FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Contra pleacă! Dinamo va trebui să-și schimbe iar antrenorul, dacă Negoiță nu face vreo minune în următoarele două săptămâni

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 aprilie 2017 00:00

Rezultatele nu constituie o condiție suficientă pentru continuitate la Dinamo. Contra i-a readus pe "câini" în lupta pentru titlu după o perioadă lungă de mediocritate, relația club-antrenor e mult mai aproape să se rupă decât să continue!

Părțile au explicat că au avut discuții despre o prelungire a acordului scadent la 30 iunie și că negocierile vor continua, doar că există anumite piedici, cerințe ale tehnicianului pe care Ionuț Negoiță nu le-a îndeplinit. Ce vrea Contra?

Investiții în facilitățile de antrenament, în primul rând. Nu a cerut o majorare importantă a salariului său, nu pretinde un buget de transferuri peste posibilitățile pe care Dinamo a arătat în ultimii ani că le are. Cosmin cere condiții de pregătire conforme cu pretențiile pe care le au suporterii: echipa să redevină o favorită la câștigarea campionatului.

Nu mai acceptă naveta

În discuțiile pe care le-a avut cu Negoiță, tehnicianul i-a explicat că are nevoie de repararea terenurilor de la Săftica și de transformarea sălii de fitness existente într-una demnă de nivelul unei echipe mari, cu aparatură modernă într-un spațiu mai mare decât cel de acum.
Roș-albii și-au folosit permanent baza tradițională drept casă, dar cantonamentul istoric al lui Dinamo a devenit unul depășit, la scara fotbalului profesionist, și necesită investiții care până acum n-au fost realizate.

Contra e convins că nu se poate adapta pe termen lung la compromisurile pe care trebuie să le facă un antrenor al "câinilor", obligat să modifice din când în când programul în funcție de vreme.

Când plouă, roș-albii fac naveta către diferite terenuri de antrenament din jurul Bucureștiului, deoarece câmpul de la Săftica devine impracticabil.

Și-ar încălca interesele pentru echipă

Cosmin a spus recent că interesul familiei l-ar împinge să plece de la Dinamo. Copiii lui s-au obișnuit să trăiască în Spania, așa că pentru binele lor ar trebui să găsească un angajament în Peninsula Iberică, măcar în Segunda. În vara trecută, Contra avea o ofertă din Turcia.
"Propunerea e absolut fabuloasă din punctul de vedere al salariului, doar că e prea departe, ar fi un sacrificiu pe care nu vreau să-l fac", le-a explicat cunoscuților. A preferat să semneze cu Alcorcon, o grupare mediocră din al doilea eșalon spaniol, o formație mică pe care n-a putut s-o ridice și de la care a plecat în conflict cu conducerea.

De data asta pare dispus să lucreze în afara Spaniei, la Dinamo. Dar numai în condițiile pe care le impune el, unele pe care acționariatul nu i le-a îndeplinit încă și nici nu arată că e pe cale să le rezolve.
Negoiță a călătorit în ultima vreme în Asia și în lipsa lui nimeni din club nu-și permite să garanteze pentru investițiile pe care le solicită Contra. Mutu nu are putere de manager, e mai degrabă un director sportiv, cu influență doar în transferuri. I-a adus pe Dielna, pe Rivaldinho și pe Ceccarelli, dar n-are forța să miște lucrurile.
Situația la zi spune că roș-albii vor avea iar un antrenor nou, după ce i-au mai rulat, în ultimele 10 luni, pe Rednic și pe Andone. În proporție de 90 la sută, Contra va pleca.

10 la sută rămân pentru eventualitatea în care Negoiță va veni din Orient cu bani și cu disponibilitatea să-i facă toate poftele lui Cosmin. Totul pe repede înainte, fiindcă în trei săptămâni și jumătate se termină sezonul!

10.000 €câștigă lunar Contra la Dinamo. El nu cere o creștere mare a salariului, nu consideră important să negocieze pentru câteva mii în plus, dar ține la celelalte criterii pe care i le-a transmis lui Negoiță

12.000 €pe lună încasează slovacul Nemec, cel mai bine plătit dinamovist. Atacantul are cel mai mare salariu negociat de Negoiță de când a preluat el rolul de acționar majoritar

Șumudică nu acceptă niciun salariu mai mare!

"Am oferta Astrei pe masă, de mine depinde dacă semnez prelungirea", a declarat Șumudică după 3-1 cu Craiova. Surse de la Giurgiu dezvăluie că oferta campioanei include un salariu chiar mai mare decât cel de 12.000 de euro lunar pe care-l primește acum. Totuși, n-a semnat și e mai degrabă tentat să plece. Pentru Șumi există variante din străinătate și asta e calea pe care ar prefera-o. Și CSU e o destinație posibilă. Patronul Mihai Rotaru îl consideră un antrenor foarte bun și se pregătește să se despartă de Mulțescu. "Dacă-mi dă Craiova bani câți îmi oferă Astra, discutăm", a comentat antrenorul campioanei. Șumudică poate redeveni o variantă și ca înlocuitor al lui Contra, după ce Dinamo l-a mai curtat în 2016. Problema rămâne aceeași ca atunci: Negoiță i-a oferit 8.000 de euro lunar, cu 4.000 sub salariul pe care-l avea la Giurgiu. Și e puțin probabil să ridice propunerea atât de mult încât să-l convingă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
bogdany8
bogdany8  •  19 Aprilie 2017, 19:03

daca pleaca contra sa-l aduca pe Sumi.

titiduru22
titiduru22  •  19 Aprilie 2017, 17:00

Pe surse -:)))

fangigi
fangigi  •  19 Aprilie 2017, 13:18
Postat de lapusneanul pe 19 Aprilie 2017, 09:16

gesepistii au uitat sa precizeze ca au aflat toate aceste amanunte din sursele gazetei :)si ca in functie de ce se intampla in etapa viitoare, inaintea meciului cu fcsb vor fi multe probleme in curtea cainilor :)sponsorul principal al gazetei, fostul locatar de la poarta alba, e vigilent, nu-i scapa nimic :)

Chiar el o fi sursa!:)))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează