FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Claudiu Niculescu, dezvăluire surprinzătoare: „Am fost dorit de Steaua! M-am întâlnit cu Olăroiu, la o cafenea pe Dorobanți. Mi-aș fi dorit să lucrez cu el”

Claudiu Niculescu şi Ionel Dănciulescu
Claudiu Niculescu şi Ionel Dănciulescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 21:30 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 23:14

Claudiu Niculescu (44 de ani), antrenorul celor de la Concordia Chiajna, fostul „Lunetist” de la Universitatea Craiova şi de la Dinamo, a fost invitatul din această săptămână la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Claudiu Niculescu explică cum bătea la perfecție loviturile libere și cum a refuzat oferta Stelei, atunci când Cosmin Olăroiu era antrenor în Ghencea.

- Claudiu, tu mereu ai fost un geniu la executarea loviturilor libere!
- E o calitate cu care te naști, o chestie nativă, dar se poate dezvolta această calitate. Am întâlnit foarte, foarte mulți jucători în cariera mea care exersau enorm loviturile libere, dar nu reușeau să dea ca mine. Era o tehnică specială, individuală. Dădeam mereu cu dreptul. Începusem să studiez.

- Ce să studiezi?
- Când aveam analiza adversarului, pe lângă ce ne arăta antrenorul, eu mă uitam ce face portarul când are o lovitură liberă. Pleacă înainte, stă pe loc, stă pe colțul porții sau pe colțul lung. Câți oameni stau în zid, ce fac oamenii din zid, cât de înalți sunt... Îmi plăceau chestiile astea. Eu dădeam mereu golurile peste zid, analizam adversarul și vedeam. Jucătorii din zid în săritură ajungeau la 2,10 metri. Eu trebuia s-o dau peste înălțimea asta.

- Și câte meciuri urmăreai?
- Vedeam și cinci, șase meciuri la analiză. Era mult studiu. Eu trăgeam de pe atunci de meseria asta de antrenor. M-a pasionat de când eram jucător, iar în ultimii ani îmi notam antrenamentele. Îmi notam foarte multe antrenamente, de la nea Ando, nea Mircea Rednic, Walter Zenga, Victor Pițurcă...

- Cel mai bun cine a fost?
- Toți au fost antrenori buni, cu nea Ando am luat eventul. Cu Rednic am avut cele mai mari performanțe ca jucător. Am terminat pe locul 2 în clasamentul golgeterilor în Europa League, golgeterul campionatului. 2006-2007 a fost cel mai bun sezon al meu din carieră. De la fiecare antrenor am avut de învățat și am furat ce-am crezut eu că mă poate ajuta în carieră.

- Acum îi înveți pe jucători cum să bată?
- Nu mai bat loviturile libere. Acum un an am avut o operație la șold și nu mai pot să bat. Am executat peste o sută de mii de lovituri în 30 de ani. După vârsta asta n-am mai exersat, dădeam din prima. Aveam câteva sute pe săptămână până la 30 de ani. Înainte de meciuri nu făceam că mi-era teamă de vreo întindere musculară.

- E vreun antrenor cu care ți-ai dorit să lucrezi?
- Olăroiu! Aș fi avut posibilitatea fiindcă m-am întâlnit odată cu Oli, în 2006, 2007, la o cafenea pe Dorobanți. Am stat puțin de vorbă, atunci mi-a zis că mă vrea la Steaua! Dacă vreau să vin... Chiar nu puteam, am făcut cele mai mari performanțe la Dinamo. N-am putut să merg, deși îmi doream foarte mult să lucrez cu el. Foarte mult.

- Practic ai refuzat oferta de a juca la Steaua.
- Am refuzat oferta de a juca la Steaua! Și iată că Oli a dovedit că este un mare antrenor. Mi-aș fi dorit să lucrez cu el, dar, din păcate, nu s-a putut. Dacă era la orice altă echipă, cu siguranță mă duceam!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, despre viața în China în timpul pandemiei: „Aici e cea mai mare libertate! Nu există mască, distanțare”

EXCLUSIV După 23 de ani, Ionel Dănciulescu rupe tăcerea: „Clubul m-a vândut împotriva voinței mele! Nu mi-am dorit să plec”

URMĂREȘTE EMISIUNEA INTEGRALĂ CU CLAUDIU NICULESCU

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
parpalache
parpalache  •  21 Ianuarie 2021, 17:03
Postat de joze_maurinio pe 20 Ianuarie 2021, 21:17

Oare ce fel de ziarist e asta care pune titlul: "Ar fi fost tradarea secolului in fotbalul romanesc!". Pai, nea ziarist, in caz ca sigur nu stii si nu ai habar, Niculescu Claudiu nu a fost format la Dinamo, deci nu e dinamovist, el doar a tradat CRAIOVA pentru Dinamo. Asta da. Dar cand un mercenar pleaca chiar de la Dinamo la Steaua sau invers, nu e tradare, e ceva normal, de aia e mercenar. Oameni fara pricepere, care se impiedica de limba romana si nu inteleg cuvinte simple = ziaristi de sport. Adica habarnisti nepriceputi la nimic. Un fel de gigibecali.

Claudiu Niculescu-originar din Slatina,ca si prietenul lui Ionel Danciulescu-a jucat mai intai la Electroputere-ca si Danciulescu-si de acolo s-a transferat la Universitatea!Deci nu e nici craiovean si -geografic-nici oltean,Slatina fiind situata pe malul celalalt al Oltului!

parpalache
parpalache  •  21 Ianuarie 2021, 16:56
Postat de craiovenis pe 21 Ianuarie 2021, 07:07

Tradare a fost cand ai uschito ca hotii de la Craiova....Cu Netoiu *** cu tot! Nu iti mai aduci aminte si de prima ta sotie, Claudia... Uiti repede, ai inlocit-o atunci cu Oana, Oana Zavoranu, mincinosule, tradatorule... S-a ales praful de echipa ta de suflet!Pentru asta se bucura suporterii!Suporterii Craiovei, ***!

Pe prima sotie a lui Claudiu o chema(si)Claudia?Parca o chema Ligia!Si il insela cu...colegul lui,Grigorie!

cornelconasu
cornelconasu  •  21 Ianuarie 2021, 10:29
Postat de craiovenis pe 21 Ianuarie 2021, 07:07

Tradare a fost cand ai uschito ca hotii de la Craiova....Cu Netoiu *** cu tot! Nu iti mai aduci aminte si de prima ta sotie, Claudia... Uiti repede, ai inlocit-o atunci cu Oana, Oana Zavoranu, mincinosule, tradatorule... S-a ales praful de echipa ta de suflet!Pentru asta se bucura suporterii!Suporterii Craiovei, ***!

Ce trebuia să facă el și toți jucătorii care au plecat să stea pe 5000 de lei pe lună ! În plus dacă nu știi îți mai spun și asta : Prin plecarea de la Craiova , Nețoiu și jucătorii ...au salvat echipa pentru că au scăpat-o de niște contracte grele !!! Craiova era în colaps pentru că trebuia să achite sume mare restante la anumiți indivizi ! Păunescu, Ilinca și Staicu au pus la pământ această echipă !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează