FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Claudiu Niculescu nu îşi face griji pentru retur » Sprint spre vîrf

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2011 00:00

Golgeterul şepcilor roşii anticipează că "U" va ieşi din zona fierbinte chiar după primele meciuri

- Claudiu, "U" Cluj a transferat masiv, din nou, ca şi în vară. Ce crezi despre această nouă infuzie cu jucători?
- E firesc să se întîmple aşa, atunci cînd ai obiective importante. Au venit jucători cu adevărat profesionişti, iar lotul e mai valoros decît în tur.

- Cît contează pentru tine venirea lui Adrian Cristea?
- Sînt bucuros, chiar fericit, că Adrian a semnat cu "U" Cluj! Va vedea şi el că n-a ajuns la o echipă oarecare, ci la una dintre cele mai iubite din România. Sînt convins că va fi foarte motivat. Voi avea grijă de el în primele zile, e şi firesc.

- Se vorbeşte deja despre cupele europene. Nu e cam devreme?
- Trebuie să conştientizăm unde ne aflăm (locul 14, n.r.). Dar mă aştept la rezultate bune în a doua parte a campionatului. Iar aceste obiective, legate de cupele europene, sînt pentru la anul. Acum, în acest sezon, trebuie să terminăm cu bine. Apoi putem să ne facem şi alte planuri.

"Titlul cu «U»? Răbdare!"

- Exuberanţa e la cote maxime la Cluj. Se discută şi despre un titlu în următorii ani. Crezi că e posibil ca, la un moment dat, "U" să cîştige campionatul?
- E firesc să se stabilească obiective importante. Iar pentru un jucător, o repet, nu există bucurie mai mare decît să ridice un astfel de trofeu deasupra capului. Dar trebuie să avem răbdare, să o luăm pas cu pas. Suporterii şi noul stadion, care va fi gata în curînd, ne vor obliga să avem rezultate.

- Mai sînt emoţii legate de retrogradare?
- Ne aşteaptă o perioadă dificilă în primăvară, cu meciuri foarte grele. Trebuie să ţinem cont de faptul că avem mult de muncit. Sînt încrezător însă că vom ieşi din zona fierbinte a campionatului imediat după primul meci, cu Braşovul.

7 goluri a marcat Claudiu Niculescu în cele 13 meciuri jucate în alb-negru


Transfer pe Facebook
Spaniolul Noe Acosta (27 de ani) a semnat ieri cu Olympiakos Volos, locul 8 în prima ligă din Grecia. Jucătorul şi-a postat pe pagina personală de pe Facebook o imagine cu momentul semnării contractului (foto). Înţelegerea a fost făcută pentru următorii doi ani şi jumătate cu gruparea elenă.

Mesaj de la lider
Fost căpitan al "şepcilor roşii", Gabriel Giurgiu, acum la liderul Oţelul, le-a transmis ieri un mesaj foştilor colegi. "Aştept ca «U» să urce rapid, pentru că locul acestui club e sus, în Liga 1. Echipa s-a întărit, au venit jucători de calitate. «U» redevine o forţă", a spus Giurgiu. În urmă cu trei sezoane, mijlocaşul a fost cedat, la pachet cu Szekely, pentru numai 50.000 de euro la Oţelul.

"Mă bat să fiu titular"
Portarul Marius Popa, transferat de la Pandurii, crede că nu va avea probleme de adaptare la "U" Cluj. "Eu sînt din Oradea, de aici, de aproape. Nu voi avea nevoie de acomodare. Iar legat de cine va apăra, mă voi bate pentru un tricou de titular. Cine va fi mai în formă, acela va apăra", a declarat portarul, care, de la Poli, a fost convocat de două ori la naţională.

Inbox
- Antrenorul Ionuţ Badea le-a testat jucătorilor rezistenţa la efort, programînd ieri dimineaţă o sesiune de alergare pe pista din Parcul "Iuliu Haţeganu".
- Fundaşul stînga Mendy a ajuns la Cluj luni noaptea, fiind învoit de la reunire, dar ieri s-a antrenat cu restul lotului.
- Jucătorii Universităţii vor efectua azi şi mîine vizitele medicale, la o clinică din Cluj.
- Juniorii Cucui (fundaş) şi Morar (atacant) vor face deplasarea cu lotul în Antalya. Primul e considerat de coordonatorul de la juniori Mihai Georgescu, "mai talentat decît era Maftei", iar al doilea, "un mic Şevcenko".

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează