FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

City pentru Goian

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 octombrie 2007 00:00

Manchester City este echipa despre care Dumitru Dragomir a spus ieri ca a facut deja Stelei o oferta de 10 milioane de euro pentru Goe. Steaua se va desparti aproape sigur la finalul anului de unul dintre cei mai importanti fotbalisti ai sai. Dorin Goian este cel mai curtat jucator din Ghencea, iar seful LPF, Dumitru Dragomir, a oferit ieri o informatie in premiera. "Pe adresa lui a venit o oferta foarte mare, in jurul la 10 milioane de euro. stiu foarte bine ce vorbesc", a spus Dragomir.

L-au vazut din tribuna la Romania - Olanda
Echipa care il curteaza este Manchester City. Gruparea din Albion l-a avut sub observatie si in vara, mai ales dupa ce Goian a fost urmarit la "dubla" cu Middlesbrough, dar si la meciurile din Liga. Oficiali ai Stelei sustin ca au primit o oferta in vara, de 5 milioane de lire sterline, in jur de 7 milioane de euro. si au refuzat-o. Acum insa, dupa ce a avut reprezentanti in tribuna la meciul Romania - Olanda 1-0, in care Goe a marcat singurul gol, cei de la City au marit oferta si cel mai probabil la finalul anului tranzactia are mari sanse sa se realizeze.

Fundas croat de 8 milioane
Un argument ca Manchester City este foarte aproape de a-l cumpara pe Goian este si faptul ca sefii clubului au transferat in vara mai multi jucatori din Est: bulgarii Petrov si Bojinov, plus croatul Corluka. Ultimul, un fundas central, ca si Goe, dar cu o cota inferioara stelistului. A evoluat la Dinamo Zagreb, insa n-a avut performantele lui Goian in cupele europene. Cu toate acestea, City a platit in jur de 8 milioane de euro, un atu important de partea croatului fiind virsta, doar 21 de ani.

"Care e visul meu? Sincer? Sa ajung la un club mare din strainatate, ca sa cistig si eu lovele multe, sa pot avea o viata linistita si sa am ce-i oferi fetitei mele"
Dorin Goian, pentru revista Campionii

Eriksson i-a dus pe podium in Premier League
Investitiile masive in jucatori, dar si aducerea unui antrenor de top, suedezul Sven Goran Eriksson, au propulsat-o pe City in prim-planul fotbalului englez. Echipa a debutat in forta in noul sezon, a batut chiar si pe Manchester United si in prezent este pe locul 3 in Premier League, la un punct in spatele lui United si la 3 de Arsenal, dar in fata lui Liverpool si Chelsea.

75 % din meciurile echipei nationale ale Romaniei din ultimii doi ani s-au jucat cu Goian pe teren, procentul minim pe care un fotbalist trebuie sa-l indeplineasca pentru a putea evolua in Anglia

Patronul e thailandez
Manchester City este patronata de fostul premier al Thailandei, Thaksin Shinawatra. Thailandezul, care a preluat-o pe City in iunie 2007, are o avere estimata la peste un miliard de euro. In martie 2001, la doar o luna de la investirea in functia de prim-ministru, Shinawatra a fost la un pas de moarte dupa ce avionul din care abia coborise a explodat. El s-ar fi hotarit sa mearga in Anglia tocmai pentru a scapa de problemele pe care le are cu justitia in Thailanda.

Transferuri de 60 de milioane de euro
In vara, imediat dupa ce echipa a fost preluata de miliardarul thailandez, City a inceput o campanie furibunda de achizitii, aducind foarte multi jucatori, pe care s-au platit in total circa 60 de milioane de euro. Cele mai importante achizitii sint Geovanni (Cruzeiro), Elano (sahtior), Martin Petrov (Atletico Madrid), Bojinov (Fiorentina) si Mpenza (Rayyan, Qatar).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează