FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 0-0

Cronica meciului Steaua - Rapid 0-0 scrisă de Cristi Geambaşu » Sfeştania lui de fotbal!

Steaua și Rapid au produs un meci atît de slab încît încăierarea generală din repriza a doua a devenit faza serii. Tudor i-a eliminat pe Prepeliță și pe
Alexa, după acel moment, iar mai apoi pe Ezequias. Steaua a avut un sfert de oră de superioritate numerică, timp în care nu și-a creat nici o ocazie +6   FOTO
Steaua și Rapid au produs un meci atît de slab încît încăierarea generală din repriza a doua a devenit faza serii. Tudor i-a eliminat pe Prepeliță și pe Alexa, după acel moment, iar mai apoi pe Ezequias. Steaua a avut un sfert de oră de superioritate numerică, timp în care nu și-a creat nici o ocazie

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2011 00:39

Copos cu preoţii au sfinţit terenul şi porţile, dar asta nu a adus o atmosferă ecumenică pe teren. S-a jucat fotbal puţin şi prost, în schimb, s-au împărţit pumni şi picioare din belşug

Accelerare. E nevoie de o accelerare, meciul curge fără substanţă între cele două careuri. Şuturile lui Brandan din minutul 2 şi al lui Teixeira sînt prinse uşor de oamenii care păzesc porţile. Lumea continuă să urce treptele, fiindcă o dată cu stadionul de 55.000 de locuri a intrat în funcţiune şi misteriosul scanner. Care merge cînd vrea el. Gata, sîntem toţi, vreo 42.000 de suflete dornice de fotbal. 3 zile au fost suficiente pentru a şterge urmele execuţiilor în direct. Maccabi, Legia au rămas în amintire. Băieţii din teren au capetele pe umeri, echipamentul curat, impecabil. Suporterii au uitat că şi-au jurat să nu mai..., să nu mai... şi privesc înainte. Ce poţi face altceva cînd eşti suporter?

Forţa grupului contra forţei improvizate
4-4-2-ul stelist împotriva 4-3-3-ului rapidist. În teorie, aşezări compacte. În practică, echipele se lăbărţează pe trei sferturi din teren. Trec 25 de minute pînă la prima fază caldă a partidei. Mihai Costea apare în banda stîngă şi, cumva surprinzător, ridică privirea. Îl vede pe Tănase, care, la rîndu-i, prelungeşte la Prepeliţă, venit lansat din flancul stîng. Şutul nu e rău, dar mingea zboară la 10-15 centimetri peste transversala porţii lui Coman.

Poarta lui Coman pare foarte mare. Sau e Coman prea mic? Rapid răspunde prin posesie şi printr-o linişte interioară specifică forţei grupului atît de cîntată de Răzvan. Teixeira munceşte mult şi împreună cu Rui Duarte, fundaşul la fără frecvenţă, reuşeşte un-doi-ul care aduce mingea în mijlocul careului stelist. Sburlea este al treilea om din combinaţie, dar ajunge defazat. Este minutul 39 şi stadionul freamătă, aşteptînd fotbalul adevărat. Herea (42) ghiceşte mesajul şi trimite pe jos din stînga careului mic. Coman n-o fi el prea înalt, dar are reflexe bune. Tot Herea trimite cu capul peste pe un final de repriză care seamănă cu ceva recent. Găurile de la Haifa încep să se vadă şi la Bucureşti, iar fluierul lui Tudor vine la timp pentru băieţii lui Ilie Stan. Urmează o pauză în care lumea ia cu asalt inelul pe care se poate fuma. Şi se fumează temeinic.

Catedrala cu acoperiş retractabil
Steaua începe sus în terenul rapidist partea a doua a meciului. Este şi o măsură profilactică, mingea trebuie să stea cît mai departe de credinciosul Iliev. Flancul stîng, cu Latovlevici, Tănase şi Costea, dă tonul unor atacuri care deocamdată nu deranjează prea tare apărarea condusă cu calm de Marcos Antonio. Rapidiştii dau senzaţia că cedează deliberat iniţiativa, în contul unor spaţii generoase pe contraatac.

Stadionul arată bine plin şi nu îţi trebuie prea multă imaginaţie să simţi că seamănă cu o catedrală. Minus sfinţii, plus acoperişul retractabil. Aşteptăm fotbalul şi apare o speranţă. Tibi Bălan îi ia locul lui Mihai Costea (55). Apar primele semne de slăbiciune în careul giuleştean, unde Marcos Antonio alunecă lîngă Bălan (58). Mingea ajunge la Bourceanu, dar şutul este blocat. În minutul 62, Brandan îl găseşte pe Tănase cu o pasă filtrantă, dar decarul stelist este deposedat uşor, prea uşor de omniprezentul Marcos Antonio. Iar Tănase află în premieră absolută cum este să te fluiere vreo 42.000 de oameni.

Bătaie, dar nu pe minge
Calmul din teren este aparent şi nu trebuie decît o scînteie pentru ca nervii să dea pe afară. Se lasă cu bătaie, iar Alexa (care după vitejia comisă şi-a salutat fanii) cu Prepeliţă iau drumul cabinelor după o altercaţie violentă. Înaintea reprizei de box, Coman s-a accidentat în încercarea de a respinge mingea, aşa că Răzvan Lucescu îşi iroseşte o schimbare trimiţîndu-l în poartă pe Straton.
Nu se mai joacă nimic, nici măcar puţinul acela care mirosea a disciplină tactică, dar nervii nu dispar. Este eliminat şi Ezequias şi nu ne dăm seama dacă el sau Tănase a fost fluierat mai tare la ieşirea de pe teren. Nu, stadionul nu este blestemat, dar fotbalul pe care îl jucăm noi e motiv de excomunicare.

Steaua - Rapid a fost al doilea meci în topul audienţei pe Arena Naţională
Meci  -  Scor  -  Spectatori
România - Franţa    0-0    49.182
Steaua - Rapid    0-0    41.432
România - Belarus    2-2    29.486
Oţelul - Manchester    0-2    28.047
Rapid - PSV    1-3    21.320

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA  MECIULUI!

Vezi mai jos o galerie foto cu cele mai interesante imagini de la derby!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  25 Octombrie 2011, 13:04
Postat de mr.d pe 25 Octombrie 2011, 02:18

ce perversa si-a luat dodel :))))

o merita...

roxana.lucian
roxana.lucian  •  25 Octombrie 2011, 11:47

Mai corolatule nu mai vorbi de gardos sau alti ,tu nai vazut ce intrari criminale au avut rapidisti,dec exemplu intrarea la martinovici cu talpa.Mergeti la otamolog sa fa vaca ochelari daca nu vedeti,sau poate nu vreti .Criminali din romania

roxana.lucian
roxana.lucian  •  25 Octombrie 2011, 11:42

Auzi si la ala ,pt c e a luat alexa rosu,poi desteptule daca a lovit jucatorul fara minge ,voi va credeti pe maidan.Recunosc ca steaua nu prea a jucat fotbal .Voi ati inceput sa dati cu pumni si picioarele in prepelita .Ceati vrut sa se uite stelisti cum il bateti pe prepelita,ei sau bagat sa-i calmeze dar voi viteji ati crezut ca sunteti la lokal kombat .Mai taceti din gura pt ca nici voi nati jucat fotbal.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează