FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FC BOTOȘANI

CS Universitatea Craiova - FC Botoșani 1-2 » Oltenii, răpuși de paradele lui Pap și eurogolul lui Papa! Clasamentul actualizat

Papa a marcat în CSU Craiova - FC Botoșani // foto: captură +10   FOTO
Papa a marcat în CSU Craiova - FC Botoșani // foto: captură

Articol de - Publicat duminica, 01 august 2021 19:12 / Actualizat duminica, 01 august 2021 21:39

FC Botoșani a câștigat pe „Ion Oblemenco”, 2-1 cu CSU Craiova, și a urcat pe locul 3 în Liga 1.

CS Universitatea Craiova - FC Botoșani 1-2 | Cronică de Eduard Apostol » Efectul Reghecampf e zero la Craiova

Efectul Reghecampf este egal cu zero la Craiova, până în acest moment, antrenorul și juveții primind o lecție spectaculoasă de fotbal din partea lui Croitoru și a jucătorilor săi, o echipă care se reinventează uluitor.

O diagonală perfectă a lui Mateiu, Gustavo (40) a urcat pe zona lăsată liberă de către Țigănașu, stop cu dreptul și l-a făcut din fentă pe Șeroni, reluare cu stângul la colțul lung. O fază "braziliană", singura rază de lumină într-un joc cenușiu al oltenilor, taxat de o parte a spectatorilor. 

Fotbalistul învinuit de Sabău după eșecul Craiovei: „Nu reacționează cum trebuie”
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Fotbalistul învinuit de Sabău după eșecul Craiovei: „Nu reacționează cum trebuie”

Galeria a protestat pentru rușinea din Conference League și nu și-a reluat locul tradițional în stadion, "boicotând" prima repriză, începând să cânte abia din a doua. A fost gol la primul șut pe spațiul porții lui Pap. Koljici și Gustavo au mai avut două situații de a puncta în startul meciului, doar că n-au nimerit buturile adverse.

foto: facebook.com/UCVOficial
foto: facebook.com/UCVOficial
foto: facebook.com/UCVOficial
foto: facebook.com/UCVOficial
foto: facebook.com/UCVOficial
+6 FOTO

Botoșaniul are o capacitate de a se reinventa uluitoare. Chiar și fără un vârf veritabil, moldovenii pun pericol și diverși jucători ajung la finalizare. La capătul unei faze spectaculoase, cu pase din prima, Ongenda (49) a adus egalitatea, cu Edjouma urcând curajos și combinând cu Roman. 

CS Universitatea Craiova - FC Botoșani 1-2 | Elevii lui Croitoru au înghețat Bănia

După nici patru minute, elevii lui Croitoru au înghețat Bănia la peste 30 de grade Celsius. Roman a centrat la bătaie pentru Chindriș, care a câștigat duelul aerian, i-a dat mingea lui Papa, care, din "foarfecă", a înscris, pedepsindu-i pe Vlădoiu, Lazar și ceilalți jucători ai alb-albaștrilor. 

Juveții erau groggy, iar modificările lui Reghe erau în pom. Botoșaniul a interpretat lăudabil o partitură care impresionează prin devotament și sclipiri ale unor fotbaliști care vor intra în atenția celor trei granzi care conduc Liga 1, pentru sume mari și uriașe în campionatul nostru. 

Malcom Edjouma e new entry pe lista celor ce merită urmăriți, Bogdan Racovițan e de luat în seamă, Ongenda, Papa și Pap sunt deja certitudini. Iar Roman e mai util în atac decât "vedetele" de la Craiova sau FCSB.

CSU Craiova în beznă, Marius Constantin iertat de cartonaș roșu

Marius Constantin (64) a avut mare noroc că nu a primit al doilea "galben", la o intrare tăioasă asupra lui Papa. Gustavo (66) ar fi putut să-și liniștească echipa și fanii, l-a depășit și pe Pap, dar din unghi a tras în plasa laterală. După alte câteva minute, același sud-american a tras ca un ciobănaș din poziție centrală. Koljici? Invizibil! 

În concordanță cu jocul ofensiv al oltenilor, un hei-rupism ce adoarme și enervează vulcanul din Bănie. Gustavo e singurul care mișcă, însă a alternat fazele de brazilian cu cele mai puțin de apreciat. Pap a avut un final fenomenal. Palmă tare la lovitura liberă a lui Gustavo (90), apoi a scos providențial reluarea cu capul a lui Koljici (90+1), ajutându-și echipa să câștige și cu ajutorul transversalei. 

Laurențiu Reghecampf nu a reușit să resusciteze o echipă a Craiovei, care se scufundă, în loc să găsească drumul spre lumină.

12 luni și jumătateau trecut de la precedenta reușită a lui Gustavo în tricoul oltenilor, tot într-un meci cu Botoșani (2-0), brazilianul fiind plecat un sezon la Ajman (EAU)

Ionuț Vînă a fost titular în premieră la CSU Craiova, la doar o zi după ce transferul său a fost anunțat. Mijlocașul venit de la FCSB a rezistat pe teren 53 de minute, în care a primit un cartonaș galben și nu a avut realizări notabile.

CS Universitatea Craiova - FC Botoșani 1-2

  • min. 90+1: Pap are o nouă intervenție excelentă și respinge în bara transversală lovitura de cap expediată de Elvir Koljic.
  • min. 90: Pap își salvează echipa la șutul lui Gustavo din lovitură liberă! 
  • min. 70: Gustavo șutează mult peste poartă după ce Ofosu i-a pasat la 14 metri de poartă.
  • min. 66: șansă mare de gol pentru Gustavo. Mijlocașul gazdelor l-a driblat pe Pap, dar a șutat în plasa laterală dintr-un unghi închis. 
  • min. 53: GOOOL FC BOTOȘANI! Golazo Enriko Papa: după o pasă cu capul a lui Chindriș, Papa reia din „foarfecă”, de lângă același Vlădoiu. 
  • min. 49: GOOOL FC BOTOȘANI! Servit de Edjouma, Ongenda preia în careul advers și șutează din întoarcere, de lângă Vlădoiu.

Start în repriza secundă. 

Pauză la Craiova.

  • min. 40: GOOOL CRAIOVA! Gustavo a preluat pasa lungă a lui Mateiu, l-a „culcat” cu ușurință pe Alin Șeroni și a șutat la colțul lung, fără șanse pentru Pap.
  • min. 27: prima șansă de gol pentru FC Botoșani. Țigănașu a centrat, Roman a deviat cu capul, dar mingea a trecut pe lângă poartă.
  • min. 18: Gustavo, aproape de gol. Mijlocașul de bandă a șutat puțin pe lângă poarta lui Pap.
  • min. 9: momente tensionate la Craiova. Hervin Ongenda acuză o lovitură cu cotul din partea lui Mihai Bălașa. Jucătorii celor două echipe au fost la un pas de o încăierare generală, „centralul” Horațiu Feșnic le-a arătat cartonașul galben lui Ongenda și Bălașa.
  • min. 7: prima ocazie importantă de gol. Din plonjon, Koljic reia cu capul peste poarta lui Pap. Centrarea pe 8 metri i-a aparținut lui Dan Nistor.
  • min. 6: Dan Nistor șutează pe lângă poartă din afara careului de 16 metri. 

A început meciul!

CS Universitatea Craiova - FC Botoșani, echipe de start:

CSU CRAIOVA: Lazar - Vlădoiu, Bălașa, Constantin, Bancu - Vînă, Mateiu, Nistor - Gustavo, Koljic, Baiaram
REZERVE: Pigliacelli, Mitran, Vătăjelu, Căpățînă, Screciu, Cîmpanu, Markovic, Fedele, Ofosu
ABSENȚI: Conte, Papp, A. Ivan (accidentați)
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

FC BOTOȘANI: Pap - Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu - Chindriș, Edjouma - Papa, Ongenda, Florescu - Roman
REZERVE: Contra, D. Croitoru, Dragu, Fili, Kage, Patache, Petkovski, Remacle, Sila
ANTRENOR: Marius Croitoru

Stadion: „Ion Oblemenco” (Craiova)
Arbitru: Feșnic Horațiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca)

Citește alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Ivan Mamut și Andrei Burlacu, prezentați oficial la FCSB » Ce numere și-au ales cei doi atacanți și primele declarații în tricoul roș-albaștrilor

Au mărit prețurile » Un bilet la Voluntari - FCU Craiova, de 5 ori mai scump ca de obicei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (139)
kuba
kuba  •  02 August 2021, 09:36

Dacă și cel mai slab portar din ultimii 10 ani, Andrei Vlad refuza sa vina la CS Litera U, e clar ce valoare are Clona Mogoșoaia ! :))))))

kuba
kuba  •  02 August 2021, 08:51

Clona CSU , satelitul FCSB își merita locul in Clasament! Succes echipei Blu Lionîs Mogoșoaia in Play-Out!

albalbastru72
albalbastru72  •  01 August 2021, 23:04

Pacat de puncte,in poarta trebuie sa nu lipseasca Mirko iar lotul trebuie primenit.Prima achizitie fuga dupa Planici si apoi Ciobanu.

Vezi toate comentariile (139)
Comentează