FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Corespondență GSP din Olanda » El e Pirlo de la FCSB! Cine este noul creier al echipei lui Dică

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 12 iulie 2018 14:27

Mijlocașul Kamer Qaka, 23 de ani, adus ca închizător de la Poli Iași, nu e tocmai un mijlocaș defensiv, e mai degrabă un jucător de construcție, firav și tehnic.

Kamer Qaka, un mijlocaș defensiv de la Poli Iași, a devenit un fotbalist de atac la FCSB. Pentru că s-a schimbat sistemul, albanezul nu mai evoluează în fața apărării, ci inter în 4-3-3, pe un post care necesită calități pentru ambele faze, mai degrabă pentru atac. 

Qaka nici nu e, de fapt, un fotbalist defensiv. La Iași era unul dintre cei doi din 4-2-3-1, dar funcționa mai degrabă ca un playmaker folosit în fața apărării. Un fel de Pirlo. Ca profil, sigur că nu ca valoare.

Sau un "Costin Lazăr", pentru raportarea la un fotbalist din campionatul românesc. Adică mijlocaș defensiv ale cărui calități sunt mai degrabă de atac. Tehnică peste media postului și un fizic care nu-l recomandă drept un cerber, ca pe un paznic cum e Pintilii, puternic, bun în jocul aerian și extrem de agresiv.
Albanezul se remarcă și în antrenamente mai mult cu execuțiile de fotbalist tehnic decât cu intervențiile de recuperator. Dribling-bicicletă și șut, pasă cu călcâiul, preluări de jucător obișnuit să aibă mingea la picior, nu s-o câștige și s-o dea simplu mai departe.

Când a încercat să fie dur, în amicalul cu PAOK, a avut o intervenție exagerat de tare, a luat cartonaș galben și a fost aproape să provoace un scandal, pentru că se implicaseră și grecii să-l certe, și românii să-l apere.

Kamer, care e albanez ca origine și ca prezență în naționala pe care o conduce Christian Panucci, e un fotbalist norvegian, de fapt. Are 23 de ani acum și în urmă cu 8 ani juca pentru Valerenga, deci a crescut în Norvegia. A ajuns la Iași în 2017 și după un singur sezon a trecut la FCSB. 

1,70 metrimăsoară Qaka, destul de scund pentru un mijlocaș central. Stilul lui tehnic îi uimise și pe colegii de la Iași, "ne mai pasează și nouă mingea de rușine, că în antrenamente arată c-ar putea să continue singur fazele"

400.000 €a plătit FCSB pentru albanezul crescut în Norvegia. Cota lui de pe transfermarkt e deja mult mai mare, un milion de euro

28 de meciuri a jucat Qaka la Poli Iași în sezonul trecut, fără să marcheze vreun gol. El a ales FCSB deși a mai avut oferte și din străinătate, și de la U Craiova

Concurența e grea

Lui Qaka îi va fi greu să câștige un loc de titular, pentru că două poziții de la mijloc par câștigate de Pintilii și de Teixeira. Pentru a treia luptă el, Ovidiu Popescu și Moruțan. Portughezul are 38 de ani, deci nu va putea să evolueze încontinuu, ceea ce constituie un avantaj pentru albanez. Moruțan a confirmat în Olanda că e un talent, a impresionat și cu Bruges, și în repriza a doua cu PAOK. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  12 Iulie 2018, 19:20

Rămureanu, ai căzut în cap de pe cracă ??!! Cum vopsești în fiecare zi câte unul *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ffdp
ffdp  •  12 Iulie 2018, 18:34
Postat de martinpen pe 12 Iulie 2018, 15:39

As putea sa fac pariu ca nu ai scris Steaua din greseala... E greu sa iti numesti echipa asa cum scrie in acte ? Ce tot Steaua sau ros albastri ? fcsb are galben pe sigla... de ce nu mentionati si galben ?

de prost a scris ..... el este mai de la tara.....sta in alexandria si crede ca sta in bucuresti ....tine cu fcsb si crede ca tine cu steaua ...........are o varza in loc de creier

ffdp
ffdp  •  12 Iulie 2018, 18:32

Qaka Pirlo =))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează