FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Corespondență din Olanda // Schimbare la FCSB în această vară » Echipa lui Dică e noul Ajax

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 02 iulie 2018 08:55

FCSB încearcă acum cu copii ce nu a reușit cu supervedete: Dică și-a condus echipa în Olanda, pentru pregătirea dinaintea sezonului în care ar trebui să recâștige titlul după trei ani, și a umplut avionul cu tineri.

Răzvan Ducan, Daniel Toma, Ianis Stoica, Cristian Dumitru. Nu sunt cunoscute numele, dar e vorba despre noutăți cu care FCSB ar trebui să reușească ceea ce n-a izbutit cu Alibec și cu Budescu, cel mai tare cuplu din România când Becali l-a cumpărat de la Astra cu 2,7 milioane de euro.

Jumătate copii!

Primele patru nume sunt ale unor jucători promovați de la echipa a doua recent, însă și consacrații din lotul pe care Dică l-a deplasat în Olanda înseamnă tot multe soluții "under 23": Andrei Vlad, Florinel Coman, Florin Tănase, Moruțan, Qaka, Nedelcu, Daniel Benzar, Man, Bălașa. Mai mult de jumătate din lotul de 24 e acoperit cu fotbaliști sub 23 de ani!

Alibec, Budescu, Găman, De Amorim, personajele îndepărtate în ultima perioadă, au fost înlocuite doar cu tineri și a rezultat o distribuție neobișnuită pentru FCSB. Steliștii nu au mai câștigat un titlu din 2015, dar au impresionat și în sezoanele în care au fost învinși de Astra, de Viitorul, de CFR măcar cu investițiile uriașe care i-au ajutat să atragă jucătorii cei mai cunoscuți, cel mai bine cotați, de la Marica și Tade la Budescu și Alibec.

Schimbă rețeta

Becali a mai testat în trecut modele care-l impresionaseră în fotbalul european. A încercat să copieze Milanul îmbătrânit, cu Maldini și cu Costacurta spre finalul carierelor, și l-a achiziționat pentru asta pe Mihai Guriță, la 34 de ani. Apoi a promis că Bergodi va crea o echipă cu același stil de joc spectaculos pe care-l avea Arsenal construit de Wenger.

De data asta imită, cu întinerirea forțată, rețeta unui club faimos aflat la doar 90 de kilometri de locul în care sunt cantonați roș-albaștrii. Asta e distanța dintre Apeldoorn, casa steliștilor până pe 14 iulie, și Amsterdam, orașul în care Ajax a creat o emblemă tocmai din curajul și priceperea de a alege tinerii potriviți pe care să-i dezvolte "in house".

La FCSB, schimbările din ultima vreme arată mai degrabă o subțiere a lotului decât un plan promițător. Au plecat internaționali și au fost înlocuiți cu copii netestați la nivel înalt. Asta ar trebui să urce echipa de pe locul 2 pe 1! z

Lotul FCSB din Olanda:
Portari: Bălgrădean (30 de ani), A. Vlad (19), Ducan (17)
Fundași: R. Benzar (26), Jakolis (26), Planici (26), Bălașa (23), Momcilovici (31), J. Morais (31)
Mijlocași: L. Filip (27), Pintilii (33), D. Nedelcu (21), D. Toma (17), Ov. Popescu (24), Teixeira (37), Moruțan (19), Qaka (23)
Atacanți: Man (19), I. Stoica (15), Fl. Coman (20), D. Benzar (20), Gnohere (31), Fl. Tănase (23), Cr. Dumitru (16)
Teixeira și Gnohere au ajuns separat în Olanda, nu au călătorit cu echipa. Golgeterul din sezonul trecut este, oricum, în recuperare după o accidentare.

"S-ar putea să se fi slăbit jocul cu vânzarea lui Budescu, e posibil. Eu nu mai gândesc așa, eu Îl ascult pe Dumnezeu, doar El îmi face echipa!"
Gigi Becali, patron FCSB

25 de zileau mai rămas până la debutul FCSB în acest sezon european, probabil contra slovenilor de la Rudar Velenje, favoriți în turul anterior într-o dispută cu sanmarinezi sau cu galezi

Programul amicalelor din Olanda:

Data Adversarul
4 iulie FC Bruges
7 iulie Ajax
9 iulie PAOK
13 iulie Al Gharafa

Indisciplinat nu mai are cine să fie

Valoric, pare mai slab lotul FCSB la citirea numelor. Au dispărut Budescu, Alibec, Găman, Cristi Tănase, s-a renunțat și la De Amorim, care fusese împrumutat în ultima perioadă la Kayserispor, și au apărut copii. Transformarea mai are un efect: cazurile de indisciplină care au dinamitat atmosfera din echipă în sezonul trecut ar trebui să dispară. Nu prea mai are cine să fie indisciplinat! Veteranii lotului, Teixeira și Pintilii, sunt tipi serioși, nu creau ei problemele nici înainte. Iar puștii nu ar îndrăzni să facă scandal. Cu media de vârstă scăzută brusc, echipa a arătat și pe drumul către Amsterdam, în avion, ca o clasă de școală, plecată în tabără. z

E greu să-l ia pe Omrani

Becali insistă că în locul lui Alibec și al lui Budescu va apărea Omrani, atacantul de 24 de ani de la CFR. Francezul contestă contractul cu Clujul și cere să fie liber, susține că i s-a falsificat semnătura prin care i-a fost extinsă legătura cu CFR, și Gigi speră să-l ia gratis din Ardeal. O asemenea afacere nu l-ar ajuta pe Dică în preliminariile Europa League, nici în prima parte a campionatului, pentru că ar dura luni de zile, până la ultima instanță din litigiul club-Omrani. Dacă FCSB se încumetă să semneze cu el până la un verdict final, va fi implicată în solidar cu jucătorul în cazul unei victorii a CFR în instanțe și ar trebui să achite o parte din despăgubiri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
xnread
xnread  •  02 Iulie 2018, 15:47
Postat de martinpen pe 02 Iulie 2018, 12:06

Asa crezi tu ? ca presiunea ii face sa devina slabi ? Nu e adevarat, antrenamentele extrem de dure, copiate de pe site-urile de specialitate si neadaptate la nimeni... Nici Bayern nu face antrenamente asa dure ca la fcsb... A slabit Alibec 10 kg si de atunci ce a mai jucat ? La fel Budescu, in trecut Rusescu... Toti care ajung la fcsb sunt supusi unui regim inuman, pusi sa slabeasca impotriva vointei lor. Tratamente inumane ca la fcsb nu exista. La Astra, s-a castigat campionatul la pas, pentru ca jucatorii erau respectati.

Vă salut domnule. Scuzați-mi că intervin, dar se poate, să greșiți. Nu cunosc precis severitatea antrenamentelor FCSB, însă din ce am înțeles, ele nu diferă prea mult ori chiar deloc de cele aplicate de viitoare adversara din Amsterdam, iar asta datează din timpul dlui Bobby Haarms supranumit ,, Bunul Gâde '' din pricina efortului fizic la care era supus lotul.:)

328804227479954
Danut Ionescu  •  02 Iulie 2018, 15:16

Titlul articolului este in nota obisnuita adica de doi lei noul hagi,noul ,,noul ,noul.......tineti-o tot asa sinteti pe drumul cel bun

1763887750508605
Calin Francu  •  02 Iulie 2018, 12:27

Cu astia nu prinde play-oful

Vezi toate comentariile (22)
Comentează