)
Comentează