FOTBAL  »  Superliga  »  GHENCEA

MApN nu se opune, dar CSA decide » Cum va putea fi blocată FCSB să evolueze pe stadionul Ghencea

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2020 23:05

Orice echipă poate închiria noua arenă din Ghencea, dar clubul ministerului are mijloacele să blocheze FCSB prin condițiile puse în caietul de sarcini.

În plin război în instanțe, dar și în spațiul public, CSA Steaua București și FCSB au, acum, un alt conflict, pe tema folosirii noii arene din Ghencea. Cum obiectivul este realizat de Compania Națională de Investiții (CNI) din bani publici, Gigi Becali și suporterii FCSB susțin că au dreptul ca echipa lor să evolueze din viitorul sezon pe noul stadion. 

Se opun însă vehement fanii celor de la CSA Steaua, dar și juristul clubului Armatei, colonelul Florin Talpan, care aducea ca argument faptul că "persoanele juridice aflate în litigiu nu pot avea relații contractuale".

CSA Steaua va fi administratorul stadionului

Surse ale CNI susțin că "noi am primit obiectivul de la Ministerul Apărării, care era administrator. CSA Steaua avea doar drept de folosință gratuită a acelui stadion. Iar acum, după finalizarea lucrării, îl vom preda tot către MApN".

Gazeta Sporturilor a trimis către Ministerul Apărării câteva întrebări, pentru a afla, chiar de la administratorul noii arene, care vor fi condițiile în care alte entități sportive, inclusiv FCSB, ar putea desfășura activități sportive pe stadionul din Ghencea. Dar în răspunsul Biroului de presă al Ministerului Apărării s-a precizat clar: "Clubul Sportiv al Armatei Steaua București va administra noul stadion", ca reprezentant al Ministerului Apărării.

Oricine poate să solicite închirierea stadionului

În continuare, MApN precizează că "referitor la posibilitatea folosirii stadionului de alte echipe sportive, acestea pot să închirieze și să joace pe noua arenă cu respectarea dispozițiilor legale. Înțelegerile cu alte părți interesate se vor discuta la momentul solicitării. Nu avem cunoștință de existența unui demers oficial al Clubului Fotbal Club FCSB SA în acest sens, până la această dată".

Deci, chiar dacă ar vrea să joace pe noul stadion din Ghencea, cei de la FCSB ar trebui să negocieze direct nu cu Ministerul Apărării, ci cu CSA Steaua București. În condițiile în care între cele două entități juridice există și acum pe rol mai multe procese.

În continuarea răspunsului către Gazeta Sporturilor, MApN susține: "CSA Steaua București va avea prioritate în folosirea stadionului. Orice altă cerere va fi analizată obiectiv, la momentul formulării acesteia, atât din punctul de vedere al necesității, cât și al oportunității, conform prevederilor legale".

Blocați prin caietul de sarcini?

Astfel, totul va depinde de CSA Steaua București, de condițiile pe care clubul Armatei, administrator al noii arene, ar urma să le implementeze în caietul de sarcini pentru închirierea stadionului. CSA ar putea exclude orice negociere cu entități cu care se află în litigii în instanță, precum cu FCSB.

În încheiere, Ministerul Apărării a adăugat că "noua arena va aparține Unității Militare 02301 București având indicativ de cazarmă. Totodată, noul stadion va face parte din Complexul Sportiv Steaua, deținut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București". "Bineînțeles că stadionul nu va avea statut de cazarmă. Această exprimare este doar un termen administrativ pentru acest gen de obiective", a precizat purtătorul de cuvânt al MApN, colonelul Oliver Anghel.

PRECEDENT: Cum a fost ținut Mititelu departe de "Oblemenco"

O situație asemănătoare este și la Craiova, unde pe noul stadion "Ion Oblemenco", executat tot de CNI și tot din bani publici, aflat în administrarea Consiliului Local, a jucat până acum doar U Craiova, echipa din Liga 1. 

În ciuda numeroaselor demersuri ale lui Adrian Mititelu, echipa sa, FCU Craiova, recent promovată în Liga 2, nu a putut să evolueze pe noua arenă decât o dată, în "16-imile" Cupei României, anul trecut, cu U Cluj (2-3). 

Aceasta fiindcă, în condițiile de folosire a stadionului, Consiliul Local a prevăzut că acolo nu se pot juca decât meciuri din Liga 1, Cupa României (de la faza "16-imilor" în sus), cupe europene sau ale echipelor naționale!

"Ca să poată administra CSA Steaua noul stadion, ar fi nevoie de o Hotărâre de Guvern prin care MApN să cedeze acest drept către Clubul Sportiv" - Sursă CNI

37de milioane de euro a cerut CSA Steaua de la FCSB în instanță, ca prejudiciu, pentru folosirea ilegală a mărcii în perioada 2004-2014

15ani este termenul minim în care, pentru un obiectiv realizat de CNI, beneficiarul este obligat să îl întrețină și să nu-i schimbe destinația, conform OG 25/2001

FOTO Imagini de arhivă cu Galeria FCSB și Dinamo

+22 FOTO

Citește și alte știri despre rivalitatea CSA Steaua vs FCSB:

EXCLUSIV CSA Steaua, răspuns oficial pentru Gazetă! FCSB e la cheremul generalilor

Adrian Mititelu sare în apărarea lui Gigi Becali în conflictul FCSB - CSA Steaua: „Va recâștiga numele! Clubul din Liga 1 e continuatorul”

Poziție vehementă în războiul CSA Steaua - FCSB: „Dați-i stadionul lui Becali! Ei pierd cu bucătari-ospătari prin Liga a 4-a”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (127)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  15 Iulie 2020, 17:23
Postat de alex_1973 pe 03 Iunie 2020, 18:41

Daca erai inteligent te citeai.asta daca sti.te informai si vedeai din toate informatiile ecistente puse cap la cap ce a preluat Gigi.cum a preluat.si cum isi bate joc de voi fecesebisti an de an.Cine sustine Steaua stie ca din Armata sa nascut si nu conteaza in ce liga joaca atata timp cat are identitate.Restul cu unde era ala si cu ala intr o anumita perioada sunt scenarii fantasmagorice din capuri de gaina inrudite cu o oaie.

am văzut ce faceți voi la csa 3 ani de liga amatorilor . Cat despre stadion .. o sa l închiriez eu .. ca fcsb sa joace acolo .. eu nu am nici un litigiu cu nimeni .. deci sunt eligibil sa închiriez arena făcută din bani publici .. cat despre asa zișii suporteri. Care nu știu sa își protejeze drepturile și incita la hoție.. le doresc multa carne în frigider .. csa = hoții care fura bani publici ca sa dea cu piciorul în basica ... suntem mai rău ca pe timpul lui Ceasca ... sa văzut acum wi cu covidul ..cum au ținut românii în casa .. bătăi .. si pe timpul lui ceasca . Aveai totuși niște drepturi . Acum spala pe cap copii fan capatos .. cu 3 clase și alea făcute cu un profesor care câștigă 1400 RON pe luna.. Deșteaptă te Romane !!!

883135188391540
Popa Corneliu  •  15 Iulie 2020, 10:49

Deci dupa argumentele lui Talpanica, nici CSA Steaua UM 1989, care este in litigiu cu Becali nu poate avea de la INI dreptul de folosinta! Guvernul Romaniei sa faca bine si printr-o HG sa dea spre folosinta si administrare nu MApN, ci Primariei din Sectorul 6! Este anacronic si ilegal ce face politicul inRomania! Resuciteaza un cadavru!

alex_1973
alex_1973  •  03 Iunie 2020, 18:41
Postat de Eugen Iustin pe 03 Iunie 2020, 12:52

Te înțeleg că iubești echipa steaua, dar echipa aia nu mai există, oricât îți dorești tu asta. E ok, armata și-a făcut iar echipă, o susții, foarte frumos dar mânăreala care s-a făcut între generali și gigi nu poate avea efecte doar înspre fcsb. Unde a fost Steaua în acest interval? Și-au suspendat activitatea? Nu prea. Au retrogradat? Nu. Deci, a dispărut prin manevre demne de liga lu' mitică. Echipa armatei este una nou înființată și cam atât. La fel și la Rapid, Craiova etc.

Daca erai inteligent te citeai.asta daca sti.te informai si vedeai din toate informatiile ecistente puse cap la cap ce a preluat Gigi.cum a preluat.si cum isi bate joc de voi fecesebisti an de an.Cine sustine Steaua stie ca din Armata sa nascut si nu conteaza in ce liga joaca atata timp cat are identitate.Restul cu unde era ala si cu ala intr o anumita perioada sunt scenarii fantasmagorice din capuri de gaina inrudite cu o oaie.

Vezi toate comentariile (127)
Comentează