FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

CSU Craiova // Bănia îl cere pe Mirel Rădoi! Toate detaliile unei mutări senzaționale pe banca lui CSU Craiova

Mirel Rădoi, care a împlinit luna trecută 38 de ani, încă nu și-a luat licența Pro de antrenor
Mirel Rădoi, care a împlinit luna trecută 38 de ani, încă nu și-a luat licența Pro de antrenor

Articol de , , - Publicat joi, 11 aprilie 2019 00:31

CSU Craiova se va despărți aproape sigur de Devis Mangia la finalul sezonului, iar patronul Rotaru, susținut și de Cârțu, are o țintă clară, pe Mirel Rădoi, care ar urma să preia echipa imediat după turneul final al Campionatului European U21.

Universitatea pregătește o mutare la nivel înalt după terminarea actualului campionat. Conform Fanatiktrupa din Bănie nu va mai continua colaborarea cu Devis Mangia și are deja un obiectiv îndrăzneț în privința succesorului italianului. Craiova îl vrea "principal" pe Mirel Rădoi, actualul selecționer al naționalei de tineret a României.

Argumentele pro-Rădoi

Mirel e dorit și de finanțatorul Mihai Rotaru, care vede în el un viitor mare antrenor, dar și de noul președinte al clubului, Sorin Cârțu, un mare admirator și apropiat al lui Rădoi. De fapt, Cârțu e cel care l-a debutat pe Mirel în Liga 1 când acesta era un puști și evolua la Extensiv, iar după numai 6 luni era deja remarcat de Pițurcă, iar Steaua l-a transferat imediat.

În concepția cuplului Rotaru-Cârțu, selecționerul U21 mai bifează o calitate extrem de importantă pe care trebuie să o aibă un antrenor care e ales să pregătească echipa: are rădăcini oltene. Rădoi s-a născut la Drobeta Turnu Severin și a declarat de multe ori că atunci când era copil a fost fanul Universității. 

Ce îngreunează mutarea

Există și două piedici în realizarea acestei mutări. Primul ar fi faptul că Mirel nu poate prelua Craiova mai devreme de începutul lui iulie, iar debutul Științei în cupele europene, dacă va termina pe un loc care să-i permită accesul pe continent, ar urma să aibă loc pe 10 iulie. Rădoi va participa la Campionatul European U21, iar meciurile din grupă ale României sunt programate pe 18, 21 și 24 iunie! Mirel a anunțat deja: "La acest turneu final nu renunț pentru nicio ofertă din lume".

Al doilea impediment, mai mic și mai ușor de rezolvat, ar fi contractul care îl leagă pe Mirel de FRF. Deocamdată, șefii Științei n-au deschis discuții cu conducerea de la Casa Fotbalului, dar în cazul în care Rădoi și-ar da acordul, mutarea ar putea să primească girul FRF, mai ales că gruparea olteană a fost un susținător al lui Burleanu la alegerile de acum un an. Ca variantă de back-up pe lista oltenilor se află printre alții și Eugen Neagoe.

Mangia, tot mai contestat

Actualul antrenor are zilele numărate la cârma Universității. Mangia a fost contestat la finalul eșecului cu Viitorul, din semifinalele Cupei României, când spectatorii i-au cerut demisia. Răspunsul italianului a venit imediat: "Nu există în mentalitatea mea să demisionez. Nu fac așa ceva". Apoi, la derby-ul cu CFR, galeria a afișat un banner cu trimitere tot la antrenorul principal: "Mangia, fără curaj, nu mai batem pe nimeni". Inclusiv conducerea și-a pierdut încrederea în Devis, pe care îl găsește răspunzător de parcursul slab din acest an 2019 și mai ales de compromiterea șanselor de a cuceri Cupa României.

Al doilea cel mai longeviv

Mangia e "principal" la Craiova din iunie 2017. E în acest moment pe locul 2 în topul longevității actualilor tehnicieni din Liga 1. Lider autoritar e Gică Hagi, care a strâns deja 4 ani și jumătate de când a preluat ca A1 pe Viitorul. Urmează Mangia, care are 1 an și 10 luni, iar imediat lângă italian e Flavius Stoican, care a fost pus la Poli Iași la 10 zile după ce Mangia a devenit antrenor în Bănie.

La Steaua a stat numai 5 luni

Debutul lui Rădoi ca "principal" s-a produs în iulie 2015. A fost instalat ca antrenor la FCSB când avea numai 34 de ani. Experința a fost complet ratată. A fost eliminat din preliminariile Champions League în turul 3, de către Partizan Belgrad, după care a pierdut și accesul în grupele Europa League, scos din joc de Rosenborg. În campionat, parcursul a fost dezastruos, echipa ajunsese pe locul 5 aproape de finalul sezonului regulat. Și-a dat demisia după o înfrângere cu Astra, 0-1, însă nu din cauza rezultatului, ci a imixtiunii lui Becali, care înaintea acelui joc a mers în cantonamentul roș-albaștrilor și a criticat violent unii dintre jucători chiar de față cu Mirel.

"Echipa din Liga 1 pe care mi-ar plăcea să o antrenez e Universitatea Craiova. Am crescut ca fan al Craiovei și am acceptat transferul la Steaua și pentru că nu era un rival atât de mare cum era Dinamo"
Mirel Rădoi

"Regret că în cariera mea de fotbalist n-am jucat în tricoul Universității. Măcar ca antrenor să am posibilitatea asta, să antrenez echipa pe care am simpatizat-o atunci când eram copil"
Mirel Rădoi

"Nu îl cunosc foarte bine pe antrenorul Rădoi. Are un discurs corect, spune lucrurilor pe nume. La tineret a trecut cu brio peste meciuri importante. Are perspective bune. El nu a plecat bine în cariera de tehnician, când s-a dus la FCSB, dar a avut ocazia să ajungă la tineret"
Victor Pițurcă

67de selecții a bifat Rădoi în naționala României, în intervalul 2000-2010, perioadă în care a participat la CE 2008

14trofee a cucerit Rădoi în cariera de fotbalist: 5 cu FCSB, 5 cu Al Hilal (Arabia Saudită) și 4 cu Al Ahli (Emiratele Arabe Unite)

Palmares Rădoi ca antrenor

La FCSB
29 meciuri
12 victorii
8 remize
9 înfrângeri

La naționala de tineret
4 meciuri
4 victorii
0 remize
0 înfrângeri
Au fost luate în calcul numai meciurile oficiale.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
288904558167692
Cristian Toma  •  12 Aprilie 2019, 09:31

Am citit nişte fluturaşi aruncaţi pe stadionul din Craiova la meciul cu Viitorul...textul e de o ordinărie şi un agramatism crase...cei care au conceput mizeria la adresa lui Mangia sunt nişte *** *** *** *** şi ***...Ce ne mai vârâţi pe gât toţi steliştii lu'peşte? Mangia este lucrat de Cârţu, altă panaramă a fotbalului românesc, un avid şi hoţ de bani...dacă de nevoie voi reveni cu alte comentarii pertinente, nu impertinente...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

univ_craiova1
univ_craiova1  •  11 Aprilie 2019, 17:15

Cine îl vrea la Craiova? Voi ăștia de la jesepe? ***... Ce calificare a avut asta? Ca a luat echipa gata făcută.... Ce va place sa inflorit *** pfffff

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

893736854062440
Andrei Popescu  •  11 Aprilie 2019, 12:57

Ce sa caute Radoi la Craiova?! sa ramana la tineret. La Craiova exista un singur antrenor.. MANGIA! restul e can can

Vezi toate comentariile (32)
Comentează