FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB 0-1 // FOTO + VIDEO Cronică de Remus Răureanu » Toată lumea știe, Gigi-i meserie!

Articol de - Publicat duminica, 15 septembrie 2019 21:00

FCSB a dat lovitura pe final în derby-ul cu CS U Craiova, scor 1-0, echipa lui Bogdan Vintilă plecând cu toate punctele din Bănie la debutul lui Victor Pițurcă. La primul lui meci pentru roș-albaștri, Juvhel Tsoumou a înscris singurul gol al partidei, după gafa lui Pigliacelli. 

Treizeci de mii de oameni creează pe stadion o atmosferă care injectează curaj în trupa lui Pițurcă, dar fotbaliștii își simt adversarii pe teren și tupeul li se mai diluează. Craiova e motivată ca la un examen hotărâtor, FCSB e mai sigură pe armele ei datorită experienței și a încrederii pe care le-o mai dau jucătorilor și cotele de piață superioare, și prețurile cu mult mai mari decât ale adversarilor inclusiv în mercato real, nu numai pe transfermarkt. 

Coman beneficiază de două ocazii, una chiar bună, cu un "lob" prea moale peste Pigliacelli, ratează și Hora. Un hibrid vârf-extremă, Hora se demarcă excelent și ajunge singur în fața porții însă execuția e slabă de tot, abia mângâie mingea.  

E grea alegerea pe care trebuie s-o facă Becali și Vintilă: marcatorul Gnohere e prea gras, de aceea i-ar fi greu să prindă mingea des dacă ar fi folosit, înlocuitorul Hora e într-o formă fizică excelentă, numai că el n-are capacitatea de prădător a africanului și i se înmoaie piciorul în cea mai bună fază din toată prima repriză.  

Pițurcă nu are oameni de atac mai buni. Ivan nu e nici el un vârf adevărat. Nici extremă nu e în mod clar, nici mijlocaș ofensiv, e un fotbalist nespecializat, cu calități mai mult bănuite decât demonstrate. Andrei iese din careu ca să fie jucat, pentru că nu e "un Koljici", nu e capabil să câștige balonul în luptele cu Cristea și cu Planici. E periculos mai ales în lateral, când are spațiu și poate să acceleze, numai că și în asemenea cazuri el produce pentru Bărbuț și pentru Mihăilă, două extreme recunoscute tot pentru alergătură, nu pentru calități de golgeteri.  

Mihăilă își termină bateria într-o cursă-copie după acțiunile lui Gareth Bale și ajunge să finalizeze când e deja epuizat, trimite mingea cu mult pe lângă poartă. Terenul face imposibilă o construcție complicată, ar fi nevoie să scoată capetele cârtițele din găurile în care se împiedică jucătorii și animăluțele să poarte mingea pentru o tiki-taka pusă în scenă de Willy Wonka. Fiecare echipă caută salvarea din degajări, din diagonale la întâmplare. 

Și întâmplarea face să câștige FCSB: Tănase scoate mingea dintr-o aglomerație, Coman trage pe Pigliacelli, italianul e surprins și-l mușcă mingea de barbă! Tsoumou urmărește ca un atacant adevărat și profită de gafa goalkeeperului. Tsoumou și Becali, vârful și antrenorul subestimați, îl bat pe Pițurcă la el acasă!

Lumea s-a bulucit la revenirea lui Piți ca la apariția unui lider religios. Înfrângerea deja-i tocește un pic faima.

FCSB rămâne pe locul 11 după acest meci, cu 10 puncte, dar face un pas important spre revenirea în zona locurilor de play-off. De partea cealaltă, Craiova e pe 4, cu 16 puncte.  

Craiova - FCSB 0-1

  • A marcat: Tsoumou '88

30.000 de spectatoriau fost prezenți la meci

+45 FOTO

Echipele de start:

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Vătăjelu - Ivanov, Cicâldău, Mateiu - L. Nițu, Ivan, Mihăilă 
Rezerve: A. Marinescu, Bălașa, Mățel, Baiaram, Bărbuț, M. Roman II, Qaka
Antrenor: Victor Pițurcă 

Echipa de start FCSB: Bălgrădean – Creţu, Planic, Cristea, Panţîru – Oaidă, Pintilii, Fl. Tănase – Ad. Popa, Hora, Fl. Coman
Rezerve: Niga, Moruțan, Moutinho, Vînă, Ov. Popescu, Chorbadzhiyski, Tsoumou
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova
Arbitru: Istvan Kovacs // Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

Vocile Gazetei » Derby-ul Craiova - FCSB, comentat live pe GSP de Dan Udrea, Alin Buzărin și Remus Răureanu

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (408)
submarina
submarina  •  15 Septembrie 2019, 22:58

Gnohere cum a dat kilogramele jos a și marcat, bravo lui:))

paiazze
paiazze  •  16 Septembrie 2019, 13:03

Asemenea titluri nu fac decat sa-i cante in struna ciobanului. Aparent, pe autor nu-l duce mintea decat la mistocareala ieftina. Unul scrie la ziar, altul pastoreste o echipa de fotbal, dar creierul lor e identic.

adriann_
adriann_  •  16 Septembrie 2019, 12:59
Postat de tennisfan86 pe 16 Septembrie 2019, 08:57

Gigi are noroc o data, si greseste de alte zece ori. Asta nu il califica "geniu" al fotbalului.

Cat de meserie e becali s-a vazut in meciul de la Guimaraes, unde se putea termina 7-0 daca aia marcau jumatate din ocaziile super-clare avute. Restul sunt chestii scrise la indicatiile redactorului-sef "Sutica".

Vezi toate comentariile (408)
Comentează