FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Creat să se apere » Moştenirea lăsată de Răzvan e pe placul lui Sabău

Grigore şi Alexa vor fi şi în sezonul viitor mijlocaşii centrali de bază ai Rapidului
Grigore şi Alexa vor fi şi în sezonul viitor mijlocaşii centrali de bază ai Rapidului

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iunie 2012 15:29

Sabău e cunoscut ca un antrenor care preferă un stil defensiv, iar la Rapid va putea implementa foarte bine această strategie. Moştenirea lăsată de Răzvan Lucescu din acest punct de vedere este una bună

Lucescu jr. a ţinut să se asigure că are de unde alege atunci cînd se uită pe lista cu mijlocaşi defensivi. Pe lîngă Alexa şi Grigore, Rapid l-a adus în iarnă şi pe Pavlovici pe postul de închizător. Pe lîngă aceştia, pe această poziţie mai poate fi folosit şi Burcă.

În centrul apărării, Rapid a rămas fără Glauber, dar se poate acoperi cu transferul lui Zarko Markovici. Problemele sînt însă în atac, acolo unde singura soluţie pe postul de vîrf e în acest moment Daniel Pancu.

Îi place să se apere
Sabău a abordat un stil defensiv atît la Timişoara, cît şi la Tg. Mureş. Bourceanu şi Alexa erau piesele de rezistenţă în mijlocul bănăţenilor, iar la Tg. Mureş a creat o marcă din jocul axat pe apărarea aglomerată. În retur, Sabău a reuşit să revitalizeze echipa folosind un 5-4-1 ultradefensiv.

Cel mai probabil, cu noul antrenor, Rapid va juca în sistemul 4-4-2, cu doi mijlocaşi centrali cu rol defensiv, acolo unde Sabău are mai multe variante: Alexa, Grigore, Pavlovici sau Burcă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
night_wolf
night_wolf  •  07 Iunie 2012, 12:48

Pana la urma nu e obligatoriu ca Sabau sa foloseasca aceeasi tactica la Rapid ca la Targu Mures. Totusi acolo trebuia sa joace defensiv pt ca a obtine egaluri si doar cu echipe mai mici sa atace. Daca joaca un 4-4-2 (clasic) cum s-a zis in presa cred ca va fi un Rapid mai ofensiv (depinde si ce atacanti aduce si ce mijlocasi ofensivi).

sibianul20
sibianul20  •  06 Iunie 2012, 23:31

ce se mai aude de Sotello?....

borat101
borat101  •  06 Iunie 2012, 23:10

Sabau trebuie sa schimbe viteza cu RAPID, ca a fost la echipe modeste din mijlocul clasamentului si de a scapa echipe de la tretrogradare este altceva, asta o face orice antrenor autohton. Exemplu clasic Dorinel Munteanu, de a stat la coada cu echipe mici (mijlocul clasamentului) pana a primit unda verde de la mafia din fotbalul Romanesc sa traga pt. el, in a fura un campionat cu Otelul Galati.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează