FOTBAL  »  Superliga  »  GOLGETERUL DIN TUR NU E SIGUR PE LOCUL SĂU ÎN PRIMUL

Claudiu Niculescu se bate pentru tricoul de titular cu un jucător adus de la Arieşul

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 februarie 2011 15:32

Nigerianul Tony (21 de ani) a fost folosit în garnitura de start în ultimele amicale, inclusiv în repetiţia finală cu Alba Iulia (0-0)

Cel mai bun om al Clujului în turul campionatului, Claudiu Niculescu, nu e sigur pe locul său în prima garnitură a "şepcilor roşii"! Atacantul adus de la Dinamo se bate pentru postul de vîrf împins cu nigerianul Tony (21 de ani), readus în această iarnă de la Arieşul Turda (Liga a II-a), unde fusese împrumutat tot de Universitatea. Badea va decide pînă duminică pe cine mizează împotriva Braşovului.

Nigerianul titular, Niculescu cu ocaziile

Tony a impresionat în Antalya şi a fost lăudat de patronul Florian Walter, dar nu s-a mai descurcat la fel de bine în repetiţia finală din noroiul de la Alba Iulia (0-0 cu Unirea). Nigerianul a început ca titular, însă cel care şi-a arătat calităţile de vîrf, deşi fără să marcheze, a fost Niculescu, ultimul irosind două mari şanse de gol.

"Nu pot să spun cine va fi titular în atac. Dispun de un lot echilibrat şi doar forma de moment a jucătorilor va decide", a afirmat antrenorul "şepcilor roşii", Ionuţ Badea, cel care, a început cu Tony în formula de start ultimele două partide amicale, cu Steaua Roşie Belgrad şi cu Unirea Alba Iulia, ambele încheiate 0-0. "Numai Dumnezeu îmi va arăta ce-mi rezervă viitorul. Faptul că am fost lăudat de patronul Florian Walter nu poate decît să mă ambiţioneze şi mai tare", a declarat Tony, care e gata să se impună ca titular la Universitatea. "Concurenţa din atac e benefică", a spus pe de altă parte Niculescu la revenirea din Antalya. "Cine va fi mai în formă, va juca. Sper ca împreună să dăm cît mai multe goluri", a adăugat Clau-gol.

Machado pe turnantă

Al doilea concurent pentru Cl. Niculescu este brazilianul Gabriel Machado (21 de ani), jucător declarat netransferabil de clujeni. De altfel, Walter a refuzat recent o ofertă de 1 milion de euro pentru Machado, ulterior brazilianul semnînd un nou angajament cu "şepcile roşii", valabil pînă în 2014. În Antalya, Machado a punctat de două ori pentru "şepcile roşii". Adaptabil, Machado poate juca însă şi în aceeaşi formulă cu Niculescu, fie ca al doilea vîrf, fie ca mijlocaş ofensiv.

7 goluri a marcat Claudiu Niculescu în tur pentru "şepcile roşii"

6,43 a fost media notelor obţinute în tur de Niculescu, cea mai bună din lotul Universităţii

298 de partide a jucat Claudiu Niculescu în Liga 1, marcînd 145 de goluri

7 reuşite a avut Tony în tur pentru Arieşul Turda, în liga secundă

Cum ar putea arăta "U" în retur

M. Popa - Unguruşan, Pele, Abrudan, Mendy - Nasser, Păcurar - Delgado, Ad. Cristea, Boştină - Cl. Niculescu (Tony)


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
dora
dora  •  23 Februarie 2011, 09:20

in tur, clujul a jucat cu doi atacanti cl niculescu si machado/lemnaru. adica acum renunta la un atacant?

parioara
parioara  •  22 Februarie 2011, 12:24

l-am vazut pe tony in liga a 2 a. si este un super jucator....promite multe , si garantez ca sezonul urmator nu va mai fi la cluj.se pot lua bani frumosi pe el.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează