FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Continuă disensiunile în Liga 1 » Ciprian Paraschiv îi răspunde lui Dumitru Costin: „Îl știam om echilibrat”

Ciprian Paraschiv a ieșit la atac
Ciprian Paraschiv a ieșit la atac

Articol de - Publicat marti, 24 martie 2020 14:13

Ciprian Paraschiv, conducătorul lui Poli Iași, îi răspunde lui Dumitru Costin, președintelui Blocului Naţional Sindical, care a spus despre șefii cluburilor din Liga 1 că „în afară de a sta cu mâna întinsă nu știu să facă altceva”.

Zilele trecute, într-un interviu acordat Gazetei, Dumitru Costin îi criticase dur pe conducătorii cluburilor din Liga 1. 

„În afară de a sta să ceară ajutor, de a sta cu mâna întinsă, ştiu să facă ceva? Am văzut poziţia unuia dintre ei, care anunţa falimentul, apocalipsa! 

E un management atât de găunos în fotbal, încât s-au obişnuit să primească bani, inclusiv de la autorităţile locale, şi să facă doar ce vor cu ei. Majoritatea trăiesc de pe o zi pe alta. Managementul din fotbal este deficitar, chiar n-au nicio treabă”, a spus, în esență, președintele Blocului Național Sindical (BNS), căruia i se subordonează și Sindicatul fotbaliștilor (AFAN). 

Paraschiv răspunde: „Îl știam om echilibrat”

Simțindu-se direct vizat, Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli, a ținut să-i dea replica oficialului BNS. 

„M-a mirat declarația lui Dumitru Costin, pe care-l știam un om echilibrat. Am și colaborat cu el în trecut, pe diverse proiecte. Așa, pot să întreb și eu, AFAN-ul de ce nu s-a luptat în toți acești ani ca jucătorii să beneficieze de pensii la retragerea din activitate, cum se întâmplă în alte țări?”, a punctat Paraschiv.

Președintele ieșean s-a referit și la divergențele apărute între cluburi și AFAN cu privire la aplicarea Ordonanței de Urgență referitoare la plata a 75 la sută din salariul mediu brut pe economie jucătorilor trimiși în șomaj tehnic: 

„Ca fost fotbalist, consider că nu suntem noi, conducătorii, de o parte a baricadei și ei, jucătorii, de cealaltă parte. Ne confruntăm cu o mare problemă, generată de această epidemie de coronavirus, și trebuie s-o rezolvăm împreună

În interviul amintit, Dumitru Costin le-a sugerat „acestor mari manageri sportivi” să citească „și alte paragrafe din ordonanță. Vor vedea că actul normativ vizează şi IMM-urile, iar toate echipele care sunt organizate ca societăţi comerciale, nu ca fundaţii sau asociaţii, vor avea multe facilităţi. 

Cluburile pot fi asimilate ca IMM-uri şi există posibilitatea de a accesa linii de finanţare, evident împrumuturi, dar în condiţii extrem de avantajoase”. Pe Poli n-o ajută, întrucât e organizată ca o asociație, ONG.

„Noi avem în contracte clauze de forţă majoră, însă trebuie discutat ce presupune asta. Dacă cluburile vor veni cu decizii care nu vor fi agreate de toată lumea, sigur vor apărea multe procese" "Dacă unele cluburi vor plăti normal sau vor face reduceri mici, iar altele reduceri mari, iarăşi vor fi probleme. Nimeni nu cred că va fi absurd, eu înţeleg situaţia gravă în care ne aflăm, dar cred că e nevoie de un acord pe care să-l respecte toată lumea” - Cosmin Frăsinescu, căpitan Poli Iași, în "Ziarul de Iași"

 

„E stare de urgență, ar trebui ca și noi să fim de acord cu reducerea salariilor. Trebuie să recunoaștem că totuși suntem niște răsfățați, primim cam mulți bani pentru ce fotbal oferim” - Mircea Rednic, antrenor Poli Iași

1,3 milioane de euroe cuantumul datoriilor pe care le are în acest moment Poli Iași

CS Universitatea Craiova a acționat 

Președintele AFAN, Emilian Hulubei, a dezvăluit că oltenii au trecut deja la fapte. 

„Unii conducători au luat și câteva măsuri, cum ar fi cel de la Craiova, care a avut discuții individuale cu jucătorii pentru a renegocia sau pentru a înceta contractele. Bineînțeles, aici ține și de dorința clubului, dacă nu va dori să prelungească. E o negociere între părţi și se va semna un act adițional”, a spus Hulubei pentru Prosport.

VIDEO // Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei

Citește și alte știri despre coronavirus:

Klaus Iohannis anunță carantină totală! Restricții de circulație și pe timpul zilei, bătrânii nu au voie să iasă deloc » Când intră în vigoare ordonanța militară

Ciprian Paraschiv, propunere inedită pentru Cupa României: „Să tragem la sorți cine merge în cupele europene”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
portardelegenda
portardelegenda  •  25 Martie 2020, 12:03

In principiu Costin are dreptate, manageriii de cluburi NU STIU SA FACA BANI. In alta ordine de idei îl intreb si eu pe Costin : el si sindicatul ce au facut in ultimii 6 ani pentru fotbalistii romani . Va raspund tor eu : mai nimic . L-a plantat pe baietasul ala (Hulubei) in comitetul executiv să ,,mânce șî gura lu cumnatu o pâinica alba" .Un no name in randul fobalistilor a carei singura grija e sa nu deranjeze prea tare( latra cu juma de gura). NU L-A ALES NIMENI pentru ca nu au fost alegeri.Deci Costine ciocu mai mic caci....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează