FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV FC Dinamo moare, trăiască CS Dinamo! Iată planul pregătit în „Ștefan cel Mare”, în cazul în care echipa din prima ligă retrogradează!

„Câinii” lui Iftodi urmează să susțină un play-off în L4 pentru a promova în „C” // foto: Facebook
„Câinii” lui Iftodi urmează să susțină un play-off în L4 pentru a promova în „C” // foto: Facebook

Articol de , , - Publicat marti, 24 mai 2022 08:36 / Actualizat marti, 24 mai 2022 12:18

Clubul Sportiv așteaptă retrogradarea formației aflate acum în prima ligă și speră să continue tradiția „câinilor” cu echipa proprie, care luptă pentru promovarea în „C”. FC Dinamo e la un pas de faliment dacă nu întoarce rezultatul pe care l-a înregistrat la Cluj, 0-2.

FC Dinamo încă nu a retrogradat, dar în Clubul Sportiv al Ministerului de Interne e pregătită deja o nouă echipă Dinamo care s-o înlocuiască pe aceasta pe care Negoiță și Cortacero au condus-o în a doua insolvență.

Surse care cunosc planurile din CS Dinamo susțin că oficialii urmăresc ca formația proprie să profite de pe urma dezastrului de care se apropie FC aflat acum în prima ligă. 

„Nu vedeți modelul CSA Steaua?” » Președintele de la CS Dinamo, despre planurile ministerului cu echipa de fotbal: „Obiectivul e unul singur”
CS DINAMO
„Nu vedeți modelul CSA Steaua?” » Președintele de la CS Dinamo, despre planurile ministerului cu echipa de fotbal: „Obiectivul e unul singur”

CS Dinamo plănuiește să înlocuiască FC Dinamo

Cum să profite? Înlocuind clubul care e aproape să pice în eșalonul secund. În toamnă va fi demolat stadionul din Ștefan cel Mare și vor porni lucrările pentru construirea unei noi arene.

Conducerea Clubului Sportiv speră ca echipa proprie să evolueze pe stadionul nou în prima ligă. FC pe care îl antrenează Uhrin acum ar putea să falimenteze în curând, din moment ce societatea depinde de rezultatul din returul barajului cu U Cluj. 

„Câinii” au pierdut partida tur cu 0-2 și ar avea nevoie măcar de un succes la două goluri în returul care va avea loc duminică, pentru a împinge disputa în prelungiri.

Nici suporterii nu mai salvează Dinamo din Liga 1 în cazul retrogradării

CS Dinamo are deja o echipă de seniori, după o perioadă în care deținuse doar câteva grupe de copii. Roș-albii din Ministerul de Interne au încheiat sezonul din liga a patra pe primul loc și pornesc ca favoriți în playoff-ul pentru promovarea în „C”. 

Ceea ce înseamnă că ei ar mai avea nevoie de minimum doi ani ca să urce până în eșalonul de elită și să înlocuiască formația pe care suporterii se străduiesc s-o salveze cu cotizații din care au adunat aproape două milioane de euro de când au pornit programul „Doar Dinamo București”.

Fanii au reușit să mențină clubul în viață, însă retrogradarea le-ar îngreuna cu mult misiunea. Societatea e în insolvență și și-a asumat, în planul de reorganizare, să plătească 5,3 milioane de euro către creditori în următorii trei ani.

Dinamo încă nu a început să facă vreo plată, deci debitele acestea vor „înghesui” bugetele din anii următori. Ani în care „câinilor” nu le va fi suficient să stingă datoriile vechi, vor avea nevoie de alți bani pentru a-și continua activitatea în competiții. 

Veniturile prognozate de Zăvăleanu n-ar mai exista

Ca să convingă tribunalul să aprobe planul de reorganizare, Răzvan Zăvăleanu a descris sursele de venituri cu un optimism exagerat. El a estimat că Dinamo va încasa 20 de milioane de euro în trei ani, cu o creștere a veniturilor cu 70 la sută față de precedenții trei ani. 

Societatea ar urma să primească 3,9 milioane de euro din drepturi TV. Retrogradarea face ca sursa aceasta să dispară, Dinamo ar mai primi în „B” doar 20.000 de euro pe sezon din drepturi TV. 

Ar mai fi 3 milioane de euro din transferuri, o sumă imposibil de atins, fiindcă niciun club din liga a doua nu a vândut vreodată fotbaliști cu atât de mulți bani. Încă 5 milioane de euro ar urma să vină ca urmare a aportului acționarilor. 

Acționar majoritar e Dorin Șerdean, care nici nu a susținut vreodată că ar dispune de 5 milioane de euro, în niciun caz că ar avea de gând să investească atâția bani. 

Ce avantaje ar avea CS Dinamo

  • Stadionul nou i-ar fi în proprietate, așa cum CSA Steaua are arena din Ghencea. „Câinii” Ministerului de Interne nici nu ar avea nevoie să achite vreo chirie ca să joace în Ștefan cel Mare. Conducerea CS Dinamo consideră că nici nu ar fi corect ca vreun privat să beneficieze de construcția nouă și modernă.
  • Ar atrage ușor glorii ale clubului. Dănuț Lupu e deja șeful echipei de fotbal, iar antrenor e Daniel Iftodi, și el ex-dinamovist, campion cu „câinii” la începutul anilor 2000. 

    Nostalgia i-a făcut și pe alți foști fotbaliști ai „câinilor” să insiste în declarațiile publice că soluția ideală ar fi revenirea echipei în minister, conform tradiției. 

    E o idee pe care au susținut-o și Ionuț Lupescu, și Florin Prunea, care au evoluat în carierele lor și pentru un Dinamo al Miliției, și pentru un Dinamo privat.

Care ar fi dezavantajele CS Dinamo

  • Suporterii din PCH sunt în conflict cu Clubul Sportiv, pe a cărui conducere o suspectează că ar căuta să le impute lor retrogradarea și falimentul care pare să fie inevitabil. Lui CS Dinamo i-ar fi greu să-i atragă și pe „ultras” alături de noua formație.
  • Conducerea ar trebui să găsească o soluție juridică pentru a face posibilă promovarea în prima ligă. CSA Steaua, organizat la fel, s-a blocat în „B”. Legea Sportului stabilește că din ligi profesioniste pot face parte doar societăți de drept privat. Steaua și Dinamo sunt societăți de drept public. 

    Burleanu le-a oferit recent o idee roș-albaștrilor: să înființeze o SA în care Ministerul Apărării să fie acționar unic. Echipa ar rămâne a MApN și ar avea dreptul să promoveze. Dinamo poate să folosească soluția aceasta. Sau să fie modificată Legea Sportului între timp și să dispară criteriul care îi încurcă pe „departamentali”.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Dumitru Dragomir, concluzie nemiloasă la final de campionat: „S-a ales praful în ultimii 10 ani” + Știe cine va lua titlul în sezonul următor

Se confirmă! Transferul lui Keșeru anunțat de GSP, în linie dreaptă: „Nu vă ascund”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
DoreloBossulBossilor1
DoreloBossulBossilor1  •  26 Mai 2022, 13:49
Postat de hristo33 pe 24 Mai 2022, 13:27

dorele cuca macaii, ai 4 clase terminate?

zi-mi ce echipa sustii , n-o mai da in vrajeli :)

Ciprian_Birtea
Ciprian_Birtea  •  25 Mai 2022, 15:52
Postat de creeperno115 pe 24 Mai 2022, 22:32

Dinamo va ramane in liga 1 iar peste cativa ani va face fuziune cu CS Dinamo si vor fi 2 actionari: investitorul privat si ministerul

Vise plăcute!

muie_csu_halep
muie_csu_halep  •  25 Mai 2022, 06:58

Va fi modelul craiolguta. O clona, cum este și csu Craiova. Dacă oltenii au fost tot timpul ***, sunt curios cati pesedistii are Bucureștiul. Se pare ca mulți, judecând după "rapid psd sector 1"...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează