FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Festivaluri muzicale - Fotbal 2-0 » După FCSB, cele două echipe din Craiova sunt izgonite din propria „casă”!

Stadionul „Ion Oblemenco” // foto: GSP
Stadionul „Ion Oblemenco” // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 11:50 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 12:15

FCU și CS Universitatea Craiova vor fi nevoite să-și dispute meciurile de „acasă” din perioada 10 august - 30 septembrie pe alt stadion decât „Ion Oblemenco”.

Echipele craiovene din Liga 1 se confruntă cu aceeași problemă pe care a avut-o FCSB în finalul sezonului recent încheiat.

Pentru desfășurarea unui festival muzical, „IntenCity Festival”, stadionul pe care cele două echipe își dispută meciurile de pe teren propriu, „Ion Oblemenco”, va fi blocat vreme de mai bine de o lună și jumătate, scrie Oltenia TV.

Mircea Lucescu, atacat dur de un fost antrenor din Liga 1: „Nu vreau să-i mai pronunț numele! Îi plac banii ca la balamuc”
GSP LIVE
Mircea Lucescu, atacat dur de un fost antrenor din Liga 1: „Nu vreau să-i mai pronunț numele! Îi plac banii ca la balamuc”

FCU și CSU Craiova își caută „casă”. Stadionul „Ion Oblemenco”, blocat de un festival muzical

Cele 3 zile de festival sunt 26-27-28 august, dar organizatorii evenimentului vor prelua arena încă de pe 10 august. Ulterior datei de 28 august, gazonul va fi schimbat, iar echipele de fotbal vor fi reprimite abia de la începutul lui octombrie, potrivit sursei citate.

Așadar, FCU și CSU Craiova nu vor putea utiliza arena din Craiova vreme de aproximativ două luni, perioadă în care fiecare dintre cele două echipe ar trebui să aibă minimum 3 meciuri „acasă” în Liga 1. Următorul sezon al campionatului intern va începe pe 16 iulie 2022.

CS Universitatea, încurcată și în Conference League? 

CS Universitatea ar putea fi încurcată și în cazul parcursului european. Dacă trec de KF Vllaznia Shkodër, adversarii din turul 2 preliminar al Europa Conference League, oltenii vor juca în turul 3 preliminar pe 4, respectiv 11 august.

În cazul în care Universitatea ar fi gazdă la retur, ar trebui să dispute acel meci în afara Craiovei, sau să obțină o păsuire din partea organizatorului evenimentului, astfel încât acesta să preia stadionul cu două zile mai târziu decât era stabilită.

Ulterior, în eventualitatea în care oltenii ar ajunge în play-off-ul Europa Conference League, cu siguranță ar disputa meciul de pe teren propriu în deplasare. Partidele din ultima rundă preliminară sunt programate pe 18, respectiv 25 august.

„Izgonite” de pe „Ion Oblemenco”, CSU și FCU Craiova ar putea juca meciurile din acea perioadă la Târgu Jiu sau Drobeta-Turnu Severin.

IntenCity Festival a anunțat primii artiști confirmați. Printre aceștia se numără Jason Derulo, Clean Bandit și Mahmut Orhan.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Ce a lăsat Reghe în urmă la Craiova: plus de 3,4 milioane de euro

Gigi Becali dezvăluie ce se întâmplă cu Florin Tănase după oferta de la Ferencvaros: „Nu discut acum”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (18)
clubman
clubman  •  23 Iunie 2022, 12:02
Postat de cirus11 pe 22 Iunie 2022, 13:36

Chestia asta este complet absurda... sa inchizi stadionul 45 de zile pentru cateva zile de concert. Pur si simplu organizatorii trag in piept primariile... Ar trebui cerinte mai stricte pt festivalurile astea, sa suspende pregatirile in zilele in care sunt si altii dispusi sa inchirieze... si sa-si instaleze scenele doar in zilele dinaintea concertului. Pe de alta parte si cluburile de fotbal ar trebui sa aiba contracte clare pe un intreg sezon.

Pot sa-ti spun ca la Cluj este hotie PE FATA... Exista transparenta din toate punctele de vedere (asta incepand cu anul pre-pandemie....) asa ca stim cum stau lucrurile! ''Untold''-ul produce BANI, insa ceea ce se plateste catre autoritatile locale sunt BANI MARUNTI... Chiria pentru o zi (24 ore) este aproape cat plateste ''U'' pentru un meci (4 ore...). In interiorul ''festivalului'', au acces doar 1-2 firme din Cluj... Parcul Central este o ruina ''dupa'', la fel gazonul care nu a fost inlocuit NICIODATA pana in anul pre-pandemic! Pe langa asta, stii ce inseamna sa blochezi centrul Clujului (si asa superaglomerat...) timp de o luna?! SINGURII care intr-adevar castiga sunt taximetristii (lucreaza la negru...), cei care inchiriaza pe 4-5 zile (fara sa plateasca taxe...), barurile si chioscurile care vand ORICE fara bon fiscal si evident ''afacerea'' Untold...

clubman
clubman  •  23 Iunie 2022, 11:50
Postat de boribgue pe 22 Iunie 2022, 14:22

Da, fratilor, de asta suntem unde suntem. Asta e mentalitatea de roman! In timp ce afara stadioanele sunt folosite la maxim pentru a amortiza investia cat mai rapid, pornind de la vanzarea numelui, inchirierea spatiilor comerciale, tururi de stadion etc, si pana la concerte sau diverse evenimente, la noi se comenteaza ca stadionul e doar pt fotbal, pentru meciuri cu Botosani, Chindia sau in cupele europene, cu Baklava, Milsami si altele... de interes maxim. Si ar fi ok doar pt fotbal, daca fiecare meci ar fi cu casa inchisa..

Spui lucruri de bun simt, care au acoperire in realitatea de zi cu zi... Insa un spectacol sau un concert este UNA, un festival este ALTCEVA....

satyricon
satyricon  •  22 Iunie 2022, 15:35
Postat de vasileroaita pe 22 Iunie 2022, 15:22

Marile echipe au stadioanele lor! Iar cele care închiriază aduc suficienți bani proprietarului și au contracte ferme.

Stadionul San Siro (Giuseppe Meazza) al cui e? Să înțeleg că nici AC Milan și nici Inter NU au stadionul propriu. Idem pentru Stadionul Olimpic din Roma, al cui e? Este proprietatea Comitetului Olimpic Național Italian și joacă pe el Lazio și AS Roma. Deci nici astea nu au stadionul propriu! Dar sunt doar 4 echipe mici, fără importanță, că doar cele care au stadion propriu contează! Pe ambele stadioane sunt și concerte în fiecare an, inclusiv anul acesta. Nu cred că aceste 4 echipe își amână meciurile sau o să joace pe alte stadioane. Deci de ce la noi FCSB, CSU și FCU trebuie să plece?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează