FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Victor Pițurcă îl aduce pe Valerică Găman, fundașul crescut de Craiova lui Mititelu

Articol de , - Publicat luni, 04 noiembrie 2019 08:56

Victor Pițurcă (63 de ani) are un plan de achiziții și pentru iarnă. O țintă aproape de a fi atinsă e fundașul crescut la Craiova lui Mititelu, Valerică Găman (30 de ani).  

  • Craiova - Dinamo se joacă astăzi, de la ora 20:30, în cadrul etapei #15 din Liga 1. Meciul va fi transmis pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport, Look Sport și liveTEXT pe GSP.ro. 

Apărarea tremurândă a Universității nu trebuie doar organizată, ci chiar modificată, crede Victor Pițurcă. El are în minte un nume la care s-a gândit de când s-a reinstalat în Bănie: Valerică Găman. Stoperul ar reveni la Craiova după opt ani. În 2011 a plecat de la clubul lui Mititelu la Dinamo, la pachet cu Ștefan Bărboianu. 

Găman e unul dintre jucătorii în care Piți are încredere și a discutat deja cu antrenorul despre o colaborare de la începutul anului viitor. Fundașul central va putea veni la Universitatea gratis, liber de contract după despărțirea de Al Shabab. Saudiții nu l-au mai folosit din mai în nicio partidă oficială! 

Plecarea lui Șumudică de la Shabab a fost motivul pentru care Valerică a dispărut din echipă. Cu un sezon înainte bifase 27 de prezențe și echipa fusese aproape de calificarea în Champions League, un obiectiv pe care l-a ratat chiar în ultima etapă. Din momentul în care a plecat Șumi în Turcia, antrenorul nou a adus alți străini, iar Găman a devenit o victimă. 

Perioada lungă de pauză nu ar constitui o problemă gravă, din moment ce apărătorul ar avea ocazia să parcurgă toată pregătirea din iarnă sub comanda lui Pițurcă și să revină, în felul acesta, la o formă bună. 

Pe lângă relația de amiciție cu Piți, pe Găman îl recomandă și experiența vastă, cu 15 meciuri internaționale, cu un titlu câștigat la Astra plus prezențe la Dinamo, la FCSB, și în prima ligă din Turcia, la Karabukspor. 

5 meciuria bifat Găman la FCSB în 2018. A plercat la Al Shabab după doar șase luni, ca urmare a unui conflict cu staff-ul tehnic și cu Becali, provocat de faptul că jucătorul era dezamăgit de statutul de rezervă

2,2 milioane de eurovalora Găman în 2011, când Dinamo l-a adus gratis de la Craiova. În prezent, cota lui mai e de doar 875.000 de euro

VEZI ȘI:

FCSB - SEPSI 2-1 // VIDEO Prima reacție a lui Florinel Coman despre interesul lui Manchester City + Becali: „Trebuie să ne salveze, ca Maradona pe Napoli”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  04 Noiembrie 2019, 15:32

Deci nici aia nu a fost stiinta ci Craiova lui mititelu :)))))

dakesis
dakesis  •  04 Noiembrie 2019, 13:36

Piturca ne duce la fund, numai expirati baga in echipa. Am indraznit sa le arat atentia asupra atator greseli pe care le fac, si cu echipa, si cu stadionul, si m-au banat pe facebook. Asa are grija echipa de suporterii ei. Rusine!

mihai_luchian
mihai_luchian  •  04 Noiembrie 2019, 13:35

Din perioada precedenta a lui Piți la Craiova nu îmi aduc aminte decât că toată echipa era deșirată, lentă și cocoșată... Nu știu de ce citind tocmai articolul ăsta mi-a revenit imaginea respectivă în minte...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează