FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - GAZ METAN 3-1

CRAIOVA - GAZ METAN 3-1 // FOTO + VIDEO Revitalizați de Papură » Craiova, victorie fără probleme la primul meci din 2020

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 21:50

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Gaz Metan, scor 3-1, în primul meci oficial din 2020 (A. Cicâldău '7, '26, Cosic '62 / M. Constantin '37 p.). „Dubla” lui Cicâldău din prima repriză a fost decisivă într-o partidă controlată fără probleme de formația lui Corneliu Papură.

Duelul de pe „Ion Oblemenco” i-a pus față în față pe Corneliu Papură și Edward Iordănescu, adică pe succesorul real și pe cel care ar fi putut să-i fie succesor lui Victor Pițurcă. Iordănescu a negociat intens cu Mihai Rotaru, dar a rămas până la urmă la Gaz, o echipă pe care a transformat-o într-una dintre cele mai solide din Liga 1.  

Medieșenii s-au întors însă amorțiți din vacanță. Până în minutul 30, Alexandru Cicâldău a năruit șansele medișenilor la un rezultat favorabil. Mai întâi, a îndeplinit o simplă formalitate în minutul 7, pentru ca mai apoi să puncteze superb dintr-o lovitură liberă obținută de Dan Nistor. Sau „Ceapă”, porecla pe care fanii alb-albaștrilor i-au dat-o fostului căpitan de la Dinamo.  

Gaz Metan a revenit în joc în minutul 37, când Marius Constantin l-a învins pe Pigliacelli de la punctul cu var, însă speranțele medieșenilor s-au spulberat definitiv în minutul 62.  

După o fază fixă în urma căreia medieșenii au cerut fault în atac, Uros Cosic a înscris cu un voleu superb din interiorul careului, reușind primul său gol de când se află la Craiova. 

Ultimele 30 de minute au fost pe contre, cu oltenii încercând să mai „muște” o dată pe contraatac. N-a fost să fie, însă impresia la primul meci după plecarea lui Victor Pițurcă rămâne una pozitivă.

Grație victoriei de vineri seara, Craiova acumulează 40 de puncte, urcă pe locul 3 și așteaptă un rezultat favorabil după derby-ul CFR Cluj - FCSB de duminică seara. 

CRAIOVA - GAZ METAN 3-1

Echipele de start: 

Craiova: Pigliacelli - I. Martic, Acka, Cosic, Vătăjelu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - A. Ivan, L. Nițu, Mihăilă
Rezerve: L. Popescu, Bancu, T. Ferreira, Ivanov, Bărbuț, Koljic, Baiaram
Antrenor: Corneliu Papură

Gaz Metan: Pleșca - G. Moura, Larie, M. Constantin, Velisar - Fofana, N. Roșu - Drăghici, I. Hora, N. Cardoso - S. Buș
Rezerve: Batista, Butean, R. Popa, S. Ciocan, Ely Fernandes, Droppa, R. Romeo 
Antrenor: Edward Iordănescu

Arbitru: Marius Avram (București) / Asistenți: Mircea Orbuleț (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț)
Stadion: „Ion Oblemenco”

12.926 de spectatoriau asistat la meciul de pe „Ion Oblemenco”

+10 FOTO
  • Sursă foto: Facebook Craiova

CRAIOVA // Unde arde în Bănie » Concurență masivă la olteni: ce enigme trebuie să rezolve Corneliu Papură

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
ipsilante
ipsilante  •  01 Februarie 2020, 21:35

Felicitari pentru victorie, nu si pentru joc. Daca fotbalul oferit a fost haotic, fara viteza, cursivitate si deficitar la constructie, in stil Papura, cu nenumarate preluari gresite, pase aiurea, suturi dupa vrabii iar aparare o gluma proasta, ca de obicei, rezultatul ne-a mai linistit putin si ne da ceva incredere. Papura ma surprinde din nou: "am jucat foarte bine, chiar foarte, foarte bine!?!"Eu ii zic sa nu se mai uite la billiard si sa fi privit Liverpool azi sau Dortmund! Daca trupa lui a jucat "f f bine, neispravitii aia de la Liverpool sau Dotmund cum or fi jucat? Fii realist omule, chiar daca inca NU esti antrenor si te formezi acum pe cobaiul Stiinta! Echpa asta e labila rau, nu joaca inca ceva anume si traieste din executiile unor jucatori de exceptie: Cicaldau, Mihaila, Bancu. Oscilatiile in decursul unui joc (nu mai vorbesc, de la meci la meci), sunt catastrofale. Despre tactica, posesie si constructie ofensiva nu pomenesc, pentru ca as vorbi chineza. Ce antreneaza Papura? Norocul nostru a fost, cum spuneam inainte de meci, ca medisenii au juacat si mai prost si au intrat pe teren batuti, gata! Credeti insa ca asa va fi si in continuare? Eu ma indoiesc. FORZA STIINTA!

dansy
dansy  •  01 Februarie 2020, 10:50
Postat de Rahat Cu Perja pe 31 Ianuarie 2020, 21:48

Amice, ura ta ne a dat aripi. Tine o tot asa! Te pup.

Mintea ta este precum numele sub care mananci R.... pe aici.

dansy
dansy  •  01 Februarie 2020, 10:47
Postat de Autthitthus Sikwitit pe 31 Ianuarie 2020, 21:59

Da ce Iordanescu asta edi sau edy e prost?!...daca din vara ajunge acolo doar nu prost sa-si bata echipa... nu e blat ...e omenie

Nu inteleg ce cauta pe aici prosti ca tine.Ai o ruptura mare de logica in ceea ce afirmi.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează