LIGA 1  ·  CRAIOVA - FCSB 0-1

CRAIOVA - FCSB 0-1 // Mesaj emoționant afișat de galeria Craiovei: „Fotbalul ar trebui să fie pentru toată lumea #RIPBLUEGIRL”

Luni, 16 Septembrie 2019

CS Universitatea Craiova a pierdut acasă derby-ul cu FCSB, în fața unui public fantastic, scor 0-1. Singurul gol al partidei a venit în minutul 88, prin debutantul Tsoumou (28 de ani).

Ultrașii olteni au afișat un banner de susținere pentru Sara, tânăra din Iran, în vârstă de 29 de ani care în urmă cu o săptămână și-a dat foc după ce a fost condamnată la închisoare pentru 6 luni deoarece a fost prinsă la intrarea într-o arenă sportivă.

Un caz cutremurător în Iran. Pe 12 martie, această tânără, Sara, a încercat să intre pe stadionul Azadi, la Teheran, la meciul Esteqlal - Al Ain. Încălca hotărârea regimului radical, care le interzice femeilor să asiste la partide de fotbal masculin (se acceptă doar cu aprobare specială, în anumite cazuri).

A fost prinsă la porți, arestată și dusă la închisoarea Qarchak, din Varamin. Nu au ținut cont forțele de securitate nici măcar că ea avea tulburare bipolară și era sub tratament.  

A fost eliberată temporar, însă o așteptau alte șase luni după gratii. Aceasta era pedeapsa. Disperată, Sara și-a dat foc. Era ultimul ei protest. A suferit arsuri de gradul trei pe 90 la sută din corp. Doar aparatele o mai țineau în viață.  

Căpitanul naționalei iraniene, Masoud Shojaei, și coechipierul său Vorya Ghaffouri au susținut-o. "Așa cum noi suntem șocați de restricțiile impuse femeilor în trecut, viitoarele generații vor fi uluite de faptul că femeile nu au voie să intre pe stadion în vremurile noastre", a declarat Shojaei.  

Pentru Sara, totul era prea târziu. S-a stins pe 9 septembrie. Regimul a ascuns inițial decesul său. Dar s-a aflat. 

Citește și:

VIDEO Dezvăluiri în exclusivitate! Accidentările ȘOCANTE pe care le-a făcut Momcilovici încercând să-și protejeze coloana!La 57 de ani Dan Bittman a plecat de acasă! Nu-și mai ascunde relația cu o blonda superbă de 24 de ani, cine este

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:00 Fotbal, Liga 2

Rapid - Turis-Oltul Turnu Măgurele

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Napoli - Barcelona

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Chelsea - Bayern Munchen

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1