FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cosmin Contra și-a oficializat plecarea de la Dinamo: "Știu că nu sunt iubit de toată lumea și că n-am experiență, dar era visul meu să preiau naționala"

Articol de GSP - Publicat luni, 18 septembrie 2017 12:52

Cosmin Contra, noul selecționer al României, a susținut azi o ultimă conferință de presă la Dinamo, în care a vorbit despre plecarea de la clubul alb-roșu și noua funcție de selecționer al României.

"Am avut ieri o întâlnire cu președintele FRF și, după câteva ore, am ajuns la un numitor comun. După ce am ajuns la un acord, am sunat conducerea lui Dinamo și am stabilit ca eu să las frâiele echipei staff-ului meu. A fost cea mai bună decizie. Cei din conducere au preferat ca staff-ul să pregătească meciul cu Chiajna.

Le-am cerut jucătorilor să încerce să câștige meciurile cu Chiajna și Steaua pentru mine.

Vreau să mulțumesc conducerii lui Dinamo pentru sprijinul acordat. Le mulțumesc că mi-au dat șansa de a-mi îndeplini unul dintre vise. Vreau să mulțumesc jucătorilor pentru ce am realizat împreună. Fără ei nu aș fi ajuns aici. Vreau să mulțumesc suporterilor. Îmi pare rău că nu pot să duc acest drum la capăt și să încerc să repet ce am făcut anul trecut. Dar e un alt vis care devine realitate și nu am vrut să dau cu piciorul aceste șanse. Domnul Negoiță a înțeles că îmi doresc foarte mult să ajung la echipa națională și nu am mai vorbit despre acea clauză (n.r. clauza de reziliere de 60.000 de euro). Și-a dat seama de cât de mult îmi doresc să încep acest nou drum.

Azi dimineață am fost și am vorbit cu echipa.

Eu risc acum pentru acum, până când voi fi validat de Comitetul Executiv nu sunt antrenorul nimănui.

În viitorul apropiat, Dinamo va reveni acolo unde îi e locul, între primele echipe. Se va lupta pentru un trofeu.

Va fi mai mare presiune la echipa națională. Știu că nu sunt iubit de toată lumea și vor fi comentarii după alegerile mele. Știu că sunt 20 de milioane de antrenori. Promit dedicație, muncă și sper să fiu cât mai inspirat în alegeri. Vreau să readuc plăcerea jucătorilor de a veni la națională.

Îmi lipsește experiența. Am 41 de ani și nu am 15 ani de muncă. Dar am alte lucruri pe care un antrenor cu experiență poate nu le are. Dacă Federația m-a ales, înseamnă că am profilul antrenorului pe care îl doresc cei de acolo", a spus Contra.

"în câteva ore anunțăm antrenorul"

Adrian Mutu, directorul general al lui Dinamo, a fost și el prezent la conferință de presă și a vorbit despre plecarea lui Contra și despre numirea noului antrenor al lui Dinamo.

"Cosmin, fostul nostru antrenor, are un acord de principiu cu FRF și joi va fi validat ca selecționer. E o mare plăcere pentru noi. Vreau să îi mulțumesc lui Cosmin pentru tot ce a făcut pentru Dinamo. Ne bucurăm că Dinamo dă un selecționer. Îi urăm multă baftă.

În cursul zilei de azi vom da mai multe detalii despre noul antrenor. Staff-ul lui Cosmin va conduce echipa până stabilim. Probabil și la meciul cu Chiajna va sta pe bancă Jerry Gane. Vom anunța antrenorul în câteva ore.

Nu există tabere în Dinamo. Suntem împreună și vom lua cea mai bună decizie", a declarat Mutu.

Citește și: Contra a ajuns la un acord FRF și este noul selecționer al României » Ce staff va avea + detalii despre contract

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
mircea1957
mircea1957  •  18 Septembrie 2017, 19:33

Contra a reusit dintr-o echipa cu un lot bun sa o duca in play-out. Preparatorul fizic pe care-l ia la Nationala, si cu un salariu imens, a reusit sa-i pregateasca asa de bine ca la finalul meciurilor sunt vlaguiti. S-a vazut si in meciul cu Craiova unde oltenii parca zburdau la final pe langa niste jucatori care deabia mai trageau de ei. In plus, se pare ca nu are nici caracter Contra. Cu Daum am fost slabi, cu Contra o sa fim dezastru! El are un vis care va spulbera pe cel al milioanelor de romani. Asta este asa de..... ca nici nu intelege unde ii este locul!

haideusicfr
haideusicfr  •  18 Septembrie 2017, 19:22

Contra va prelua Nationala ,Daum pe Andelecht.

960317577335949
Andrei Dorin  •  18 Septembrie 2017, 18:29

Dupa performanta de a urca cu Dinamo pe locul 7 , orice loc 6 ar fi o ascensiune in cariera lui Contra . Ce te faci daca Grupa are numai 5 echipe ? Asta e dilema !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează