FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV VIDEO Constantin Zotta numește „problema numărul 1” a arbitrajului românesc: „Lipsă de integritate? Nu, e vorba de altceva”

Marian Barbu a distrus-o oe UTA Arad Foto: Raed Krishan
Marian Barbu a distrus-o oe UTA Arad Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 07 decembrie 2021 09:53 / Actualizat marti, 07 decembrie 2021 12:01

Fostul arbitru Constantin Zotta (58 de ani) consideră că principala cauză a problemelor de arbitraj din fotbalul românesc este reprezentată de partea de management a forurilor responsabile.

Constantin Zotta exclude posibilitatea ca în spatele erorilor de arbitraj - din ce în ce mai frecvente și scandaloase - să fie vorba de o problemă de integeritate. Mai degrabă, vede vinovat modul în care forurile responsabile cu fotbalul românesc dirijează arbitrajul. 

Jurnalistul GSP face dezvăluiri despre un nou arbitru-„vedetă” din Liga 1: „Extraordinar de arogant! Grave probleme de autoritate, face ca Istvan Kovacs”
GSP LIVE
Jurnalistul GSP face dezvăluiri despre un nou arbitru-„vedetă” din Liga 1: „Extraordinar de arogant! Grave probleme de autoritate, face ca Istvan Kovacs”

Constantin Zotta: „Problema numărul 1 este de management” 

„Nu m-aș gândi că e vorba de o problemă de integritate. M-aș gândi mai repede că este o problemă de valoare. Dar înainte de asta, problema numărul 1 pe care o văd este de management. Aici plecăm de la vârful Federației, acolo se dă linia, de acolo trebuie să impui anumite obiective și să le verifici, să lucrezi și să oferi suportul astfel încât aceste obiective să se realizeze”, a declarat Zotta la GSP Live. 

El a adăugat că „președintele Burleanu, împreună cu Comitetul Executiv, trebuie să ia niște decizii pentru îmbunătățire cât mai rapid. Să existe un plan de urgență, apoi să se lucreze la un proiect de dezvoltare pe cel puțin 10-20 de ani, altfel nu se poate”. 

Constantin Zotta: „Oare de ce investim atât de mult în susținerea lui Hațegan?”

În continuare, Constantin Zotta s-a întrebat cum de unii dintre arbitrii români cu ecuson FIFA, precum Ovidiu Hațegan, au parte de o așa mare susținere, în vreme ce arbitrajul intern suferă:

„Hațegan este unul dintre cei mai buni arbitri ai noștri, dar dacă ne uităm acum 4-5 ani ce evoluții avea în campionat... a avut și el lacune, dar a fost susținut. El a muncit, a dorit să-și îmbunătățească prestațiile. Oare cum suntem atât de bine reprezentați în Europa, și atât de prost aici?

Oare de ce investim atât de mult în susținerea lui Hațegan - pentru că există și o susținere politică la nivelul fotbalului - și nu facem nimic pentru a crește corect, pentru a dezvolta lucrurile corect și cu pași mici să ajungem să construim ceva frumos?”

Deunăzi, Hațegan a fost delegat de UEFA la un duel de 5 stele din Champions League, Bayern - Barcelona

Acum, când evoluția fotbalului românesc este într-o situație critică, am uitat de necazurile echipei naționale, de lipsa de realizări și succese la nivelul echipelor de club. Suntem mai jos decât în orice alt moment, și dintr-o dată au apărut și aceste arbitraje. Situația arbitrajului este pe aceeași linie cu ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. 

Tot vorbim, ne lăudăm cu proiecte, cu nu știu ce programe de dezvoltare, dar noi nu suntem în stare să facem un pas spre bine.

Eu sunt dezamăgit, ăsta este motivul pentru care de foarte mulți ani am ieșit din fotbal. Cred că am luat o decizie bună.

- Constantin Zotta

Mai multe știri legate de arbitraj:

Bilanț neverosimil: câte greșeli au făcut arbitrii în 18 etape + FCSB, cea mai ajutată din Liga 1!

Una dintre „victimele” arbitrilor iese la atac: „Se răspunde la comenzi! Nu putem să nu vedem mizeria din arbitrajul românesc!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (2)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  07 Decembrie 2021, 15:43

Nu cunosc ce fapte bune au facut cei din conducerea frf in ultimi ani.

calugarul.pafnutie
calugarul.pafnutie  •  07 Decembrie 2021, 12:44

Cum vă explicați că singura echipa avantajată flagrant an de an este defuncta fcfcsb, echipa mafiotului de Gigi Becali!?...nu numai că este vorba de integritate dar este vorba de subordonarea băloasă a corpului de arbitri condus de stelistul deaconu-brichetă *** condus de Gigi Becali! E un dezastru in fotbalul românesc!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează