FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cristi Borcea a mers la Gigi Becali ca s-o salveze pe Dinamo! Culisele ședinței LPF: granzii i-au sabotat pe „câini”

Becali nu l-a ajutat pe finul Borcea +25   FOTO
Becali nu l-a ajutat pe finul Borcea

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 19:06 / Actualizat marti, 04 august 2020 20:25

Cluburile din Liga 1 au votat azi varianta pentru încheierea play-out-ului, iar Dinamo are șanse mari să retrogradeze! Cristi Borcea a vrut să le dea o mână de ajutor „câinilor”, dar nu a avut succes.

Echipele vor ca ierarhia din play-out-ul Ligii 1 să fie stabilită pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out, scenariu în care Dinamo, care are cinci meciuri restante, are șanse mici să se salveze de la retrogradare.

Clasamentul în acest moment pe criteriul votat de cluburile din Liga 1

ClubMeciuriPuncteRaport 
1. Hermannstadt11211,909 
2. Viitorul13221,692 
3-4. Clinceni13211,615 
Voluntari13211,615 
5. Poli Iași13181,384 
6. Sepsi12141,166 
7. Dinamo870,875 
8. Chindia1170,636 

Dacă această ierarhie se va menține și după etapa de miercuri, atunci Chindia și Dinamo ar fi retrogradate, iar Sepsi ar merge la baraj, însă Dinamo are o șansă infimă să evite penultimul loc. Și anume, să se impună cu Viitorul, iar Sepsi să piardă pe teren propriu cu Academica Clinceni, echipă care nu mai poate ajunge sub nici o formă nici măcar pe loc de baraj.

De asemenea, dacă Poli Iași va pierde azi cu Hermannstadt, iar Sepsi se impune cu Clinceni, atunci Iași va cădea pe loc de baraj. În acest scenariu, Chindia e matematic retrogradată, iar Sibiul, Viitorul, Clinceni și Voluntari s-au salvat!

Borcea s-a rugat de Becali

Cristi Borcea, fost acționar la Dinamo, s-a implicat personal în situația lui Dinamo. Acesta a încerca să-și ajute echipa de suflet. Din informațiile GSP.ro, Borcea a mers acasă la nașul său, Gigi Becali, pentru a-i cere ca FCSB să voteze varianta care o salva pe Dinamo, în care se făcea raportul total al punctelor câștigate pe parcursul întregului sezon. Borcea nu a avut succes, FCSB votând varianta care o condamnă pe Dinamo!

CFR Cluj s-a răzgândit în ultimul moment

Echipele care au ales varianta nefavorabilă lui Dinamo sunt: CFR Cluj, FCSB, Hermannstadt, FC Voluntari, Poli Iași, Chindia și Academica Clinceni. Dintre aceastea, CFR Cluj trimisese inițial o adresă prin care alegea criteriul puncte pe meci, aplicabil la toate partidele din sezon, care ar fi ajutat-o pe Dinamo, dar s-a răzgândit în ultimul moment și a votat varianta a doua.

Craiova s-a abținut

Șase cluburi din Liga 1 au votat varianta pro-Dinamo: Astra, Botoșani, Dinamo, Sepsi, Viitorul și Gaz Metan. Rezultatul votului putea fi egal, dar CSU Craiova s-a abținut de la vot. În caz de egalitate, votul decisiv l-ar fi avut Gino Iorgulescu, președintele LPF!

Etapa a 14-a din play-out: 

  • Dinamo – FC Viitorul
  • Sepsi OSK – Academica
  • FC Hermannstadt – Politehnica Iași
  • Chindia – FC Voluntari

Se votează dacă vor fi 16 echipe

Cluburile din Liga 1 vor vota acum dacă sunt de acord ca din sezonul viitorul să fie 16 echipe în prima ligă. Gino Iorgulescu, șeful FRF, declarat pentru GSP.ro că este de acord cu această variantă, dar e nevoie de acordul a 8 cluburi, jumătate plus unu, pentru ca LPF să facă această propunere către Comitetul Executiv al FRF.

Astfel, Dinamo este din nou la mâna cluburilor din Liga 1 pentru a vedea dacă e sigură de salvarea de la retrogradare. Totuși, dacă se va decide creșterea numărului de echipe, toate cluburile vor avea de suferit, urmând ca banii din drepturile TV să se împartă la 16 echipe, nu la 14.

VIDEO. Cristi Borcea, dezvăluiri inedite: „La penitenciar, mă rugam doar ca Steaua să ajungă în Divizia B!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Cluburile din Liga 1 au votat pentru retrogradarea lui Dinamo! Ședință de urgență la LPF, repoziționare a lui Gino Iorgulescu: „N-am nimic împotrivă să fie 16 echipe"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
creeperno
creeperno  •  05 August 2020, 23:04
Postat de axelll pe 05 August 2020, 10:18

Hai, in B cu voi, si apoi desfiintare usoara! Nu va este rusine dupa toate mizeriile pe care le-ati facut? Milogilor, nu aveti pic de demnitate!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ddb_1948
ddb_1948  •  05 August 2020, 14:58
Postat de axelll pe 05 August 2020, 10:18

Hai, in B cu voi, si apoi desfiintare usoara! Nu va este rusine dupa toate mizeriile pe care le-ati facut? Milogilor, nu aveti pic de demnitate!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  05 August 2020, 14:46
Postat de axelll pe 05 August 2020, 10:18

Hai, in B cu voi, si apoi desfiintare usoara! Nu va este rusine dupa toate mizeriile pe care le-ati facut? Milogilor, nu aveti pic de demnitate!

Cica dupa toate mizeriile care le-a facut Dinamo!Zi-ii bre,cui i-a facut mizeriile alea?Adica daca nu intra in cooperativa voastra si va ia punncte in meciurile directe,aia inseamna ca face mizerii?Si de ce ***,cand nu e lasata sa joace?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează