FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Războiul e total: CSA blochează din nou Ghencea pentru FCSB!

Articol de , , - Publicat marti, 28 martie 2023 17:25 / Actualizat marti, 28 martie 2023 17:25

Gigi Becali a primit răspuns din partea clubului Armatei cu privire la solicitarea de a juca pe stadionul Steaua meciurile din finalul play-off-ului, cu CFR și Rapid: "Nu putem onora cererea din două motive"

Mihai Stoica anunța zilele trecute că FCSB a depus o nouă solicitare către CSA Steaua, ca să poată folosi stadionul din Ghencea pentru două meciuri din finalul Ligii 1. Mai precis, pentru derby-urile cu CFR Cluj și Rapid, programate pe 24, respectiv 28 mai. 

Clubul lui Gigi Becali indicase doar cele două jocuri fiindcă acestea urmează să se joace în weekend-uri în care Steaua nu are programate partide pe teren propriu în play-off-ul din Liga a 2-a.

Șefii celor de la CSA au răspuns extrem de repede solicitării, însă răspunsul a fost la fel ca la precedentele cereri, un refuz ferm. Chiar și în ciuda schimbării legii în privința închirierii bazelor deținute de stat, Steaua le-a transmis că nu poate pune la dispoziție arena atunci când echipa antrenată de Mihai Pintilii dorește să intre acolo.

Din informațiile pe care GSP le are, în răspunsului oferit către FCSB se spune că "nu putem să dăm curs solicitării dumneavoastră, din moment ce acum nu cunoaștem exact data meciurilor la care vor evolua pe teren propriu echipele de fotbal și de rugby ale Clubul Sportiv Steaua. În plus, nu există la acest moment normele de aplicare ale noii Legi".

Răspunsul i-a surprins pe cei de la FCSB, din două puncte de vedere:

  • Solicitarea fusese explicit pentru cele două partide tocmai fiindcă atunci Steaua nu avea jocuri programate acasă. De exemplu, în weekend-ul 13-14 mai, Steaua are de jucat derby-ul cu Dinamo, dar în deplasare, cel mai probabil pe Arena Națională. 
  • Din moment ce nu există normele de aplicare și CSA invocă acest lucru, de ce mai e important programul echipelor de fotbal și rugby, ca pretext privind oferirea unui răspuns afirmativ la solicitarea de a închiria stadionul.

Ghencea va găzdui Euro U21

La vară, stadionul Steaua va fi în circuitul turneului final al Campionatului European de tineret. România și Georgia îl vor organiza împreună. Una dintre grupe va avea loc în București, pe două arene: Giulești și Steaua. 

Pe aceasta din urmă se vor disputa toate cele 3 meciuri ale naționalei României: Spania (21 iunie), Ucraina (24 iunie) și Croația (27 iunie). În plus, tot pe "Steaua" se va disputa și una dintre cele două semifinale, care va avea loc pe 5 iulie. Finala va fi găzduită de capitala Georgiei, Tbilisi.

Palmaresul se rejudecă la Apel

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat ieri verdictul în procesul dintre CSA Steaua și FCSB în privința palmaresului. Judecătorii au decis rejudecarea cazului la precedenta instanță, mai precis la Curtea de Apel. 

Aceasta din urmă decisese în iunie 2021 că palmaresul aparține Stelei în intervalul 1947-1998, iar ceea ce s-a realizat începând din 2003 până în prezent e în posesia celor de la FCSB. În schimb, hotărârea de atunci lăsa în aer 5 ani, intervalul 1998-2002.

Mihai Pintilii: „Depinde doar de politic, spre să putem evolua în Ghencea și să jucăm cu titlul pe masă”

CITEȘTE ȘI:

ÎCCJ a dat verdictul: procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua se REJUDECĂ » Toate detaliile
FCSB - CSA STEAUA
ÎCCJ a dat verdictul: procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua se REJUDECĂ » Toate detaliile
Variantă „bombă” » Tertipul prin care FCSB vrea să-l țină pe Pintilii pe bancă până la finalul sezonului
FCSB
Variantă „bombă” » Tertipul prin care FCSB vrea să-l țină pe Pintilii pe bancă până la finalul sezonului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (72)
abavati
abavati  •  30 Martie 2023, 20:10
Postat de forumer.47 pe 30 Martie 2023, 01:14

Usor, militienilor, ca va luati avant si mi-e ca iar plangeti in play-off...

tinere, ai facut armata? sau esti "decat" la stadiul de CS???

retribution
retribution  •  30 Martie 2023, 17:49
Postat de Florin100 pe 29 Martie 2023, 00:52

Bă, ***! Bă, ***. Ai auzit tu mă pe Topescu in 1986 comentand la TV, echipa bekaliotă la balon? Sau Topescu spunea, echipa militară la balon? Bă, tipi tare pe acest forum platit de oier, crezi ca lumea va mai ia in considerare? Nu va e rusine cat ati furat de la armată, mai aveti tupeul sa criticati CSA si Steaua Bucuresti? Chiar atat de nerusinati sunteti, dupa ce ati folosit ilegal numele Steaua si v-ati umpult de bani pe spatele muncii poporului roman care a dat tarii singurul brand romanesc recunoscut la nivel european, Steaua Bucuresti. Oierul si-a insustit acest brand prin coruptie, minciuna si manipulare politica.

bah pro99stule,daca nu era becali,astazi nu mai exista Steaua. daca Steaua in ultimi 20 de ani nu facea sute de milioane din banii de la europa si din vanzari de jucatori,tradatorii de tara de la mapn nici nu vreau sa auda de Steaua,o lasau sa moara ca pe dinamo si rapdi. m

forumer.47
forumer.47  •  30 Martie 2023, 01:14
Postat de abavati pe 29 Martie 2023, 12:52

sau cum spuneam pe vremuri: "Unde e capotă ridicată e mașina de armată". Vorbim de apevisti, ce sa le ceri?????????

Usor, militienilor, ca va luati avant si mi-e ca iar plangeti in play-off...

Vezi toate comentariile (72)
Comentează