FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Craiova lui Stoican vs Craiova lui Mutu » Ce s-a schimbat în jocul oltenilor după venirea noului antrenor

Flavius Stoican și Adrian Mutu
Flavius Stoican și Adrian Mutu

Articol de - Publicat marti, 19 octombrie 2021 13:05 / Actualizat marti, 19 octombrie 2021 14:01

Cifrele InStat confirmă faptul că FCU Craiova a avut la meciul pierdut cu UTA, 0-1, parametri mai buni decât la ultimul meci din mandatul lui Adrian Mutu.

Flavius Stoican a debutat cu un eșec la limită ca antrenor al FCU Craiova, scor 0-1, cu UTA, la Arad, dar cifrele nou-promovatei au fost mai bune decât cele de la derby-ul de coșmar cu CSU Craiova (0-2), din etapa precedentă, după care Adrian Mutu a fost demis. 

Oltenii au pierdut în urma unui gol norocos reușit de Roger în primul sfert de oră, dar conducerea clubului apreciază stilul de joc pe care Flavius încearcă să-l imprime echipei. 

„Stoican este adeptul unui stil ofensiv, agresiv. Nu putem să le reproșăm nimic jucătorilor din punctul de vedere al determinării. Avem însă probleme pe faza de atac, ne lipsesc ocaziile și golurile. Sperăm ca ele să apară începând de etapa viitoare, cu Gaz Metan, acasă. Avem nevoie de victorii”, a declarat președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, pentru GSP.

Au tras de mai multe ori la poartă

Stoican a reglat în primul rând posesia, capitol care a fost principala armă a echipei și în mandatul lui Adrian Mutu, dar care a scârțâit mult în confruntarea cu rivala CSU Craiova, când nou-promovata a avut mingea doar 34% din timpul de joc. 

La Arad, potrivit agenției de monitorizare InStat, oltenii au fost egali cu adversarii lor: 50%-50%. Spre deosebire de ultimul meci cu Mutu pe bancă, FCU Craiova a tras de mult mai multe ori la poartă. 

În timp ce contra celor de la CSU Craiova a expediat doar trei șuturi spre buturile lui Pigliacelli, niciunul cadrat, cu UTA jucătorii olteni au trimis nu mai puțin de 11 spre poartă, dintre care două au fost bine calibrate. De asemenea, juveții au arătat mai bine și din punctul de vedere al numărului de atacuri inițiate. 

Stoican le-a insuflat noilor săi elevi din agresivitatea pe care el o avea ca fundaș dreapta, iar acest lucru s-a văzut prin numărul ceva mai ridicat al intercepțiilor, dar și prin dublarea numărului de faulturi comise, 18 față de 9 în derby-ul cu CSU Craiova.

Ceea ce mă bucură la echipa mea este că am văzut dorință de a câștiga: nu a cedat ușor, chiar și după ce am rămas în inferioritate. Este mult de muncă, într-adevăr. Capul sus, mergem înainte, mai sunt meciuri multe, important este să jucăm fotbal! Să avem aceeași determinare, aceeași dorință și o să vină rezultatele
-Flavius Stoican, antrenor FCU Craiova

Huyghebaert, stoper de conjunctură

Flavius Stoican a surprins prin folosirea fundașului stânga Jeremy Huyghebaert ca stoper, alături de Kovacici. „A fost o decizie forțată de împrejurări, deoarece Paramatti și Diallo au fost indisponibili, iar Gajic, deși a fost trecut rezervă, venea după o perioadă fără pregătire din cauza unor probleme medicale”, a explicat Marcel Pușcaș.

FCU Craiova la primul meci cu Flavius Stoican vs ultimul cu Mutu pe bancă

UTA - FCU Craiova 1-0 (primul cu Stoican pe bancă):

Posesie50%-50%
Șuturi la poartă9-11 
Șuturi pe poartă  2-2
Atacuri 98-90
Total pase345-360
Pase precise 239-264
Faulturi  21-18
Cornere  6-1
 Intercepții 72-68

FCU Craiova - CSU Craiova 0-2 (ultimul al lui Adrian Mutu):

Posesie  34%-64%
 Șuturi la poartă 3-13
Șuturi pe poartă0-5
Atacuri 60-89
Total pase 375-664
Pase precise292-575
Faulturi 9-13 
Cornere1-3
 Intercepții 60-45

Citește alte știri din Liga 1:

Gigi Becali s-a răzgândit în 24 de ore în privința lui Ronaldo Deaconu: „Știu doar că tatăl lui e ofițer SRI”

Bun de „export” » Andrei Ivan, cifre fantastice în meciul cu „lanterna” Clinceni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
1720140831409543
Cosmin Popa  •  20 Octombrie 2021, 16:35

George du-te la servici George și nu mai sta la pensia părinților George....

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  19 Octombrie 2021, 21:24

...mititelu...n are bani...

george.br
george.br  •  19 Octombrie 2021, 21:20
Postat de talpaiadului pe 19 Octombrie 2021, 20:15

Sa fie, eu nu am nimic cu Stoican, dar de ce sa schimbi un antrenor cu altul hai sa zicem comparabil ca valoare cu Mutu, nu neaparat mai slab? Doar asa, sa te afli in treaba? Ca daca aduci niste jucatori mai buni pe posturile cu adevarat deficitare, atunci ar fi putut si Mutu sa faca mai mult.

Pana nu le vine mintea la cap astfel incat sa nu-si mai impuna favoritii printre titulari, nu vor/vom scote capul din pamant. Tare ma tem ca nu se va intampla asta!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează