FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

OFICIAL Cristiano Bergodi e noul antrenor al Craiovei! Ce salariu va avea italianul + cine a insistat pentru el pe lângă Rotaru

Cristiano Bergodi s-a înțeles cu CS Universitatea Craiova. foto: Guliver/Getty Images
Cristiano Bergodi s-a înțeles cu CS Universitatea Craiova. foto: Guliver/Getty Images

Articol de , , - Publicat vineri, 08 mai 2020 14:00

Cristiano Bergodi e, în mod oficial, noul antrenor al Craiovei. Italianul îl înlocuiește la cârma echipei pe Corneliu Papură, care și-a dat demisia săptămâna trecută.

UPDATE 14:00: Oltenii au anunțat oficial, pe pagina de Facebook, numirea lui Cristiano Bergodi la CS Universitatea Craiova:

„Fiindcă vine din Cetatea Eternă în Cetatea Banilor, putem spune: Habemus antrenor! Dacă ne uităm în urmă, Știința a avut compatibilitate cu școala de antrenori italiană, așa că Cristiano Bergodi are toate șansele să scrie istorie în „vulcanul” alb-albastru. 

Simbolul lui Lazio, pentru care a jucat 7 ani de zile, a semnat cu Știința un contract valabil până în data de 30 iunie 2021. Bun venit, Mister și adu-ne trofee!”, se arată în comunicatul emis de alb-albaștri.

EXCLUSIV Aduce Cristiano Bergodi titlul în Bănie? Secretele italianului: „L-am văzut cum lucrează, poate să facă performanță”

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Ceea ce nu s-a făcut în iarnă, se concretizează astăzi. Președintelui Sorin Cârțu a insistat pentru aducerea sa după ce a aflat de plecarea lui Papură. Mihai Rotaru a fost ușor de convins, mai ales că l-a vrut și în iarnă pe fostul fotbalist al lui Lazio Roma. Doar că atunci din diverse motive nu s-a ajuns la o înțelegere.

Cristiano Bergodi, noul antrenor al Craiovei

Când U Craiova s-a despărțit de Victor Pițurcă iarna trecută, Bergodi a avut șanse mari să semneze cu oltenii, mai ales că și atunci situația lui Iordănescu era dificil de rezolvat. Una dintre condițiile ce nu s-au îndeplinit atunci a fost ca Papură și Cornel Blejan, preparator fizic, să nu mai rămână în cadrul clubului. Bergodi vine cu propriul său preparator Ion Colonel, care a mai activat la juveți în timpul mandatului lui Gigi Mulțescu. „Secund” va fi Luigi Ciarlantini.

Tehnicianul va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună și va semna doar pe două luni, până la finalul sezonului, cu posibilitatea de prelungire până în vara lui 2021.

Cristiano Bergodi intră în carantină

Italianul va ajunge în România cu mașina personală abia duminică și va intra direct în carantină timp de 14 zile. Chiar dacă va rata aproape o săptămână din perioada de pregătire, Bergodi le va transmite programul său jucătorilor. 

În România, Bergodi le-a mai antrenat pe FC Național, CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Tg. Mureș și FC Voluntari. Singurul trofeu câștigat a fost în 2007, Supercupa României cu Rapid.

3este cel mai bun loc ocupat de Bergodi În Liga 1, în 2007, cu CFR Cluj

51 de victoriiare Bergodi, plus 39 de remize și 49 de înfrângeri în 139 de meciuri în Liga 1

VIDEO Papură, OUT de la Craiova

Citește mai multe știri despre Craiova:

EXCLUSIV Culisele demisiei lui Papură de la Craiova! Momentul în care a luat foc și l-a sunat furios pe Mihai Rotaru

Mihai Rotaru, prima reacție după despărțirea de Corneliu Papură: „Am fost șocați!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
firaldo
firaldo  •  08 Mai 2020, 17:14
Postat de eterna.terra.nova pe 08 Mai 2020, 17:03

Ma amuza gelozia pentru praz. Da asa ne am nascut grosi imi pare rau de tine daca esti ceapa verde degetel. Stai calm ca iti pute gura a praz ;)

Intreaba pe cineva de aici daca stie ca prazul este simbolul Tarii Galilor,sau ca tara cea mai mare consumatoare de praz este Franta,crezi ca stie cineva asta?

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  08 Mai 2020, 17:03
Postat de jabs pe 08 Mai 2020, 15:27

Campioana prazului pe pizza....Asta va fi clona

Ma amuza gelozia pentru praz. Da asa ne am nascut grosi imi pare rau de tine daca esti ceapa verde degetel. Stai calm ca iti pute gura a praz ;)

sorinvision
sorinvision  •  08 Mai 2020, 16:30

Eu sunt fan Bergodi, sunt fan al jocului clasic al Craiovei, contraatacul. Lui Bergodi in trebuie vreo 2 fundasi, Uroš Ćosić este singur fundas al Craiovei care stie fotbal si este capabil sa iasa cu mingea din aparare, in regim de viteza. Este si cam singurul fundas care stie sa dea o pasa de 30-40 m pe varfuri. O sa vedeti ca pe spatii largi, in joc de contraatac, Ivan va inscrie. Chiar sunt curios cum va arata Craiova cu Bergodi. Ce nu imi place este faptul ca omul a semnat pe numai 2 luni. Bergodi avea nevoie de pregatirea de vara pentru schimbarea sistemului de joc si betonarea apararii. In 2 luni n-ai ce sa schimbi mai ales cand ai obiectiv titlul de campioana. Trebuie sa cam joci ce stie echipa, pentru ca altfel ii zapacesti de nu mai aduna nici un punct.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează