FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Cine îl urmează pe Chiricheş » 10 nume importante pe care Liga 1 le propune pentru export

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 25 august 2013 17:46

Transferul lui Vlad Chiricheş la Tottenham pentru 9,5 milioane de euro va atrage şi mai mult atenţia asupra Ligii 1, care poate să devină o piaţă profitabilă pentru cluburile din Vestul Europei.

Campionatul României continuă să scoată la rampă jucători valoroşi, iar şansele ca aceştia să îi calce pe urme lui Chiricheş sînt foarte mari. Iată zece jucători care pot face pe viitor pasul spre o echipă mare din Europa şi pentru care echipele lor pot scoate bani buni:

1. Alexandru Chipciu (Steaua)
- 24 de ani
- mijlocaş dreapta
- cotat de transfermarkt la 3,5 milioane de euro

Adus de la FC Braşov în iarna lui 2011, Chipciu s-a integrat rapid în efectivul Stelei. A impresionat prin determinare şi viteză, dar şi prin eficienţă în faţa porţii. Gigi Becali i-a stabilit un preţ de pornire de 7 milioane de euro, după ce a aflat de interesul celor de la Ajax.

2. Alexandru Bourceanu (Steaua)
- 28 de ani
- mijlocaş defensiv
- cotat de transfermarkt la 3,2 milioane de euro

A devenit căpitanul Stelei după numai 10 meciuri oficiale, iar de atunci nu a mai lăsat banderola. A condus echipa din Ghencea spre primul titlu după 7 ani de pauză, o Supercupă şi două calificări în primăvara europeană din C3. E curtat de mai multe formaţii din Rusia.

3. Constantin Budescu (Astra)
- 24 de ani
- mijlocaş ofensiv
- cotat de transfermarkt la 1,5 milioane de euro

Golgeterul debutului de sezon cu 6 reuşite în Liga 1 şi alte 4 în Europa League, Budescu a primit deja o ofertă de la Greuther Furth. Giurgiuvenii nu se gîndesc să renunţe încă la mijlocaş, care a fost în sezonul trecut şi în vizorul Stelei.

4. Srgian Luchin (Dinamo)
- 27 de ani
- fundaş central
- cotat de transfermarkt la 1,8 milioane de euro

"Cîinii" îl pregătesc deja pentru export pe Luchin. Fundaşul s-a remarcat în ultimul timp cu evoluţii sigure, care l-au propulsat şi la echipa naţională. Poate evolua şi ca fundaş dreapta, iar pentru acest sezon a primit banderola de căpitan al lui Dinamo.

5. Silviu Lung Jr. (Astra)
- 24 de ani
- portar
- cotat de transfermarkt la 2,2 milioane de euro

Prestaţiile portarului giurgiuvean s-au îmbunătăţit considerabil în ultimul an. Gafele au început să dispară, iar startul noului sezon l-au găsit foarte sigur pe el. Lung Jr. a oferit siguranţă echipei şi a contribuit din plin la parcursul impresionant al Astrei în C3. Este pe lista mai multor echipe din Rusia, printre care Zenit şi Dinamo Moscova.

6. Gicu Grozav (Petrolul)
- 22 de ani
- mijlocaş ofensiv
- cotat de transfermarkt la 1,8 milioane de euro

Vedeta Petrolului e deja pe lista a două echipe importante din Vest: Bologna şi Schalke. Mijlocaşul a reuşit două goluri fabuloase în Europa League în ultimele două partide ale "lupilor galbeni", însă continuă să aibă evoluţii oscilante.

7. Ciprian Deac (CFR Cluj)
- 27 de ani
- mijlocaş stînga
- cotat de transfermarkt la 1,6 milioane de euro

A irosit şansa pe care a avut-o la Schalke, unde a rezistat doar un an, înainte de a fi împrumutat la Rapid. S-a întors la CFR Cluj în 2012 şi speră să îşi relanseze cariera europeană. Principalul dezavantaj ar fi forma slabă prin care trece echipa sa.

8. Liviu Antal (FC Vaslui)
- 24 de ani
- mijlocaş dreapta
- cotat de transfermarkt la 1,8 milioane de euro

După titlul cîştigat cu Oţelul şi prezenţa în Champions League, evoluţiile sale au scăzut dramatic. Abia în această vară a dat semne de revenire, iar startul noului sezon l-a găsit aproape de forma care l-a consacrat.

9. Vlad Morar (Petrolul)
- 20 de ani
- atacant
- cotat de transfermarkt la 500.000 de euro

Tînărul vîrf al Petrolului a strîns deja peste 15 meciuri în Liga 1 şi 6 goluri. În plus, a cîştigat Cupa României sezonul trecut şi se anunţă unul dintre cei mai promiţători atacanţi din campionat.

10. Nicuşor Stanciu (Steaua)
- 20 de ani
- mijlocaş ofensiv
- cotat de transfermarkt la 1,4 milioane de euro

Urmărit în urmă cu 3 ani de nume mari ca Stuttgart, Celtic sau Hoffenheim, Stanciu a ajuns de la Alba Iulia la Vaslui. După numai doi ani în Moldova, tînărul mijlocaş a ajuns la Steaua, unde a impresionat încă de la primele evoluţii şi are toate şansele să bifeze un transfer important în Europa.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (63)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  26 August 2013, 08:03
Postat de buerebuistas pe 25 August 2013, 22:39

ca " sa'l dea" , trebuie si o oferta ;)

oferta exista, dupa cum se vede din articol. cererea nu prea exista, dar e bine. la pretul ala l'ar lua si jiji, aaaaa >? daca'i da pe pintilie si bureanu.:) pe bourceanu il vrea pormbescu din vaslui.:))

buerebuistas
buerebuistas  •  25 August 2013, 22:39
Postat de gica_oboreanu pe 25 August 2013, 22:33

nu cred ca petrolul ar trebui sa'l dea pe morar. ar trebui sa'l foloseasca mai mult.

ca " sa'l dea" , trebuie si o oferta ;)

exes
exes  •  25 August 2013, 22:37
Postat de gica_oboreanu pe 25 August 2013, 22:33

nu cred ca petrolul ar trebui sa'l dea pe morar. ar trebui sa'l foloseasca mai mult.

Mai petrolistilor, voi sunteti buni doar sa incurcati traficul auto mergand pe banda a 2-a, lasati comentarile pentru fotbal.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează
Close