FOTBAL  »  Superliga  »  CRIZA COVID-19

EXCLUSIV Lege nouă în Liga 1: ești pozitiv, pierzi la „masa verde”!

Liga 1 ar trebui să revină pe 12 iunie
Liga 1 ar trebui să revină pe 12 iunie

Articol de , , - Publicat miercuri, 20 mai 2020 15:37

În protocolul de reluare a campionatului din Liga 1 se pregătește introducerea unui punct care spune că echipa care nu va putea disputa un meci din cauză că are jucători infectați cu coronavirus va pierde cu 0-3!

Liga 1 a repornit antrenamentele, în urma unui protocol pe care toate cluburile și l-au asumat și în cadrul căruia sunt norme la care Ministerul Sănătății nu a dorit să renunțe. În privința reluării campionatului va exista un alt protocol, la care se lucrează în aceste zile. Iar un punct extrem de sensibil va fi cel referitor la modul în care se va gestiona situația în cazul în care un fotbalist sau mai mulți se vor infecta.

Pierzi cu 0-3, apoi ești primit în competiție 

Ionuț Stroe, ministrul MTS, a spus săptămâna trecută că „e important și ceea ce își vor dori organizatorii fiecărei competiții în parte". LPF a cerut și punctul de vedere al celor 14 cluburi, iar una dintre variantele care prinde tot mai mult contur pentru a fi luată ca reper e cea care spune că nu se va întrerupe competiția, chiar dacă vor fi și teste pozitive.

În acest scenariu care e luat în calcul, regulamentul va spune că echipa care nu va putea să susțină un meci din cauza faptului că are jucători pozitivi la COVID-19 va pierde prin neprezentare, scor 0-3, la „masa verde"

Respectiva grupare va putea chiar să piardă într-un asemenea mod chiar și două jocuri, dar campionatul nu se va opri. Va merge mai departe, iar formația care a fost sancționată se va întoarce în competiție după ce va îndeplini iarăși criteriul sanitar! Deocamdată, e doar o idee, încă nu a fost reglementată, dar e cam singura dintre cele luate în calcul care ar permite campionatului să funcționeze până la capăt!

Să se respecte cu orice preț contractul de drepturi TV

E o soluție de compromis, care are tot mai mulți adepți, tocmai din dorința ca sezonul să fie dus la sfârșit și să se bifeze un număr de meciuri cât mai apropiat față de cel prevăzut în contractul de drepturi TV

Și care spune că pentru a accesa toate cele 28 de milioane de euro, Liga 1 trebuie să livreze 268 de jocuri într-un sezon. Din actualul campionat s-au jucat 196 de partide. În plus, LPF și FRF ar responsabiliza și mai mult cluburile, dar și jucătorii, să respecteze toate regulile impuse și chiar să ia măsuri extreme pentru a se proteja împotriva infectării. 

Oricum, până în prezent, niciun fotbalist din Liga 1 nu a ieșit pozitiv la testarea Real Time PCR. A existat un singur semn de întrebare, în privința lui Ricardinho, de la Voluntari. Portughezului i-au ieșit valori de anticorpi la testul rapid, a fost suspect că are coronavirus, dar după ce a fost supus examinării cu aparatul PCR, rezultatul a fost negativ.

În joc sunt aproape 65 de milioane de euro

Ardoarea cu care LPF își dorește cu orice preț să reia campionatul și să-l ducă la bun sfârșit ține în special de contractul de drepturi TV care există în acest moment între Ligă și firma EAD. Aceasta din urmă a amenințat deja și cluburile din Liga 1, dar și LPF, că dacă actualul sezon nu se va disputa, atunci se va cere înapoi suma de bani aferentă restului campionatului nejucat, în jur de 7 milioane de euro, dar se va renegocia automat contractul, așa cum prevăd anumite clauze, iar EAD n-ar mai fi dispusă să achite mai mult de jumătate din suma care e activă acum, 28 de milioane de euro anual. 

Cum contractul se întinde până în iunie 2024, rezultă că LPF și cluburile ar pierde în jur de 65 de milioane de euro!

3.000 de euroe costul aproximativ al unei testări pe care o realizează o dată o echipă pentru tot lotul de jucători, membrii staff-ului, dar și personalul auxiliar care lucrează în baza unde e cantonată formația respectivă

0 persoaneau ieșit pozitiv la testele pe care toate cele 14 echipe le-au realizat până acum și care au însemnat în jur de 600 de testări

12 iuniee data la care LPF și FRF estimează că va programa primul meci, deschizând reluarea campionatului, la 3 luni de la disputarea ultimului joc de Liga 1, care a fost Voluntari - Hermannstadt 1-1, pe 9 martie

VIDEO Situația la zi a cluburilor din Liga 1

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Cacealma cu Chindriș: e dorit în Spania, dar în Liga a 3-a și doar gratis :)

Comunicat CS Universitatea Craiova : „Știm cu toții cine a incitat să-i fie vandalizată casa lui Cârțu. Mâine vom arăta că nu e un caz singular”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
robotman
robotman  •  11 Iunie 2020, 18:51
Postat de cristi05 pe 21 Mai 2020, 11:34

o prostie demna de frf si echipele din romania care nu traiesc decat din drepturile TV. ce campionat mai e asta ? daca e un jucator infectat toata echipa va intra la izolare 2 saptamani, deci nu va fi vorba de un joc. sa vedem cum se aplica si ce scandal va fi daca se intampla la fcsb sau cfr. inghetati campionatul, aduceti primele 3 din liga 2 si asta e.

stii ca daca aduceti primele 3 din liga a 2-a,clona fc r nu se afla in acelea 3,ea fiind pe locul 5.

cristi05
cristi05  •  21 Mai 2020, 11:34

o prostie demna de frf si echipele din romania care nu traiesc decat din drepturile TV. ce campionat mai e asta ? daca e un jucator infectat toata echipa va intra la izolare 2 saptamani, deci nu va fi vorba de un joc. sa vedem cum se aplica si ce scandal va fi daca se intampla la fcsb sau cfr. inghetati campionatul, aduceti primele 3 din liga 2 si asta e.

189254898748309
Claude SH  •  21 Mai 2020, 06:30
Postat de Claude SH pe 21 Mai 2020, 06:28

Dacă exista vreun jucător infectat în cursul competiției, se va face o cercetare ipedimiologica, cercetând-se cu ce jucători a întrat în contact, fie din propria echipa, fie din echipele adverse. Perioada de incubație este de pana la 21 de zile, astfel ca persoanele cu care a intrat în contact este mare. Sigur se întrerupe tot campionatul.

... Epidemiologica..

Vezi toate comentariile (19)
Comentează