FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dacă mă uit la meciurile lor, îmi stă «ceasul», încep tâmplele să bată!” » Mărturia dureroasă a unui fost campion cu Dinamo: „Ți se face pielea de găină”

Constantin David a vorbit la GSP Live despre problemele interminabile de la Dinamo +9   FOTO
Constantin David a vorbit la GSP Live despre problemele interminabile de la Dinamo

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2021 10:46 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 13:32

Constantin David (79 de ani), fost campion cu Dinamo la începutul anilor '60, a comentat la GSP Live declinul echipei sale de suflet. „Flencea” recunoaște cu sinceritate că nu mai poate privi meciurile roș-albilor și îl învinovățește pe fostul patron Ionuț Negoiță.

Aproape octogenar, cel poreclit „Titi Flencea” evită pe cât se poate meciurile lui Dinamo, echipa alături de care câștiga două titluri în urmă cu aproape șase decenii. Cu probleme de sănătate specifice vârstei, Constantin David nu tolerează mediocritatea care a pus stăpânire pe fostul său club.   

„Când te uiți la Dinamo, ți se face pielea de găină, vorba Andreei Esca. Cu cea mai mare părere de rău, dar la Dinamo nu pot să mă uit. Sunt cu inima, sunt cardiac. Dacă mă uit la Dinamo, mă apucă tensiunea, încep tâmplele să bată. Prefer să aud rezultatul la sfârșit. Dacă mă uit la meciurile lui Dinamo, îmi stă «ceasul»”, a mărturisit Constantin David, la GSP Live. 

Constantin David: „Negoiță a vrut să ducă echipa mai departe, dar unde s-o ducă?”

Pe durata emisiunii, Constantin David a făcut o incursiune prin istoria recentă a clubului, analizând fiecare acționar care a trecut prin Ștefan cel Mare în ultimele două decenii. „Flencea” îl consideră pe Ionuț Negoiță, cel care a condus clubul între 2013 și 2020, vinovat pentru dezastrul lui Dinamo.

„În momentul în care a venit la Dinamo, Negoiță a cerut să fie singur. În momentul în care a cerut asta, nu a mai putut face față din niciun punct de vedere. Și nici nu a avut cunoștințe privind organizarea echipei. Când a intrat în viața clubului, și-a dat seama că nu poate face față și a început să-și dorească să scape de echipă. 

De ani de zile, el tot spunea că dă echipa pe un leu. Aici îți dai seama că el nu a fost de Dinamo. Cum să dai echipa pe un leu? Au fost jucători care au scrie istorie pentru această echipă. Domnul Negoiță a vrut să ducă echipa mai departe, dar unde s-o ducă?”, a mai spus David. 

Dacă domnul Badea, Turcu și Borcea mai mergeau împreună, cred că Dinamo se putea bate cu Steaua permanent.
- Constantin David, fost campion cu Dinamo 

Constantin David, dublu campion cu Dinamo

Constantin David a fost extremă stânga la Dinamo Bucureşti la începutul anilor '60, după care a jucat şi pentru „sateliţii” cu acelaşi nume din Bacău şi Piteşti. A prins acea generaţie dominatoare pregătită de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, unde străluceau, printre alţii, Ion şi Lică Nunweiller, Pârcălab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu şi Uţu.

7 goluriîn 40 de meciuri a marcat David pentru Dinamo în perioada 1960-1963. Are şi o reuşită în cupele europene, în 8 partide

FOTO Cele mai spectaculoase imagini din meciul Craiova - Dinamo 1-0

+5 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Nicolae Badea, tot mai implicat la Dinamo! Cum îi ajută acum pe „câini”

EXCLUSIV Salarii de criză la Dinamo! Cât câștigă noile transferuri comparativ cu spaniolii lui Cortacero

Fanii lui Dinamo au luat foc din cauza ultimului transfer! Critici dure: „Ați pierdut un membru DDB și un cumpărător de bilete!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
creeperno290
creeperno290  •  09 Februarie 2021, 22:52

Pe vremea militiei nu existau interlopi. Acum e jale.

212615283607296
Ioan Rata  •  09 Februarie 2021, 21:20

Si roaita ar plange la ce PROSTII debitezi@!!@@militia nu te lssa sa furi!@@@militia te forta sa mergi la scoalA si la munca,credca tu te ai adcuns de ei!!!!!

ripensistu
ripensistu  •  09 Februarie 2021, 15:17

Cand decidea militia inca din vara cine ia campionatul nu iti mai statea ceasul?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează