FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența! Detalii imposibil de prevăzut în carierele celor doi

Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența! +49   FOTO
Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența!

Articol de , , - Publicat luni, 01 martie 2021 23:42 / Actualizat marti, 02 martie 2021 07:26

În 2017, când Florinel Coman era campion cu Viitorul și FCSB plătea în schimbul său cea mai mare sumă achitată vreodată pe un transfer intern, Valentin Mihăilă, puștiul Craiovei, nici nu jucase vreun meci oficial în tricoul Universității, dar astăzi, Mihăilă l-a depășit pe Coman la toate capitolele: nivelul la care joacă, randamentul, cota și salariul anual.

Cine ar fi pariat acum câțiva ani că Valentin Mihăilă va ajunge mai repede, mai sus și mai bun decât Florinel Coman, rivalul său direct de pe postul de atacant lateral stânga? Așa ceva ar fi fost imposibil de prevăzut până în vara anului trecut.

Traseul formidabil arătat de Florinel, mai întâi în tricoul Viitorului, ulterior, cu evoluții bune și la FCSB, nu lăsa să se întrevadă că primul care va pleca și va ajunge să joace la un nivel superior, ca fotbal, dar și financiar, va fi copilul-minune al Universității Craiova din ultimii ani!

Ce i-a unit pe Florinel Coman și Valentin Mihăilă: talentul fantastic


Amândoi au fost precoce în a face pasul spre fotbalul care contează. Oamenii care i-au văzut jucând încă de dinainte ca ei să împlinească 15-16 ani vorbesc și astăzi în termeni fabuloși despre ei. Descrierea lui Coman sună așa: „La 12 ani nu doar că era cel mai bun, dar ce putea să facă în meciurile de la copii era uluitor. Își distrugea adversarii efectiv, un talent cum rar se poate vedea".

Evoluând la Brăila, Coman n-avea cum să-i scape lui Gică Hagi, care l-a luat la Academia sa când Florinel abia împlinise 13 ani. Și a explodat, iar Gică s-a văzut nevoit să-l debuteze foarte devreme, în luna în care Coman a împlinit 17 ani!

De partea cealaltă, Mihăilă a fost la fel de bun la juniori: "Execuțiile lui la finalizare, de multe ori în stilul Ibrahimovici, dar și viteza ieșită din comun acestea au fost lucrurile cu care se vedea că e o clasă peste toți". Crescut la clubul condus de Silviu Bogdan, Mihăilă a fost oferit Universității Craiova, dar a primit botezul Ligii 1 mai târziu decât Coman. La 18 ani și 5 luni.

VARA LUI 2018: Coman în top, Mihăilă încă nimeni

Era vara lui 2018, moment în care Coman se afla deja în vârf: câștigase inclusiv titlul cu Viitorul, într-un campionat în care bifase 6 goluri în 28 de meciuri, debutase și în cupele europene, iar Gigi Becali tocmai se pregătea să accepte să achite în schimbul său cea mai mare sumă plătită vreodată pe o tranzacție internă: 3 milioane de euro, cu tot cu răscumpărarea procentelor deținute de Hagi!

În plus, diferența dintre cei doi era imensă: Florinel avea deja un an și jumătate de meciuri și goluri în echipa națională de tineret, în vreme ce Mihăilă încă nu evoluase nici măcar pentru naționala U18.VARA LUI 2019: Coman, de 5 ori peste Mihăilă

VARA LUI 2019: Coman, de 5 ori peste Mihăilă

Chiar dacă Mihăilă începuse să joace, să marcheze și să confirme în tricoul Craiovei, Coman continua să-l subordoneze în acest duel de la distanță. Apogeul carierei de până acum a fost meciul cu Anglia de la Euro 2019 de tineret, când Florinel a marcat o "dublă". La acel moment, Florinel era evaluat de 5 ori mai bine decât Mihăilă.

Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența! Detalii imposibil de prevăzut în carierele celor doi

CUM E ÎN PREZENT: Mihăilă e peste Coman, la toate capitolele

Și în mai puțin de doi ani, totul s-a răsturnat. Absolut tot:

1. NIVEL
- Mihăilă e om de bază la o formație de Serie A, la Parma, chiar dacă se luptă pentru evitarea retrogradării, face parte dintr-un lot cu nume extrem de importante, precum Bruno Alves, Gervinho, Zirzke, Cornelius. 
- Coman continuă să evolueze în Liga 1.

2. RANDAMENT 
- Mihăilă are prestații tot mai bune și apreciate de masa-media din Italia, în ciuda faptului că Parma nu reușește să câștige meciurile. Ultimele lui jocuri au fost foarte bune. A și marcat într-un meci din Cupa Italiei, în urmă cu o lună și jumătate, împotriva lui Lazio. 
- Coman este în cea mai gravă criză de când a debutat în Liga 1. Are nu mai puțin de 13 meciuri consecutive, în ultimele 3 luni, în care nu a marcat!

1.042de minute consecutive fără gol marcat are Florinel Coman

3. COTĂ 
- Mihăilă a reușit să-l depășească pe Florinel Coman în cotația site-ului transfermarkt. A ajuns în prezent la 6 milioane de euro, nivel aflat chiar sub suma pe care Parma a achitat-o în schimbul său și care a fost de 8,5 milioane de euro 
- Florinel Coman a regresat față de martie 2020 și a scăzut la 5,5 milioane de euro

Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența! Detalii imposibil de prevăzut în carierele celor doi

118e locul pe care Coman îl ocupă în topul cotelor tuturor fotbaliștilor din lume născuți în același an cu el, 1998, primul fiind Mbappe (180 de milioane de euro)

71e locul pe care Mihăilă îl ocupă în topul cotelor tuturor fotbaliștilor din lume născuți în același an cu el, 2000, primul fiind Haaland (110 milioane de euro)

4. FINANCIAR 
- Mihăilă a semnat cu Parma un contract valabil 5 ani, iar salariul său este de 50.000 de euro net pe lună 
- Florinel Coman e în al 3-lea sezon la FCSB și are în prezent mai puțin de jumătate din cât câștigă Mihăilă, mai precis 20.000 de euro lunar

Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența! Detalii imposibil de prevăzut în carierele celor doi

CE I-A DESPĂRȚIT: viața de dincolo de gazon!

Există vreo explicație pentru modul în care Mihăilă a răsturnat cu totul ierarhia anilor precedenți, în această rivalitate cu Coman? Singura care ar putea sta în picioare, mai ales raportat la ultimele evenimente în care a fost implicat atacantul de la FCSB, prins de Poliție conducând pe autostradă cu 165 km/h, deși nu avea un permis de conducere recunoscut de legislația noastră, ar fi viața extrasportivă a celor doi jucători. De fapt, modul în care au avut grijă de ei în afara gazonului.

În defavoarea lui Florinel stau inclusiv anumite mărturii din perioada de la Viitorul, în care era prins deseori fumând în jurul arenei, însă i-a fost trecut cu vederea acest viciu inclusiv din partea lui Gică Hagi.

Apoi, relația pe care Florinel o are cu Ioana Timofeciuc și modul în care cei doi și-au expus pe rețelele de socializare ceea ce trăiesc împreună a fost un alt capitol la care Coman a fost criticat inclusiv de Gigi Becali.

+45 FOTO

Nu în cele din urmă, pasiunea fotbalistului pentru mașinile de lux, pe care a cheltuit sume importante în ultimii ani, ultima achiziție fiind un Audi A7, de peste 200 de cai putere, cel cu care a și fost prins de Poliție la incidentul de săptămâna trecută.

De partea cealaltă, Mihăilă n-a apărut nici măcar într-un singur astfel de scandal. "Un copil care în afară de casă, antrenament și școală n-a știut nimic altceva" e caracterizarea lui Silviu Bogdan, cel care practic l-a descoperit și l-a crescut până când Valentin a ajuns la U Craiova.

După ce Mihăilă și-a luat permisul auto, tatăl său i-a oferit o mașină second-hand, pentru a o avea la Craiova, după care clubul i-a pus la dispoziție un Audi A6. "I-am spus că va avea timp și de mașini, dar să se preocupe mai întâi de fotbal. În plus, cu banii pe care îi câștiga la Universitatea nici nu prea putea să-și permită mașini deosebite", spune Silviu Bogdan.

În vara trecută, pentru cele două luni pe care le-a mai petrecut în Bănie, Mihăilă a primit ca împrumut de la Silviu Bogdan un Mercedes CLA, după care a urmat transferul la Parma.

În contradicție cu Coman, Mihăilă a fost o apariție discretă și în privința vieții lui amoroase. Deși are de aproape 3 ani o relație de iubire cu o tânără din Craiova, pe numele ei Andreea Stănuică, ei nu s-au afișat prea des în public și nici pe rețelele de socializare, singurele prezențe fiind la evenimentele oficiale realizate de clubul craiovean.

Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența! Detalii imposibil de prevăzut în carierele celor doi
Andreea Stănuică

CONCLUZIA: cine va juca la seniori și cine la tineret

Amândoi au avut accidentări serioase în toamnă. Și din perspectiva problemelor medicale, cei doi au avut de tras în finalul anului trecut. Mai întâi s-a rupt Coman, în meciul cu Backa Topola, din Europa League, accidentare care l-a ținut departe de gazon 2 luni și 3 săptămâni.

În schimb, Mihăilă a jucat ultimul meci pentru Craiova pe 25 septembrie, apoi a semnat cu Parma, unde însă s-a operat imediat după ce a ajuns, din cauza unei pubalgii. A revenit pe gazon pe 3 ianuarie, după ce a stat departe de teren 3 luni și o săptămână.

Până la momentul în care Mirel Rădoi va anunța convocările pentru cele 3 meciuri din debutul preliminariilor CM 2022, una dintre dilemele principale va fi cine dintre Coman și Mihăilă va fi preferat la naționala mare și care dintre ei va fi lăsat sub comanda lui Mutu.

Amândoi sunt eligibili și pentru tineret, de fapt, Mihăilă va fi apt, ca vârstă, și pentru campania următoare, fiindcă e născut după 1 ianuarie 2000. În favoarea lui Mihăilă, argumentele sunt forma de moment și faptul că evoluează la un nivel mult superior lui Coman.

Coman vs Mihăilă » Talentul i-a unit, viața extrasportivă a făcut diferența! Detalii imposibil de prevăzut în carierele celor doi


Adversarii lui Mihăilă în ianuarie și februarie s-au numit Atalanta, Lazio, Sampdoria, Bologna, Torino, Udinese, Verona, în vreme ce Coman s-a duelat cu Hermannstadt, Chindia, Clinceni, Dinamo și FC Argeș.

Atuurile lui Coman sunt două. Primul e faptul că are botezul primei reprezentative bifat: a evoluat deja de 4 ori în naționale mare, spre deosebire de Valentin, care încă n-a fost niciodată chemat. Al doilea: a jucat mult mai multe minute după accidentarea din toamnă față de cât a evoluat Mihăilă în ultimele două luni la Parma.

21de ani a împlinit Valentin Mihăilă fix în urmă cu o lună, pe 2 februarie

23de ani va împlini Florinel Coman luna viitoare, pe 22 aprilie

VIDEO Andrei Prepeliță despre inconștiența lui Florinel Coman

VIDEO Silviu Bogdan povestea negocierii transferului lui Mihăilă la Parma: „M-a supărat puțin Giovanni Becali atunci”

Un atacant din Liga 1, propus la FCSB și CFR Cluj: „Nu va mai rămâne acolo!”

VIDEO Valentin Mihăilă, a doua cea mai mare notă în Spezia - Parma: „A fost singurul care a făcut asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
tarzanescu7
tarzanescu7  •  03 Martie 2021, 16:03
Postat de supereduardo10 pe 03 Martie 2021, 12:14

Nu se compara ca forbalisti unu e o rabla altul e supertalent. Coman are executii dar este lent, Mihaila are viteza tehnica si executii. Ce comparati voi e ca explozia lui Florinel a fost fortata de blaturile din liga 1, mai laes de la pseudo campioana Viitorul. La FCSB ce sa mai vorbim cand se dau aparatorii intr-o parte sa treaca Coman. Desi *** nu este rau ca jucator caracterul si mediul nu-l va duce nicaieri. In schimb Mihaila va deveni o vedeta cel putin la nationala Romaniei.

Explozia lui Florinel s-a vazut la campionatul European cand a intalnit super vedete in comparatie cu fotbalistii nostri, jucatori ce deja joaca titulari la cluburi mari din europa, City, M.united, ect. si totusi Florinel a fost mai bun. Restul sunt frustrati prostesti.

supereduardo10
supereduardo10  •  03 Martie 2021, 12:14

Nu se compara ca forbalisti unu e o rabla altul e supertalent. Coman are executii dar este lent, Mihaila are viteza tehnica si executii. Ce comparati voi e ca explozia lui Florinel a fost fortata de blaturile din liga 1, mai laes de la pseudo campioana Viitorul. La FCSB ce sa mai vorbim cand se dau aparatorii intr-o parte sa treaca Coman. Desi *** nu este rau ca jucator caracterul si mediul nu-l va duce nicaieri. In schimb Mihaila va deveni o vedeta cel putin la nationala Romaniei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

leu.mr
leu.mr  •  02 Martie 2021, 19:57

As spune mai degraba ca accidentarea de la meciul cu "Copola" l-a scos de pe fir - acolo a facut ce a vrut cu aia si atunci l-au rupt cu faultul acela grosolan.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează