FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / Soluția lui Ioan Andone pentru finalul sezonului de Liga 1: „Așa e cel mai sigur”

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 17:05

Ioan Andone (60 de ani), directorul general al celor de la FC Voluntari, consideră că ligile din Europa se pot încheia doar dacă turneul final din această vară, Campionatul European 2020, va fi amânat cu un an.

  • Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice până pe 31 martie, inclusiv meciurile din Liga 1, din cauza pericolului creat de coronavirus.

„Având în vedere numărul de meciuri, Liga 1 nu se poate termina la timp, decât dacă se va juca din 48 în 48 de ore. Eu cred că cel mai sigur e să amâni Campionatul European pentru anul viitor și tu să termini campionatele naționale. Eu cred că și FIFA și UEFA vor lua niște decizii comune pe care le vor recomanda federațiilor”, a declarat Andone, potrivit TV Digi Sport.

EURO 2020 poate fi amânat cu un an

După ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie din cauza infecției de COVID-19, UEFA va organiza marți, 17 martie, o videoconferință cu cei 55 de conducători ale asociațiilor naționale și cu reprezentații FIFPro și cei ai cluburilor.

La această ședință se va discuta despre competițiile europene afectate de coronavirus și se va decide dacă vor mai avea loc meciurile de baraj pentru EURO 2020, ce se întâmplă cu turneul final al Campionatului European, dar și cu competițiile naționale și internaționale din Europa. 

12 iuniee data la care e programat să înceapă EURO 2020

12 orașeau fost desemnate să găzduiască EURO 2020: Copenhaga, Bucureşti, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow, Baku, Roma, Sankt Petersburg, Londra și Munchen

Sportul mondial, afectat de coronavirus

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
     
  2. Champions League și Europa League au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Ambele circuite, WTA și ATP, au luat pauză până în aprilie
     
  5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
     
  6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 
     
  7. Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus.
     
  • Numărul deceselor în cazul pandemiei de coronavirus la nivel mondial depășește valoarea de 5.839, în timp ce numărul cazurilor de infecție ajunge la 156.766

VEZI ȘI:

#vafibine Campanie GSP » Zeci de vedete din sportul românesc au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Declarații virulente ale unui fotbalist din Premier League: „Atitudine nepăsătoare! Încă puțin și murea cineva”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
heghebe
heghebe  •  15 Martie 2020, 18:33
Postat de moshu...48 pe 15 Martie 2020, 17:59

Bașca, o nouă șansă pentru construirea noului stadion Dinamo. Firește, FĂRĂ pistă.

trebuie sa fii dea dreptul cre888tin sa crezi ca o sa se mai faca vrteodata stadionul din stefan cel mare. sau rinam999opvist.

mioriticul
mioriticul  •  15 Martie 2020, 18:16
Postat de moshu...48 pe 15 Martie 2020, 17:38

Băi, frate, Andone chiar are față de mops !

Se vede ce face din tine cea mai buna brânza din Pipera

moshu...48
moshu...48  •  15 Martie 2020, 17:59
Postat de cabernets pe 15 Martie 2020, 17:37

Nu e rau, daca se amana Euro va fi si Romania gata cu stadioanele promise si bucatica de cale ferata.

Bașca, o nouă șansă pentru construirea noului stadion Dinamo. Firește, FĂRĂ pistă.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează